Ich bin ein Berliner....hmm

Efter att ha haft en eskalerande värk i munnen sen i lördags vaknade jag så i torsdags och kunde inte öppna truten, än mindre dricka, äta, spotta och svälja. Hurra! tänkte jag och fick en akuttid hos tandläkaren.
Han konstaterade inflammerade skavsår orsakade av en visdomstand (kan inte evolutionen bara ta de jävlarna!).
På kvällen roade vi oss med att testa vad jag kunde äta. Ett vanligt potatischips var ungefär lagom tjockt för att gå in mellan de fastlåsta käkarna. Så resten av veckan har gått på temat "flytande, puréat och mosat".
Igår: spejsat potatismos av Blå Kongo-potatisar



och fisk till Magnus och Bosse (eventuellt ett par grönsaker också, fast de kom inte med). Jag nöjde mig med mos, det där med näring och sånt får vi ta nästa vecka



Jag hade ont utav   h e l v e t e   så jag fick tröstshoppa lite.



Idag packade jag ner mina ständiga följeslagare Penicillin och Smärtstillande (jag tycker synd om mig själv, märks det?) och åkte till Tyskland. Magnus var förstås med också.



Stört snyggt. Jag, Snedkäften, och Nosferatu/Peter Mangs (beroende på dagsform).
Mini Bosselini var hemma med min storebror som tydligen ägnade förmiddagen åt parkpromenader och kvällen åt att spela gitarr och sjunga för henne. Hon var nöjd.
Såhär i efterhand kan man konstatera att om man (jag) får en ångestattack av en halvtimmes resa med stadsbussen, så är 2 x 3,5 timmars bussresor inte världens mest genomtänkta idé. Men det var trevligt med miljöombyte i alla fall. Och Tyskland är ju alltid fint.
Nu sova litta.

Dagen i bilder










Loves my new camera!

(Paris Hilton, du har förstört mitt liv!)
Idag har mini-Bosse varit sjuk. Hög feber i omgångar hela dagen, hon har mest sovit och det är jag såklart avundsjuk på.
När hon varken har sovit eller haft feber har hon varit vid förhållandevis gott mod. Eftersom jag jobbar out of town imorgon var jag tvungen att laga min trasiga bil, så familjen gjorde mig sällskap till parkeringen.
Bosse och Magnus passade på att ta varsin glass medan jag gjorde skitgörat. Och nu premiärpublicering av bilder tagna med nya kameran. Inga förstklassiga bilder rent tekniskt (tagna i farten och helt manuellt, oredigerade är de också), men gud vilken potential!




En fjärdedels glass och ett par tuggor lasagne var allt hon åt idag. Stackars fina ungen!







Satan vad händig jag är ibland! Skit under naglarna är beviset på hårt arbete. Eller hur det nu var.
Och nu är klockan halv tolv igen. Och jag skulle lägga mig tidigt för att jag ska jobba 07:30-18:30 imorgon. Och jag lär mig aldrig.

Hej då familjen

I morse, fast det känns som två dagar sen, åkte Carro och Lasse hem till Småland. Av orsaker som kommer redovisas senare i detta inlägg hann jag inte säga hej då till dem. Men det var trevligt att ha dem här.
I fredags var vi ju på leklandet och hos mamma, i lördags shoppade de medan jag sov och igår avslutade vi helgen med en tur till Folkets Park. Eftersom det regnade så började vi med Terrariet, som var mycket uppskattat av barnen. Sen åkte vi karuseller och det var ju inte heller så dumt.



Hur man fostrar veganer... (känsliga personer varnas)








Sen köpte vi paket till mig. Nam nam nam.



Strax efter tio igår kväll lämnade jag sen Crime City för en tredje dejt i Hell Town. ¡Muy bien!
Vi snackade skit i några timmar, vid halv fem i morse var jag åter i min trygga boning. Klockan åtta åkte Magnus och Bosse till centralen och lämnade Carro och Lasse. Då sov jag sött.
Sen gick jag upp och var trevlig en stund innan jag tog mig till jobbet för ett käckt litet 10-timmarspass. Konstigt det där med hur arbetspass på 7, 8, 9 timmar nu känns korta. Idag regnade det så timmarna gick åt till att äta glass, surfa på nätet och kolla på Dirty Dancing. Helt okej.


Hycklarens tystnad

Jag har ägnat en del timmar det här året åt att diskutera invandringspolitik, integrationspolitik och islamofobi med en islamofob på Facebook. En person som jag i verkligheten inte har någon särskild relation med, men som på Facebook kallas min vän.
Förmodligen kommer ingenting jag säger ändra hans inställning och åsikter, det vet jag, men jag tänker inte sitta tyst när han sprider sin skitiga propaganda. Jag utger mig inte för att vara någon expert på området, men ifrågasätter hans underliga retorik, där det till exempel är fullt möjligt att vara utlandsfödd i tredje generation.
Nu har dock något märkligt inträffat; sen gårdagens terrorattacker i Norge har han varit ovanligt tyst om saken. Nu verkar det ju stå klart att det var en hederlig blond norsk viking som stod bakom dåden och att han sköt ihjäl minst 80 ungdomar i islamofobins namn.
Kom igen då, Jacob! Stå för att det är så här det går när du och dina likar späder på polariseringen. Stå för att det här är exakt samma sak som terrorbrott signerade islamistiska (nej, inte muslimska) nätverk och grupper.
Fy fan vad ni äcklar mig.


EDIT:
en politikervän på Facebook postade följande statusuppdatering i morse
"Det är ju inte direkt Ahmed eller Mohammed ni kan hata denna gång. Jobbigt eller?"
varpå en annan av mina facebookvänner kommenterade
"känns mer väsentligt o tänka på dom som dog o inte personens hudfärg.. Känns jävligt töntigt om ja ska va ärlig"
Hahahahahah.....nähä, du var allvarlig? Då får jag be om ursäkt. Jag trodde du var ironisk.

Fan också, jag kunde inte låta bli att lägga mig i diskussionen. Som blev lång och som lämnade mig med en känsla av "varför i allsin dar (fast ett fulare ord) diskuterar vi det här?" när nästan 100 människor har mist livet inte så långt härifrån. Diskussionen slutade med kommentaren "1-0 till Jennica, just sayin".

Just sayin ;)

Hej familjen

Igår kom Magnus och Bosse hem från Småland. Med sig hade de Magnus syster Carro och Carros dotter Lasse.
Idag kom Bosses mamma på besök för att umgås med sin dotter. Vi åkte till ett lekland för att göra nåt roligt för Bosse och Lasse och för att Bosse skulle få ett par roliga timmar med sin mamma. Det blev ungefär som det ser ut på bilderna nedan.
Efter leklandet besökte vi min mamma och B som är ute på husvagnsroadtrip och som stannar till här över helgen.



Idag kom min första lönespecifikation från nya jobbet. Inte för att skryta eller så höhö, men det är ju inte så illa för fyra arbetade dagar.

 


Heute ich bin überehrgeizige

Okej, så jag gick till gymmet sen i alla fall.
Hence rubriken. Sprang ett litet 5K. Det gick relativt fort och jag var relativt trött efteråt. Gött.
/J

Dagens projekt

Medan jag lyssnar på Ann Petréns och Anna Kåvers sommarprogram tar jag mig an ett riktigt tråkigt projekt. Det som jag med ett vrål av frustration kastade in i klädkammaren och smällde igen dörren om för ett par veckor sen. Och som jag sedan dess varit tvungen att ta ett kliv över för att kunna nå kläderna som hänger därinne. Idag fick det fan vara nog.



Ni förstår ju hur opeppande det är att ta tag i skiten. Men nu är det gjort.



Aaaah! Sådärja!
Natten till igår smsade jag till fyra igen och igår kväll kunde jag naturligtvis inte somna i tid. Så natten ägnade jag åt att lära mig att sticka aviga maskor istället.
Jag borde dock fixa ett mer bättre organisationssystem för förvaring av garnerna, så vi inte behöver upprepa det här debaclet.
Jaha okej, det var det det.
Ska jag vara hurtig och gå till gymmet nu eller kan jag hänvisa till min träningsvärk som anledning att slippa?


Göteborgsresa #1 - 2011

I söndags kom vi hem efter den bästa helgen på länge. Jag och Bosse åkte bil upp i torsdags, Magnus tog bussen dit i lördags. Vi har bott hos finaste Ida, fast henne hann vi inte träffa så värst mycket. Jag råkade kanske planera in lite väl mycket aktiviteter, så jag behöver nästan semester efter semestern nu. Och det har jag fått också, så jag kan inte klaga. Magnus och Bosse åkte vidare till Småland igår och jag har hela stora lägenheten för mig själv. Och inget jobb har det blivit än så länge. Perfekt kombination.

Nåväl. Ungefär såhär hade vi det under helgen.


Att leka med henne

är som att springa uppför en sommaräng och bli förnedrad under tiden.





Tough love?
Idag har jag jobbat halvdag. 9 timmar, varav 7 på plats. X inledde dagen med att ge mig en present. Oväntade presenter är de bästa!
Sen fortsatte dagen med att hon berättade att hon pratat med min arbetsgivare och sett till att min lön när jag arbetar enligt grundavtalet höjts och att hon bett om ett särskilt avtal för när jag arbetar hos henne och därigenom höjt min lön ännu mer. Tackar!

Annars kändes det lite trist att komma dit efter två lediga dagar och vara minst lika trött som i söndags. Jag somnade inte förrän efter halv fyra i morse. Inte för att jag medvetet valde att stanna uppe, inte för att herr H underhöll med roliga sms. Nej, vi blev klarvakna av ett sms till Magnus vid midnatt. Ett sms som först gjorde oss väldigt oroliga. Det följdes av ett telefonsamtal som bestod av en fet utskällning. Allt som varit under våren kokade till slut över och jag tog telefonen, lugnt och sansat förklarade jag för personen som skällde i andra änden att han var ute på jäkligt tunn is. Han gormade om "lilla fröken, du ska inte lägga dig i. Du vet inte vad du pratar om" etc. Jag sågade hela hans resonemang med ett enda argument, hans reaktion; "jag vill inte prata med dig" och ett klick i örat. Patetiska jävla ärkeidiot!
Efter den lilla fadäsen var både jag och Magnus uppe i varv, förvånade och lätt förolämpade. Till slut vet man inte om man ska skratta eller gråta.

Nåväl. Efter arbetsdagen kom jag hem och hämtade Bosse på förskolan. Vi mellanmålade och sen gick vi ut och cyklade en stund. Hon parkerade hojen utanför affären och väntade på att pappan skulle komma hem.



Pappan som dök upp nån minut senare och orsakade glädjekaos.



Efter en vända på stan är vi nu utrustade med de sista grejerna vi behöver för en helg på västkusten. För tillfället försöker en trött pappa natta ett inte fullt så trött barn och jag gissar att mitt resesällskap kommer sova gott i bilbarnstolen imorgon.
/J

Dagarna i bilder

Jösses vad trött jag var när jag jobbade i söndags, helt galet. Kroppen kändes som att den vägde 150 kg och huvudet hängde i höjd med armbågen ungefär.
Det var varmt och soligt, så X ville ut och promenera. Vi gick till Ribban. När vi gick genom stan visade en företagstermometer +38°C. Det kändes som 138. Jag hade dumt nog glömt löparskorna hemma och var därmed förvisad till converseskorna. De är inte lämpliga att promenera en mil i, om nån undrar. När vi kom fram var det dock rätt soft. Eftersom Ida efterlyste fler bilder, så bjuder jag självklart på det.



Det var ändå en fröjd att komma hem på natten sen och veta att en sovmorgon väntade mig dagen efter.
Min bror ringde och väckte mig vid tio och bad mig följa med på shoppingrunda. Mycket mer än så hände inte den dagen. Jo, vi fick hem Bosse från helgen hos mormor.

Idag har jag också slappat, det behövdes! Men sen tog jag mig i kragen och drog till gymmet. Körde fan slut på mig själv, men det var skönt. Nytt rekord på 5 km, tjohej. Bild på det



Vilken läckerbit... Hjärtinfarktsrött har alltid varit min färg.
Sen hem och leka med Bossen på gården en stund.



Efter leken åkte vi och fixade bilen inför helgens långresa. Bosse och jag pumpade däcken på hennes barnvagn förra veckan, så nu vet hon allt om lufttryck och ventiler.


Yes we can! Här fostras självständiga och kapabla barn.

Sen tittade både Magnus och jag på Bosse. Nånting såg inte ut som det brukade. Aha, värst vad luggen är kort nu jämfört med i fredags...
Efter diverse tyst mumlade svordomar ringdes ett samtal till kära mormor.
- Hej. Har du klippt håret på E?
- Nääeee.....
- Är du säker på det?
- Nja....jag klippte luggen lite.
- Det måste du sluta med!! Det känns kränkande mot E och mot mig som förälder.
- Ja okej. Förlåt. Men det var E som bad mig.
- Eeeh?

Samma mormor hade också vänligheten att köpa nya kläder till Bosse. När vi hämtade henne hade hon på sig rosa velourbyxor och en rosa tröja med vita prickar. Hon hade också fått en rosa fleecejacka med lila stjärnor på ifall det skulle bli kallt. Fullfjädrad prinsessa.
Vi har inget emot färgen rosa i sig, så länge färgen bärs med måtta och kläderna är praktiska och ämnade för lek.
Det är ingen förbjuden färg, även om folk mer än gärna gärna tolkar det så.

Hur som helst. När Bosse och jag satt i bilen och väntade på Magnus, underhöll jag henne med bilder från min telefon. När bilden på Maj-Linns leggings dök upp ropade hon "mina mina", varpå jag förklarade att så inte var fallet. Sen visade jag att det var likadana elefanter på byxorna som på hennes egen solhatt. Då började ungen räkna elefanterna på hatten! Ett, två, tre, fyra, fem sa hon tydligt och pekade i tur och ordning på fem elefanter. Jag tror att min haka hamnade på bilgolvet.
Jag försökte få henne att räkna igen medan jag filmade, men då var hon inte seriös längre. Men ni hör ju ändå! Wunderkind!


Om det jobbiga i det till synes obetydliga

När jag började jobba tänkte jag att det skulle bli skönt med en ny sfär, där jag kan välja vilka delar av mig själv som jag vill dela med mig av och vilka som ska stanna utanför. Sorgen är en av dem som skulle hållas till det privata.
Sorgen är så påtaglig varje ledig stund. På väg till och från jobbet, varje gång jag inte är fullt sysselsatt med annat.
Men det har gått bra att lämna den utanför dörren när jag kliver in på jobbet. "Hej min vän tog livet av sig" är ju inget man direkt presenterar sig med.
Men så i måndags satt jag och min kund på en restaurang och åt middag. Lärde känna varandra liksom. Hon frågade mig varför jag inte jobbar på tidning nu om jag är utbildad journalist. Jag svarade att det var så mycket strul under min sista termin att jag inte orkade lägga ner all den energi som krävdes för att få ett journalistjobb just då. Och att det också krävs bra kontakter.
Hon frågade vad det hade varit för strul. Jag svarade att det hänt jobbiga saker privat under den tiden. Hon frågade igen. Inte nyfiket eller påträngande, bara en ärlig undran. Eftersom jobbet kräver av henne att hon delar med sig av hela sitt liv, så är det väl kanske inte mer än rättvist att jag delar med mig av mitt när hon frågar.
Så jag svarade att en nära vän hade gått bort då. Hon beklagade och frågade vad som hänt. Jag tvekade innan jag svarade. Han tog livet av sig, sa jag sen. Hon beklagade sorgen igen och vi pratade om döden en stund. Massa känslor virvlade runt, kroppen reagerade direkt och ville gråta. Det var tusen gånger jobbigare att prata om det än jag nånsin kunde trott. Trots att det handlade om Martin. Trots att det är tre år sen.

Natten till igår slutade strömkabeln till min dator att fungera. Laddaren är ganska ny och borde verkligen inte vara trasig, så jag började leta efter kvittot ifall jag skulle bli tvungen att lämna in den.
Bland alla kvitton i min plånbok hittade jag ett från Restaurang Nyhavn. Februari 2011.
"Spendrups fat, 50 cl……….54 kronor".
Ölen jag köpte till Patrick när vi gjorde intervjun med honom på genuskursen.
När intervjun var klar skakade han hand med Emma och Christin. Jag fick en varm och hård kram.
- Vi ses den sjuttonde, sa jag.
- Ja! Ja det gör vi, svarade han.
Sen gick han. Veckan efter var han död.

What! 2 på en dag?

Jojomensan. Jag ska jobba minst 30 timmar i helgen, so there will be no more blogginlägg förrän tidigast på måndag. Jag tänkte egentligen bara berätta hur otroligt jobbigt jag har haft det på jobbet den här veckan.
På jobbet i måndags



På jobbet i onsdags





Softade på en bänk i Folkets park. Fick en schysst solbränna på ryggen.
Och imorgon grillfest, som sagt. Det är hårda tider nu.

Kollade igenom min iPhone i jakt på bilden från i måndags och hittade en bild på Bosse från i onsdags morse. Hon är ju för söt ibland, det lilla livet. Och ni ser ju att hon behövde ett par matchande skor.


(lat-)Matbloggaren dårå

Jaha. Imorgon ska jag på grillpartaj med jobbet. Eftersom jag tackade nej till det grillade lammet som var maten för kvällen, så får jag nu stå mitt kast och ta med mig något själv. Jag har varit alldeles för slö för att orka handla snofsig mat, så det blir det som finns i kylen. Marinerade sojafiléer med färska (såklart) champinjoner, aubergine och hederlig gul lök.


I bakgrunden hälften av alla böcker jag måste baxa tillbaka
till biblioteket kommande vecka. Peppet på det.

Okej. Först ska filéerna kokas tills de är mjuka all over. Sen ska allt vatten pressas ur dem. Om man är hardcore som jag så pressar man ut det kokheta vattnet i sin egen hand, men det känns lite overkill. Framförallt resulterar det bara i smärta och fula ord.
Nåväl. Såhär ska de se ut när de är pressade och klara



Släng på en skvätt av valfri olja, lite soja och kryddor. I mitt fall raps- och olivolja, mörk soja, salt, peppar och vitlökspulver. Sådär ungefär



Sen skära aubergine i lagom stora bitar. Sisådär



Sen samma behandling som filéerna. Lite olja och valfria kryddor. I mitt fall samma gamla olja och så lite lite salt och lite chili.



Löken och svampen är inte så noga. Lagom stora bitar. Marinera om ni vill, jag föredrar dem naturella.



Nu står de i trettio olika matlådor som jag ska få med mig imorgon. Jag hoppas de har ugnsfolie eller grillspett där.

Annars har det varit en slö dag. Tillbringade en härlig timme på gymmet medan regnet stod som spön i backen. Sen cykla hem i skitregnet och lätta upp humöret med att hämta upp ett paket i affären. Sen hämta ungen på förskolan, hem och packa hennes väska. Sen kom pappan och ungen åkte iväg till mormor över helgen.
Såå....paketet då. Jag ebay-fyndade förra veckan. Loves it som Paris Hilton skulle sagt. Snabb leverans från the US of A.



Vad annars?



Bosse och jag har samtalat om de här skornas ankomst ungefär sen jag beställde dem. Hon tittade på mig lite då för en vecka sen, undersökte hummande sina svarta converseliknande sneakers, pekade på stjärnmärkena på mina skor, sen sina egna och sa "nä?". Det första hon gjorde idag var att ta fram mina skor, peka på mina, peka på sina och visa mig att det var stjärnor på båda. Hon har öga för kvalitet, det må jag säga.
Nu är vi kittade och redo för en tur till Göteborg!
/J

Modebloggaren

Efter världens längsta dag på jobbet igår kom jag så hem vid halv ett inatt. Hade herr H som smssällskap under min cykeltur tvärsigenom Malmö. Han höll mig sedan vaken till halv fyra i morse med massa roligheter. Men vad gör det när man är ledig dagen efter?
Idag sov jag bort hela förmiddagen, sen hämtade jag Bodil för en shoppingrunda ute vid Jägersro. Hon hade precis vaknat när jag hämtade henne och var sådär lagom yrvaken och gosig. Men efter fem minuter på shoppingcentret var hon istället en speedad hondjävul. Överallt och ingenstans samtidigt, lyssnade på vad jag sa och gjorde sen raka motsatsen. Rena träningspasset att hålla koll på henne. Men hon blev i alla fall några plagg rikare i ungefär samma takt som jag blev en massa pengar fattigare. Och här kommer en liten samling (mobil-)bilder på inköpen, vad gör man inte för Kat!



När vi kom hem svidade hon om till nya linnet, men behöll haremsbrallorna i en härlig missmatch.
Två linnen till blev det.



Ett rött med karuseller och cirkustält



...och ett typ petrolblått med giraffer och lite annat smått och gott.
En solhatt...





...och en tjockare tröja för våra härliga varma svenska sommarkvällar.

Sist men inte minst en gangstaskjorta, för att hon så gärna vill vara som Björn.





Bosse sjunger Mamma Mu-sången. Vad Björn gör vet jag inte, men jag gissar att Satan är inblandad.

När vi kom hem och hade packat upp så tog vi med oss pappan ut och lekte på gården ett tag. Bosselito var som sagt mer vild än tam...





Det var det, det. Imorgon ska jag matblogga, påminn mig gärna om det.
/J

Och så söndag då

Är inte så bra på att uppdatera. Dels händer det inte så mycket, dels är jag för trött.
Jobbade första ensamkvällen igår, det gick bra. Idag var det en sista upplärningsmorgon på fyra timmar för att lära mig ett nytt arbetsmoment. Sen var min kollega tvungen att gå hem till sjuk familj, så jag stannade och jobbade fyra timmar till (got a nice cash flow goin).
Pratade med den andra kollegan under sista upplärningskvällen i måndags, om arbetsmomentet jag skulle testa idag. Det är inget tvång att göra det, men bra att kunna. Hon sa att det tog henne ett år att lära sig det. Jag tänkte att det nog behövs en hel del övning, men det skulle inte ta mig ett år att fixa det.
I nailed it baby! Satte det på andra försöket, ibland är jag grym.
Kollegan var imponerad och kunden gav mig en kram och sa att jag är underbar, då kan jag ju inte bli annat än glad.

Sen åkte jag hem för att vila medan pappan och barnet var hos en vän. När jag gick ut ur trapphuset för att möta dem vid parkeringen stod en granntjej på 12-13 år vid porten bredvid och snackade med nån som var inne i huset. Hon glodde på mig när jag kom gående. Plötsligt sa hon "hej". Jag svarade lite överrumplat med ett hej tillbaka. När jag hade passerat henne vände hon sig och sa "vilka fina converse du har!", jag sa tack och vi gav varandra varsitt generat leende. Tror mina knallgula skor lyste upp hela innergården i det grådaskiga vädret. Små grejer som lyfte humöret idag.
Att jag på arbetstid fick en promenad till Folkets Park och ett besök på reggaefestivalen gjorde mig inte heller sur precis.

När Magnus var i Belgien förra veckan satte jag mig ner och skrev ett brev som jag tänkt skriva länge, men inte riktigt vetat hur. Skrev ner allt på torsdagskvällen, sen satt jag och våndades med det hela helgen. Ändrade, la till, tog bort. Grät en skvätt, log lite. Det var riktigt svårt att formulera alla tankar och känslor på ett A4. Galet mycket ångest. Till sist lämnade jag över det till Magnus för genomläsning när han kom hem på måndagskvällen. Sen mer eller mindre tvingade han mig att skicka det.
Jag trodde att det skulle generera ännu mer ångest att ha skickat det och inte kunna förutspå mottagarens reaktion. Det kändes som att han skulle kunna bli alltifrån överjävligt skitförbannad till ledsen till glatt överraskad.
Men det blev ingen ångest alls. Det kändes bara så otroligt befriande att äntligen ha gjort det, låtit honom ta del av allt det där jag har legat vaken över på nätterna och ältat sönder huvudet med.
Mottagaren är inte direkt den översvallande känslotypen så jag har inte fått så mycket respons, men det verkar som att han förstod vad jag ville ha sagt och att han tog det bra. Det är som den gamla klyschan säger, en börda har lättat från mina axlar.

Nähä. Imorgon kör vi första långdagen, pepp.
/J

Fredag

Och ledig dag! Det kan behövas efter gårdagen. Jag skulle lämna Bosse på förskolan och sen vara på jobbet vid åtta.
Jag gick upp vid kvart i sju för att jag var så jäkla trött. Magnus hade gett henne frukost som hon satt och mumsade på. Jag satte mig bredvid henne och åt frukost, jag också. Ibland brukar vi mata varandra (mest för att hon tycker att min mat är mer spännande, fast det oftast är exakt samma). Hur som helst så sträckte hon ut skeden och jag åt upp det som var på. Precis när jag hade svalt kom jag på att Magnus hade köpt komjölksyoghurt dagen innan och det var det hon åt nu. Annars har vi alltid havreyoghurt hemma.
Satans jävlar så ont i magen jag hade sen! Bosse var segare än segast så vi var inte på förskolan förrän tjugo i åtta, sen skulle jag cykla de fem kilometerna genom stan till jobbet. När jag kom fram var jag illamående, trött och trodde att jag på allvar skulle explodera. Magen var som en fullgången graviditetsmage.
Jag jobbade med två tjejer jag inte jobbat med innan, jag skulle provjobba tillsammans med dem för att se om jag passade för uppgiften. Efter en stund höll jag på att kräkas på dem också. Stereotypa "snygga tjejer i 20-årsåldern", moderiktiga, fnissiga och inte så smarta. De utförde sina sysslor och jag stod bredvid och tittade på, väntade på att de skulle förklara vad de gjorde eller ge mig arbetsuppgifter. De sa inte ett ord till mig. De babblade på med varandra. Genus är nog ett ord som inte ingår i deras vokabulär.

- Hur går det med körkortet?
- Jag ska boka uppkörning nu.
- Vad kul. Jag och min kille letar efter en bil nu. Men den måste vara körd av en tjej, man vet ju hur killar kör. Fnizz fnizz.
............
- Min kille och jag var på sci-fi-mässan här i Malmö. Asså det är INTE min grej. Konstiga människor i konstiga dräkter.
- Ah jag vet! Jag var på sci-fi-mässan i Stockholm. Det var inte min idé, det var min lilla kusin SOM ÄR KILLE(!!) som ville gå och jag följde bara med. Sci-fi är ju inte en tjejgrej.
- Asså det var så konstiga människor på mässan. Massa såna där svartklädda människor, jag klarar inte av såna som klär sig så.

Hallå hej, här står jag 1,5 meter ifrån er iklädd svarta skejtshorts och en nästan svart punktröja.

Jag väntade mig en förklaring av arbetsuppgifterna efter att de gjort klart sin grej, tänkte att det kanske var känsligt läge just när de höll på. Den ena tjejen hade jobbat natt och var klar, så hon gick hem. Den andra tjejen surfade på sin iPhone i två timmar och gjorde väldigt klart att hon inte ville bli störd. Jag satt rakt upp och ner på en stol, försökte hindra mitt innanmäte från att spridas över hela köket och väntade på att tiden skulle gå.
Jag fick sen gå hem trekvart tidigare (thank god!) och var hemma innan jag egentligen slutade, fast med betalt för hela passet såklart.
Jag eftermiddagssov en stund, min favoritstund på dagen!
Sen hämtade jag Bosselini och åkte ut till havet med henne.



Hon var rädd för
Sanden
Stenarna
Vattnet
Skummet
Småkrypen

Det gick skitbra, det där! Nåväl, hon kom över det mesta efter en stund och det var riktigt varmt i vattnet så vi badade upp till knäna i alla fall.
Hon var ganska fascinerad av vindsurfarna, "titta båtar, båtar. Hej båten!". Det måste varit julafton för surfarna igår, det blåste som satan.



Sen festade vi till det med lite glass och åkte hem.

RSS 2.0