Farväl Hultsfred

Trots att jag de senaste tre åren hävdat att Hultsfredsfestivalen varit döende så var det med stor sorg i hjärtat jag inatt läste att det nu verkligen är slut. Årets festival ställs in och Hultsfredsfestivalen is no more.

Jag hann med tre festivaler; 2003, 2004 och 2005.

2003
Wow vi skulle verkligen till Hultsfredsfestivalen, på riktigt, utan föräldrar. Vi var 16 och Josse hade ordnat så att vi fick tälta i hennes morbrors trädgård. Gränsen för vad våra föräldrar vågade släppa iväg oss på gick vid festivalområdets camping. Vi protesterade inte, vi skulle ju på festival. Jag var fortfarande tillsammans med M och hoppades på att hinna hänga med alla klasskompisar från nya klassen i Västervik. Eftersom jag, Josse och Carro var noviser så höll vi hela tiden ihop, skulle Josse på en konsert så följde jag och Carro med osv. Men mest var det Carro som vallade runt oss på diverse hårdrockskonserter. Vi kände marken gunga för första gången och när festivalen var över var vi rörande överens om att vi skulle dit igen året efter.
Antal besökare: 25 318
Band vi såg (utdrag): Randy, Mando Diao, Melody Club, In Flames, The Ark, Queens of the stoneage, Soundclash, Mobbade Barn Med Automatvapen, Timbuktu, The Hives, Counting Crows, Turbonegro


2004
Den här gången var det bara jag och Josse. Vi bodde i ett camp jag inte minns namnet på, men jag minns däremot några av dem vi bodde med. Det var Jens som styrt upp så vi fick plats i deras camp så det var alltså han som bodde där och Vincent, Tobbe Samhäll... Erik L kom förbi och hängde med mig, har en känsla av att Bullen och/eller PG också bodde där, men jag är inte säker. Resten var Jens vänner som vi inte kände alls.
Veckorna innan festivalen gick av stapeln var jag så peppad att jag gick igenom artistlistan namn för namn, laddade ner ett par låtar med varje artist, rekade med Josse och satte ihop ett konsertschema med de artister vi absolut inte fick missa. Detta var året då vi såg sammanlagt runt 25 konserter på tre dygn, sprang runt som skottspolar mellan Teaterladan, Hawaii och Atlantis samt upptäckte underbara underbara Teitur! När vi såg Scissor Sisters i Atlantistältet var det så sinnessjukt mycket folk att jag blev fastklämd mellan två personer och när de hoppade så lättade även jag från marken utan att behöva röra mig.
Antal besökare: ca 23 000
Band vi såg (utdrag): Randy, Scissor Sisters, Marit Bergman, Teitur, Sugarplum Fairy, Snook, Lisa Miskovsky, Broder Daniel, Morrissey, Danko Jones, Alicia Keys, Mary J Blige, HIM, Backyard Babies, Bright Eyes, 3 Doors Down, Josè Gonzalez, Jens Lekman, Puppetmastaz, Electric Eel Shock, Tiger Lou


2005
Att detta skulle bli min sista festival i Hultsfred hade jag ingen aning om då. Om någon hade frågat mig hade jag svarat att jag aldrig skulle sluta gå på festival.
2005 var året då Hultsfredsfestivalen fyllde 20 år och vi bodde på Camp Västervik med Pontus, Erik L, Hertz, Hardy, PG, Bullen, Pekka, Bog, Flum och Tess. Pontus och några andra var där redan när campingen öppnade söndagen innan. Pontus var omåttligt stolt över att ha fått festivalens allra första armband. De valde ut en bra boplats i Träsket, jag och Josse kom dit på kvällen och satte upp vårt tält som mirakulöst nog hade överlevt festivalen året innan, sen åkte vi hem och kom traditionsenligt tillbaka på onsdagen. Då hade jag feber och var kraftigt förkyld, men lät inte det hindra mig. Vårt bidrag till campet blev en persisk matta i dörrmattestorlek. Det året var det så trångt på campingen att norrmännen som kom sent satte upp sitt tält halvvägs upp på mitt och Josses. Samma norrmän sålde hasch i vårt camp, sprang runt och sjöng "jag trivs bäst i öppna landskap" och däckade bredvid mig i vårt tält en natt. Det var även året då Lasse Winnerbäck höll konsert alla tre dagarna i Atlantis och vi hade en egen campsång; Solen i ögonen.
Antal besökare: 31 800 (publikrekord)
Band vi såg (utdrag): Mando Diao, Lars Winnerbäck, Anna Ternheim, Marilyn Manson, The Ark, Slayer, Flogging Molly, Håkan Hellström, Looptroop, Timbuktu, The Hives, System of a Down och självklart Millencolin



Jag är glad att jag hann med tre festivaler även om jag önskar att det vore fler. Jag är glad att jag har 99% fina och glada minnen därifrån och att jag fick uppleva när festivalen slog rekord i antal besökare. Jag har sett så många band och artister där att jag inte ens minns alla. Det är helt klart en historisk musikepok som avslutas här. Tack Rockparty!

Bokmal

Det är nästan så att jag börjar tröttna på lugnet på landet nu. Och som om någon kände det på sig så damp det plötsligt ner idéer och inbjudningar. Jag har funderat ut en plan som gör att jag har råd att åka ner till Malmö och spelningen i Helsingborg i helgen, samtidigt som jag har råd att gå på reggaefestival med de där systemvetarprogrammerarna eller vad de nu är för nåt. Great!
Såhär har jag tillbringat dagen:


Ibland minus kläderna eftersom det varit helt obarmhärtigt varmt idag.

För ett par dagar påmindes jag om vad min journalistiklärare Anette en gång sa, att hon väldigt sällan läste skönlitteratur medan hon arbetade men att hon var storkonsument på somrarna när hon hade semester.
Jag har insett att jag är likadan. Det finns inte tid eller lagringsutrymme för något annat än kurslitteratur under terminerna, men nu när jag är ledig så passar jag på.


Det är vad jag har hunnit tugga i mig sen jag kom hem från Göteborg
för ganska exakt två veckor sedan.

Om någon undrar så är det Anna Gavaldas Lyckan är en sällsam fågel som ligger längst ner.
Den vita boken är en intressant bok. Jag läste den första gången när jag var runt 10-12 år. Eftersom jag läste ut Wahlströms ungdomsböcker om Tvillingarna i Sweet Valley och detektiv-Kitty på ungefär en timme (40 minuter är rekordet) så behövde jag något mer utmanande. Jag brukade botanisera bland mammas böcker och fick tag på Skilda Världar. På den tiden fann jag boken olidligt snuskig och när jag hittade den igen för någon vecka sen så tänkte jag att jag skulle läsa om den. Den här gången läste jag den som en politiskt inriktad samhällsskildring av USA på 20-,30-,40- och 50-talen. Den innehåller såklart fortfarande ganska detaljerade beskrivningar av olika kärleksyttranden, men jag är något mer luttrad nu än jag var på 90-talet.

Annars kan jag rekommendera Lyckan är en sällsam fågel för den som gillar franskt filosoferande och självbetraktelser.
För den som föredrar deckare så rekommenderar jag Roslund & Hellström. De har en del likheter med övriga svenska deckarförfattare men det som jag tycker skiljer dem från de andra är att Roslund & Hellström skriver om aktuella samhällsföreteelser och det finns alltid spår av sanning och fakta i deras böcker.
Den ovan, Tre sekunder, handlar om hur svenska polisen använder sig av kriminella som infiltratörer för att komma åt andra kriminella. En bra bok, men jag föredrar Flickan under gatan av samma författare. Den handlar om svenska gatubarn som lever i avloppstunnlar i Stockholm. Jag vill minnas att det finns runt tusen hemlösa barn i Sverige och att siffran stiger för varje år. Boken tog hål på en av mina trygghetsbubblor och den är helt klart läsvärd.

Nu ska jag försöka rota fram en ny bok.
/J

I semesterläge

Här händer fortfarande inte mycket.
Har tillbringat dagen i ensamhet ute på gräsmattan. Efter ett par timmar i bikini hade jag nått mitt mål (att ändra min hudfärg ett par nyanser), kände att jag kanske till och med hade råkat bränna mig litegrann på ryggen. Så jag satte mig istället på trappan som låg i halvskugga. Där satt jag i godan ro och läste min bok när katten kom ut. Han trivs bäst på min axel och gillar att ta sig dit med hjälp av tygsaker som hänger ner (det vill säga kläder). Den här gången tyckte han uppenbarligen att min rygg såg väldigt tygig ut för han tog ett språng mot min axel, missade med en halv decimeter och klängde sig förtvivlat fast i min rygghud medan han sakta gled ner mot marken. Det var... inte helt behagligt.
Senare på kvällen utmanade han ödet big time genom att försöka ta sig till min axel medan jag stod och diskade. Han klättrade uppför byxbenet och tog sig ända till midjan där byxorna plötsligt tog slut och det tunnare tyget i tröjan började och han återigen satte klorna i min stackars rygghud. Men då fick han höra en hel ramsa av fula ord och sen åkte han ut till pappa. Efter det vågar han inte gå nära mig. Respekt!


Bild från igår precis efter en springtur, därav frisyren, ansiktsfärgen och klädseln.
Det som skymtar till höger bakom mig är min lillebrors gamla garderob med hans
Luftens Hjältar-mätsticka där man bland annat kan läsa att jag i januari 1997
var 151 cm lång och att vår farfar var 169 cm lång i november samma år.

Action på landet alltså.
Annars funderar jag fortfarande på om jag borde åka ner till Skåne nästa helg, alltså nu på fredag. Pratade med Björn förut och de ska tydligen åka tåg ner. Too bad. Jag får helt enkelt fundera lite till.

Sen pratade jag med en annan person och jag vet inte vad jag förväntade mig, men kanske inte det. Trodde vi hade kommit längre än att prata så... ytligt, trodde han kände ett visst förtroende för mig. Jag kanske drar för stora växlar på det, men det kändes inte bra. Nåväl, det ger sig väl med tiden precis som allt annat.

Och så har jag pratat med Lennart också. Skall införskaffa en tjusig utstyrsel till hans fest. Och så lite rom och mynta, kanske.
/J

Intet nytt

Gör inte så mycket, så jag har inte så mycket att uppdatera om.
Igår var det midsommarafton och jag tillbringade kvällen på samma sätt som jag tillbringade nyårsafton, minus det trevliga sällskapet Erik bjöd på då. Men jag hade en bra bok i alla fall.

Fast jag inledde kvällen i fotografrollen. Pappa och K hade en liten tillställning här hemma med tipspromenad, mat och lekar. Jag var inte med hela kvällen (obviously) men här är det som hände innan jag drog.


Första bilden: i slutet av tipspromenaden överraskade "skogstrollet" med snaps och öl
Andra och tredje: mini-midsommargranen (som Cajsa skulle ha sagt) kläddes
Fjärde: sill å potäter :)

Inte mina bästa bilder, men kameran och solen bråkade med mig. Och nu vet ni hur det ser ut hos pappa.
Och katten gjorde succé. Alla skulle klappa, kela och gosa. Och katten lever för att bli kelad med så han njöt i fulla drag. Bortskämda slyngel :)
Och han är inte rädd för nånting. Han klättrade upp i körsbärsträdet och jag stod nedanför och pratade i telefon och när jag sträckte ut armen så hoppade han rakt ut och landade i handen på mig. Helt livsfarligt.

/J

Låg aktivitet

Både på bloggen och i verkligheten. Jag gör inte mycket mer än blir uppäten av myggor och kelar med tillskottet.
Känner att jag nästan är tillbaka i tonårsrutinerna igen, sitter uppe om nätterna och går upp först framåt lunch. Enda skillnaden är väl att jag nu får dåligt samvete och känner att "det är synd att halva dagen har gått" när jag vaknar. Är det ett ålderstecken?

Igår hängde jag först med farmor, vi var ute och powerwalkade. Det vill säga jag powerwalkade och hon åkte med i rullstolen.
Sen var jag hemma och hjälpte lillebror packa ihop det sista av hans tillhörigheter, så nu är han nästan helt utflyttad.
Och sen var jag tillbaka hos farmor för en fotostund. Under promenaden lovade hon att ställa upp som modell till den här veckans fotobloggsbilder. Foto är ett av våra stora diskussionsämnen numera. Skönt med likasinnade ;)
Efter det var jag hemma hos mamma och åt middag och sommarens första jordgubbar. Trevligt värre.



Tillskottet eftermiddagsvilar tillsammans med husse/min far

Eftermiddagen idag gick åt till hemsidefixande åt pappa och lite bildredigering. Sen var jag ute och sprang igen. Tog första 30-minutaren nu ikväll och det var rätt tungt de första 20 minuterna, sen var det bara skönt. Ska väl jobba på att det ska vara skönt de första 20 minuterna och jobbigt de sista 10 istället :)

Om det tar ovanligt lång tid för mig att svara på sms/samtal så beror det på att täckningen är i princip obefintlig härute. Har ett bra ställe bredvid datorn och ett på en väldigt liten yta i min säng, that´s it. Men jag svarar väl förhoppningsvis inom ett dygn :)
/J

Frånvaron

Beror till stor del på att jag inte lyckades fixa internetkablarna hos pappa. Men nu är jag tillbaka.
Kom hit igår och om man bortser från myggen så är det underbart att vara här igen.

Igår... Dagen då jag presentationsbildsfotograferade med Moa. Eller Moa fotograferade och jag befann mig på fel sida om kameran. Det finns få saker som gör mig så obekväm som att behöva vara med på bild och igår hamnade jag på 250 stycken. Ganska många av dem åkte direkt i papperskorgen när jag kom hem. Inte för att Moa är en dålig fotograf utan för att jag såg lätt efterbliven ut eftersom jag pratade med henne samtidigt som hon tog bilder. Nåväl, jag tror att en presentationsbild är utvald nu och den ska skickas till Moa för efterbearbetning och sen är det dags att visa upp bloggen för världen.

Efter fotostunden blev det lunch på stan (det går inte så bra med pengasparandet) med Moa och Cajsa-Cajsa. Alla tre var ovanligt fnittriga och det var rätt trevligt. Sen blev det låååång shopping på stan, jag köpte inget men fick äran att bära saker åt andra. Jag passade självklart på att premiärtesta min egen kamera under lunchen.


"Moa - naken och rädd", tror jag vi kom överens om.


Cajsa körde puppy eyes och försökte få oss att tycka synd om henne genom att vifta
med gipsarmen hela tiden. Nej nu ljög jag, men hon är sjukt lik sin mamma i alla fall.

Idag har jag hängt med farmor en stund, kan ni tänka er att vi mest diskuterade foto? Imorgon ska jag dit och frisera henne igen och om vädret tillåter kanske vi tar en runda på byn och fotar lite. Hon hade rotat fram sin analoga Minolta, men jag tror jag kör digitalt faktiskt.
Sen var vi hos lillebror i Hultsfred. För mamma är gardiner det viktigaste för att få till hemtrevnad så vi var där och pimpade hans lägenhet.


Lillebror med fulskägget som jag är ganska säker på att han har bara för att jag
inte gillar det. Jättedåligt ljus och jättehög iso, men jag gillart ändå.

Igår tog jag första 25:an här hos pappa och det var stor skillnad jämfört med rundan i Kalmar, men det är väl bara att vänja sig.
Nu ska jag ta igen all skönlitteratursläsning som jag inte hunnit med under våren.
/J

Trevliga tisdag

När jag kom hem igår la jag genast märke till att golvet i hallen var ovanligt rent, det hängde nya handdukar i badrummet och köket var städat. Jag trodde det var E som kommit tillbaka och tagit tag i saker och ting.
Men i morse när jag gick ut i köket möttes jag av någon ny snubbe och en tjej. Tjejen såg E:s post som jag lagt på bordet och frågade om den var min. Nä, den är E:s svarade jag och vände mig mot hans rum som nu tydligen bebos av nya människor. Nåja, de verkar väldigt renliga av sig och det är ju högst välkommet här!

Efter att ha pratat med Moa, kollat dagens post, sms:at blocket-Jonas och konsulterat mamma kom jag fram till att mitt paket hade anlänt till Konsum, men att jag inte fått någon avi. Mor sa dock att det räckte med kolli-id och legitimation. Så jag traskade bort och hämtade min nya leksak.


Märks det att jag fått ett stort antal repor på linsen på mobilkameran eller? ;)

Ja det var såklart linsskydd med, men jag var ivrig och var tvungen att testa den innan jag hann ta bilden.
Nu är jag mycket nöjd!

Såg över mina finanser och insåg att jag kommer få leva jävligt snålt den här sommaren, så därför gick jag på bio med Cajsa i eftermiddags. Såg Prince of Persia och jag tycker den är helt okej faktiskt. Skulle nog inte palla se den på tv, men på bio var den bra. Jag hade snålat med maten hela dagen, så när jag åt biogodiset fick jag en sockerchock som säkert gjorde det hela till en bättre upplevelse.

Efter middag och slapp tog jag mig i kragen och fixade Johans och Marias bebisbilder och mejlade iväg dem. Det var riktigt skönt att kunna stryka en sak från listan.

Imorgon blir det dejt med Moa och lite fotograferande såklart.
/J

Hemma

Efter tre farväl och fyra timmars bilkörning kom jag nyss hem till Kalmar.
Jag uppskattar de där bilfärderna mer och mer. Alldeles ensam i flera timmar, inga datorer eller tv-apparater eller människor som distraherar. Bara jag, vägen, en och annan medtrafikant och så tankarna. Tankarna på allt och inget, ibland triggade av tystnaden, ibland av musiken på radion.

Idag har jag tänkt en del på det som jag och Katarina har pratat om och jag funderar på ett svar på frågan. Jag kanske kanske har ett nu.

Medan jag körde kom det på samma gång en vägsträcka och en låt på radion som påminde om Västervik och gamla minnen kom tillbaka, sådär som det gör ibland.
Förra veckan drömde jag en dröm om M, det var längesen det hände sist. Han satt på en uteservering och drack öl i solen. Han såg förnöjd ut och det gjorde mig glad. Det är underligt, det där. Hur det kan gå långa perioder då jag kan tänka på det och inte känna något speciellt och hur det ibland kan slå till med full kraft. Ibland saknar jag så det gör fysiskt ont. Men jag har det under kontroll nu. Ibland behöver jag gräva ner mig i det förgångna, men för det mesta är jag här och nu.

Jag tror att Katarinas ord får mig att vara i nuet ännu mer och känna att det är helt okej. Det är långt ifrån perfekt, men det är ändå bra. Jag kan mer och mer se fördelarna med det. Jag tror att det här blir en fin sommar på många sätt.
/J

Göteborg 6.0

Jag tror inte att jag har uppskattat helg på det här sättet på väldigt länge.
Jobbade 07.30-13.30 i fredags. Eller skulle jobba de tiderna. Sen blev jag bokad på ett annat ställe 13.30-16.00.

Kom dit 20 minuter försent (vilket var ganska väntat eftersom åtminstone inte jag kan vara på två ställen samtidigt, hur tänkte de där?), hälsade på nån snubbe som jobbade där, hälsade på nån tjej som var vikarie, sen kollade vi på Peter Pan och åt glass. Eller ja, barnen åt glass i alla fall. Sen gick snubben iväg någon annanstans och vikarietjejen (Stephanie) och jag var ensamma.
Efter en halvtimme eller så kom snubben tillbaka och sa att han skulle gå hem. Han gav mig närvarolistan. Sen var det bara jag och S igen. Då berättade hon att det var första gången hon var där och att hon inte kunde namnet på ett enda av barnen. Så där satt vi och 18 ungar som vi inte visste ett skit om. De sprang runt överjävlaallt och det var omöjligt att hålla reda på när de gick hem. Och tiden har aldrig gått så långsamt. Det var helt sjukt. Kollade på klockan, väntade vad som kändes som en kvart, kollade klockan igen och det hade gått en, EN, minut.
Men filmen var bra...

På kvällen fick jag ett infall och åkte till Borås och Ida & Matte. Vi åt på Jensens Bøfhus och sen snackade vi bort kvällen. Jag fick låna gästrummet och var kvar tills idag. Åkte hem till Göteborg. Eller Lindome, närmare bestämt. Charlie skulle ha tillbaka bilen och de hade hyrt släp och skulle köra in grejer till hans nya lägenhet.
Vi började dock på Ikea. Männen handlade, jag backade med släp. Hej modernare könsroller!
Sen körde jag in min lilla gula och släpet till Göteborg och hjälpte dem att flytta in lite grejer. Nu är jag hos John igen. Han är på rullskridskodisco och jag slappar hemma. Skönt med lite space efter många dagar bland folk.

Skönt med helg alltså!
/J

Göteborg 4.0

Jobb igen då. Det var en sån dag då alla barnen bestämde sig för att göra livet surt för personalen. Hela tiden var det någon som slog sig, som slog någon annan, som behövde ny blöja, som förstörde nånting, som spillde, som var allmänt förbannad. Idag hade jag behövt klona mig ett antal gånger för att hinna finnas på alla platser samtidigt. Men vi åt glass och tittade på Mumin-filmer i alla fall. Det var bra.

Orkade knappt ta mig hem efteråt och så tog jag fel spårvagn och skulle behöva gå jävligt långt. Eller egentligen skulle jag behöva gå typ 600 meter som i mitt trötta tillstånd påminde om ett maratonlopp. Istället fuskade jag och hoppade på rätt spårvagn och åkte en hållplats. Till mitt försvar vill jag bara säga att John bor i San Jävla Francisco, backe upp och backe ner.
Kände att jag borde sova när jag kom hem, men var dum nog att strunta i det.

Magda S påminde mig om att tentaresultatet hade kommit. Jag var helt säker på att jag skulle kugga den. Alltså inte sådär som när man säger att man kommer kugga fast man vet att man klarade den utan verkligen så att jag var 110% säker på ett U. Jag satt på biblioteket i 12 timmar sista veckan, men läste kanske aktivt under 4 av dem, mestadels samma stycke i samma bok om och om igen. Det var det enda jag pluggade överhuvudtaget. En av böckerna har jag inte ens öppnat. För första gången i mitt liv ordbajsade jag ihop en hel tenta och jag blev godkänd. Det är så bisarrt att jag inte kan sluta tänka på det. Hur gick det till?

Jag blev glad och ägnade resten av kvällen åt att leta kameror. Tror att jag vet vad jag vill ha nu. Känns bra.
John och jag firade kvällen med en promenad i regnet. Det var inte alls dumt. Och så har jag fått låna Kats filminspelningsjacka eftersom jag glömde min regnjacka i Kalmar, så jag känner mig ganska snygg i regnet också.

En dålig dag som blev bra, helt enkelt.
/J

Göteborg 3.0

En dag som började med sovmorgon. Gud vad jag inte kunde sova inatt.
Har glömt ta min allergimedicin ett par dagar i rad och nu kom "förkylningen" som straff. Trodde nästan att jag skulle dö inatt. Halsen svullnade och det blev svårt att andas, jag svalde och svalde av ren reflex och fick nästan panik när det inte hjälpte. Idag har jag varit lite halvkrasslig överlag, men bättre än inatt i alla fall.

Strax efter ett mötte jag Kat och Maj-Linn i Belparc, Slottsskogen. Vi fikade och snackade bort en timme eller två. Sen hem för att mata det söta lilla odjuret innan vi tog en liten promenad runt Haga. Efter det hem till casa de Kat igen för ytterligare en kopp te. Jag var hemma hos John igen vid kvart i åtta.

Det är så skönt att prata med Katarina för hon ger alltid ett nytt perspektiv på saker och ting. Och nu jobbar jag på dagens hemläxa ;)

I förrgår var det som sagt middag med Ida J och det var också högst trevligt. Hann prata om massa saker och det känns riktigt bra att bitarna håller på att falla på plats!

Imorgon blir det jobb igen och jag ser nästan fram emot det. Har bestämt vad jag ska köpa när jag får ihop tillräckligt med pengar så nu är jag mycket mer motiverad att gå till jobbet.

Nu: lite sömn.
/J

Göteborg dag 2.5

Första dagen på jobbet avklarad. De hade dubbelbokat vikarier, så vi var en för mycket. "Inget ovanligt på det här stället", som Sandra sa. Jag var lite orolig för att de skulle välja att avboka mig de andra dagarna den här veckan, men de avbokade den andra vikarien. Jag hade väl i och för sig fått pengarna ändå, men i alla fall.

Jobbade 5,5 timmar idag och känner redan av ryggen. Fan också. Det är som att någon kör en kniv i korsryggen när jag gör vissa rörelser. Skitskönt.
Efter jobbet åkte jag hem och sov bort hela eftermiddagen. Vid sju vaknade jag och åt middag tillsammans med John och Erik.
Den där Erik är en intressant person. Första gången jag träffade honom körde han sarkasm all the way. Idag inledde han på samma sätt men efter mat och 24 så gick han över i ett johnläge. Väldigt spännande switch där.

Igår var det middag med Ida J som gällde. Riktigt fint att ses igen, vännen!

Imorgon blir det förmodligen en ledig dag och då ska det hängas i Slottsskogen med Kat.

/J

Göteborg

Äntligen här igen!
Kom hit igår efter 5(!) timmars bilfärd och fika hos Charlies föräldrar.

Vad det är jobbigt när man har tyckt att Kalmar varit halvtrist hela terminen och längtat efter Göteborg och nu när jag kommit hit så är det precis när Kalmar har hämtat upp och blivit riktigt bra igen. Aldrig blir man nöjd :)

Och vilken ambivalens jag känner inför hösten nu. Såhär ett par dagar in på sommarlovet börjar obehagligt många fråga vad jag ska göra nu. Och jag vet ingenting. Verkligen ingenting! Jag ska jobba tisdag, torsdag och fredag den här veckan och sen är resten av livet helt blankt. Det är lite skönt men ändå jäkligt jobbigt. Skulle vilja ha en hyfsad livsplan för åtminstone andra halvan av det här året.

Ska klura på det och hoppas att jag kan göra det under en fika med Kat.
/J

20+

Inga tonåringar igår, inte!

Dagen började med en tenta som jag fick skriva, trots allt. Den var lite klurig och efteråt verkade det som jag delade oron för betyget med många andra i klassen.

Efter detta hängde jag med Ida A på Kullzénskas "uteservering" i tre timmar innan vi gick till Larmgatan 10 för fancy middag med klassen. Sen fortsatte kvällen med häng i Stadsparken. Mycket trevligt, men helt fasansfullt kallt till att börja med.
Jag och Ida G pratade med Sami. Det var första gången jag pratade med honom igår och fan vad skönt det är när man klickar med folk sådär! Stackars Ida kände sig lite utanför till slut när Sami och jag kom på grej efter grej som vi var sjukt överens om :)

Vi bröt upp från parkhänget efter ett tag och fortsatte in på Byttan. Sen dök Cajsas Martin plötsligt upp tillsammans med Jacob. Jag sprang på Cajsa också och hon fick träffa mina kära klasskamrater.
Pratade med Sami om en tjej och jag sa att hon är en av de vackraste jag vet. Han svarade "ärligt talat, om jag fick välja mellan henne och dig så skulle jag välja dig. Du är mycket sötare och har dessutom mycket mer personlighet". Naw hur söt är inte han? Och ja, det värmde väldigt mycket eftersom tjejen vi pratade om verkligen ser bra ut och dessutom har ett sätt som tilltalar mig.

Sen tjatade Ida K dit Adam. Han skulle hem från sin fest och stannade bara till utanför för att säga hej. När han kom så hälsade hon på honom och sa att han och jag passar väldigt bra ihop. Sen försvann hon och lämnade oss i en extremt pinsam situation. Tack för det Ida! ;)
Vi lyckades dock trassla oss ur det utan större missöden och sen var jag tvungen att berätta för Adam om Samis komplimang och vad jag tänkte om det (dvs att jag hade svårt att tro på honom). Han tyckte att jag skulle sluta överanalysera allt och bara vara glad för det istället, vilket var väldigt ironiskt eftersom Adam är världssämst på att ta komplimanger.

Idag chattade jag ganska oväntat med Moa (från fotokursen). Vi ska ha en "jävligt privat fotoskola" i sommar med en "nördigt seriös blogg". Kan bli kul! Hon ville att jag skulle rekrytera Adam till den men jag tyckte att hon kunde göra det. Minnet av vårt pinsamma möte inatt gör att vill jag ligga lågt idag.
Förklarade varför och hon svarade "jag är beredd att hålla med henne (Ida K alltså, min. anm). Trodde ni var tillsammans först. Men kanske bara resultatet av att ni var de enda som egentligen kände varandra. En stor kontrast till alla andra vilsna personer som inte kände någon".
Hur roligt är inte det?! Jag hade överhuvudtaget inte pratat med Adam förrän vi hade gått mer än halva kursen och sen vet ni ju vad vi tyckte om varandra (eller iaf vad jag tyckte om honom) innan fotograferingen.
Hur hon kunde tro att vi var tillsammans är ju också en intressant grej. Jag och Adam har hälsningskramats tre gånger varav tre gånger på fyllan, det är nog den enda fysiska kontakt vi någonsin har haft.
Well well, I´m just a social animal!
/J

Nästan helg!

Åhå det går utför. Måndag = 5 timmar på biblioteket. Tisdag = 4 timmar på biblioteket. Torsdag = 3 timmar på biblioteket.
Men vilket nice väder det var idag! Jag trotsade alla mina egna förbud och tog min rutiga sommarklänning idag och ve och fasa; gick ut barbent! Det du Cajsa!
Satt på biblioteket i ett par timmar och tog sen ett tiominuters pit stop hos Adam för upphämtning av skiva till Intersport. Han tyckte att jag såg väldigt somrig ut, så jag verkade lyckas med det i alla fall.
När jag kom tillbaka till biblioteket tröttnade alla (Ida, Henke och Anton) efter en halvtimme och ville ut i solen.

Jag tog en chansning och åkte hem till Lina, mötte henne precis när hon var på väg ut till landet. Hon var hundvakt åt två jack russel-hundar och har en egen av samma ras. Jag fick följa med till Vedby och när jag satte mig i bilen blev jag attackerad av alla tre hundarna som skulle hälsa på mig och springa runt i mitt knä. Alltså det var nog en av de mest panikartade situationerna i mitt liv!!
Jag hade fullt sjå att undvika att bli slickad i hela ansiktet samtidigt som 48 stycken vassa klor sattes i mina nakna lår. Jag skulle vilja jämföra det med att stå på ett torg fullt med duvor som flaxar runt en. Sjukt obehagligt!
Men sen var de bara mysiga och skulle ligga i mitt knä hela vägen till Vedby. När vi kom dit satt vi i solen och jag pluggade lite samtidigt som jag fick lite färg på kroppen. Nice!

Sen hem till Lina för lite mangosorbet och balkonghäng innan jag drog mig hemåt för middagsätande. Planen var att fortsätta plugga sen, men ja...
Var ute och tog en ny 25-minutare idag. Sjukt skönt, men inte riktigt lika bra flow som igår. När jag växlade ner till gång fick jag så sjukt ont i smalbenen att jag trodde benen skulle vika sig under mig. Men det gick bra och jag körde lite styrka när jag kom hem sen. Dagens betyg blir ändå:


Visserligen efter 30 minuter kondition och 20 minuter styrka, men
ändå ett bevis för att det är bra att det inte finns så många bilder
på mig ;)

Nu blir det ett sista race med kurslitteraturen innan skönhetssömn och hopp om tentaskrivning imorgon!
/J

Another day at the cheese cake factory

Trist dag nummer 2 på biblioteket och jag kan fan inte fokusera. Vad är det för fel på mig?
Svarar på en instuderingsfråga, surfar i 5 minuter, svarar på en fråga, surfar i 5 minuter...
Blev i alla fall bara fyra timmar där idag och jag känner att jag börjar få lite grepp om saker och ting, trots allt.

Gav upp efter att studerandet urartat i msn-konversationer med Ida (den som inte var på plats) och Adam samt i verkliga livet-samtal med Ida (den som var på plats).
Dagens roligaste (ungefär mitt i samtalet):

ida @ 15.18: är det imon eller på fredag vi har tenta? X3

Jennica @ 15.19: Hahahaha Ida ftw!    

ida @ 15.19: idag?!
puh! läste idag!
istället för ida
SKRÄM MIG INTE SÅDÄR!!


Hur som helst.
Hämtade upp Cajsa och shoppade skor för pengar som jag inte har. Lyxfällan nästa!
Sen en liten fika innan vi skildes åt.

Vid halv tio bestämde jag mig för att ta en promenad efter allt inomhussittande. Kände för att kanske intervallspringa lite och påbörjade en tänkt 3-minuterssession, men kom in i ett sånt sjukt flow att jag sprang vidare och stannade inte förrän 25 minuter senare. Det var min vanliga runda och den är ganska kuperad och omväxlande på grus och asfalt och jag brukar vara på gränsen till döden efter 5 minuter i ganska bra tempo i vanliga fall. Fattar inte vad som hände idag, det bara gick så jäkla lätt och jag var inte ens andfådd när jag växlade ner till gång igen.
Säger som Lina; det kanske inte låter som så mycket men för mig är det sjukt bra. Jag har aldrig tränat regelbundet eller hållit på med någon sport, min kondition är nere på minus och numera har jag ju dessutom en hel drös extrakilon att släpa på, så jag tänker klappa mig själv på axeln och vara stolt en stund! :)

/J

Trötthet

är nog dagens ord.
Fotade nån gång mellan tolv och ett inatt, sen redigering och sen svarade jag på ytterligare instuderingsgfrågor till tentan mellan halv två och två.

Sen skulle jag vara på biblioteket vid halv tio idag också, men försov mig förstås. Vaknade tio över nio och fick sms från Cajsa som behövde skjuts till sjukhuset. Jag hämtade henne och åkte sen till akuten. Där blev vi sittande i nästan två timmar som sedan följdes av fem minuters samtal med läkaren (om det ens var fem minuter, kändes som en). Sen besök på en massa ställen och sen hem med henne igen.

Biblioteksplugget blev inställt och jag (och Cajsa) påbörjade istället min sista kursfotografering. Precis när det började gå bra så smsade Adam och frågade var jag var. Vi hade tydligen föreläsning redan klockan ett idag. Så det var bara att rusa till skolan.
Kom dit och eftersom hela förmiddagens planering gått åt skogen så hade jag inte hunnit äta varken frukost eller lunch. Blodsockret var i botten och jag kunde inte tänka en klar tanke, fick typ en blackout. Marcus fick hjälpa mig att flytta mina bilder från Adams usbminne till datorn, hur svårt är det liksom? :)


Såhär långt hann Cajsa och jag innan jag var tvungen att dra.
Slöseri med godis, tyckte Adam.
Konst kostar, tyckte jag ;)



Hur som helst så connectade jag med sjukt roliga och vansinnigt duktiga Moa idag. Adam ägnade stor del av sin tid åt att ha roligt på min bekostnad; påpekade att jag inte borde få vara med och dricka öl med klassen och att han skulle para ihop modell-Louice med sin lillebror, fast det var ju synd att han var yngre än hon. Ha ha ha, rolig kille det där alltså. Verkligen. Pftschj.

Efter föreläsningen pratade jag med Moa en stund. Hon sa att alla hade utvecklats skitmycket som fotografer under kursen och att jag och Adam hade utklassat alla redan från första bildvisningen. Hon sa att hon hade känt sig i underläge eftersom vi var så duktiga och att det hade varit lite jobbigt. Jag kan förstå om hon känner sig hotad av Adam som är jätteduktig, men av lilla mig? Jag som inte ens visste vad slutartid var när vi började. Det var otroligt roligt att höra och kom helt helt helt oväntat. Moa som jag sett upp till som fotograf och som jag känt mig i underläge mot haha. Så konstigt det kan bli ibland.
Här är några av mina favoriter bland hennes bilder.

Skulle vila mig i tjugo minuter förut innan jag påbörjade redigering av sista bilderna och tentaplugg. Vaknade 1,5 timme senare. Fem minuter efter deadline för inlämning av bilder. Crap!
Trötthet var ordet.

Turn around

Vilken kväll det blev.

Eftermiddagen tillbringades med fika och akuttvätt hos Lina (tack tack tack tack tack) och den dåliga prioriteringen får jag nu betala för genom att jobba natt med grejer till båda kurserna. Men jag ska absolut inte klaga. Det finns just nu i min närhet personer som har det mycket värre.

Fick precis reda på att Cajsa fått en spricka i handleden och är gipsad. Fy fan, jag lider med dig vännen!

Och så följer jag Ship to Gaza-rapporteringen som besatt. Min klasskamrat Dimas pappa var med på ett av skeppen som bordades av israeliska kommandosoldater och enligt de senaste rapporterna sitter han nu fängslad tillsammans med fyra andra svenskar. Sammanlagt har nio svenskar gripits. Uppgifterna går isär men klockan 18 rapporterade DN.se att 19 personer dödats av israelisk militär, de flesta turkiska medborgare.

Mina problem är skitproblem och ibland behöver jag en tankeställare för att inse det.
Tänker på er!
/J

RSS 2.0