Lite skit

Jag är seg. Inga nyheter där.
Tillbaka i Göteborg, har jobbat två dagar, varav en på ett nytt ställe. Det var intressant. Snackade med en tjej från en grannavdelning. Hennes släkt kommer från Högsby. Ingen jävla stans får man vara ifred för smålänningarna i den här stan.

Annars svajar mitt humör extremt mycket. Höga berg och djupa dalar, som någon smart sa en gång. Inte så käckt, men det får gå. Det skulle kunna vara en av anledningarna till den sporadiska uppdateringen här.
Men fotograferingen i lördags var kul, bilderna blev okej och jag har en potentiellt skitbra deal på gång. Förmodligen blir det inget av det, precis som inget annat går helt och hållet min väg för tillfället (ja idag är det djupa dalar).
Och hänget med Lennart, Johannes, Stimpy, Cajsa och Lena var också bra. Det blev mycket senare än jag hade räknat med, men det är sånt som händer när man känner vibbarna.

Missade brorsans spelning i lördags och jag lär aldrig få se dem spela, hur kan man missa dem i typ tre år? Dåligt av mig :)

Imorgon ska jag jobba 08:00-17:00 i en lokal där ljudnivån konstant ligger över 120 decibel. Någon som vågar gissa på att jag är trött efteråt?
Nåväl, fika med Kat står på schemat efter jobbet på torsdag. Lovely!
/J

Ännu en lördag

Fotografering idag. Har varit sjukt peppad hela veckan, men nu är jag mest trött.
Skulle in till Oskarshamn och se Civilisationen spela vid nio igår kväll, sen hem och sova. Det var planen. Men storebror ringde och var sugen på öl så han undrade om han kunde åka med mig hem sen. Ja men inte alltför sent, svarade jag. Jo men visst.
Vid tolv skulle kvällens sista band börja spela, men tack och lov (för min del alltså) fick de tekniska problem och brorsan tröttnade på att vänta. Somnade väl efter ett nån gång och så upp igen vid halv åtta, förkyld som ett as fortfarande.

Men annars var kvällen en höjdare ändå. Hann snacka med Elias, Almqvist, Patte, Lillen och Björn. Den sistnämnda var lika full som alltid, men jag fick massa beröm för bilder jag tog åt dem en gång och så lyckades jag lura till mig en exklusiv inbjudan till en exklusiv tillställning.


Utöver det funderar jag på om det är värt det. En del grejer tar alldeles för mycket energi av det negativa slaget och ger inte ett skit tillbaka. Jo det skulle väl vara ännu mer negativ energi i så fall och det är långt ifrån vad jag känner för att ha i mitt liv just nu.

Men det har varit en fin vecka annars. Jag har som sagt varit allmänt småsjuk, så det har inte varit så fröjdefullt här. Men så ringde Lina och pratade bort en stund i onsdags. Samma dag fick jag väldigt oväntade men välkomna kärleksfulla sms från Erik. I torsdags fick jag fina kommentarer av Johannes och senare den kvällen spontanringde John och snackade bort två timmar. Det var ett jäkligt fint samtal som gav en del svar och jag fick äntligen prata av mig med någon som inte avbryter. Perfekt.
Med en sån skara i sitt liv kan man vara nöjd.
/J

Så kan det gå

Tillbaka i den trista vardagslunken som kallas ofrivillig arbetslöshet trots att man har jobb.

Helgen var ju som sagt ordentligt bra, det enda som kanske inte var så jättebra var matintaget. Vägde mig för skojs skull hos Ida på fredagsmorgonen och då hade jag gått ner 1,5 kg på 11 dagar, vilket är helt okej. Men sen gick det utför.

Åt nästan ingenting på fredagen och lördagen.
På söndagen gick vi upp strax efter två. Jag bokade biljett till en buss som skulle gå en timme senare så jag fick stresspacka och sen gick vi ner till resecentrum. Där akuthandlade jag två chokladbitar och en pepsi.
Jag vet att det inte är bra att äta massa socker när man inte har ätit på länge, men jävlar vad obehagligt det var! Först blev jag helt yr av en enda liten klunk läsk, sen fick jag magvärken från helvetet. Det satt kvar i fyra timmar och ovanpå det fick jag en fantastisk känsla av bakfylla i kroppen. Helt och hållet vidrigt.

Vägde mig när jag kom till Högsby. Trots alla kläder jag hade på mig visade vågen sammanlagt -3 kg. Sjukt.

Märkligt ändå hur det kan vara så att man inte känner sig hungrig på över två dygn. Kanske var allt runtomkring så bra att mat blev oviktigt, vad vet jag :)

Så var det

4 nätter hos Charlie i Göteborg, 2 nätter hos Ida i Borås, 3 nätter hos Charlie, 1 natt hos Ida och 2 nätter i Nyköping. Ja, det var skönt att sova i min egen säng inatt!

Åkte till Borås i torsdags och hängde gäng med Ida och Mattias.
Mitt på fredagen satte jag mig på en buss mot Nyköping.
Hamnade bredvid en ungersk kvinna (född i Österrike) som kom till Sverige 1969, som har bott i Motala men som nu bor i Göteborg, har en dotter och en förkärlek till svampplockning, långa bussresor, Tyskland, ungerska köttgrytor och att prata mycket.

Någonstans efter Jönköping klev två 18-åriga tjejer på bussen. Här följer ett autentiskt utdrag ur deras konversation (läs med dryg fjortisstockholmska för att få rätt känsla) :

Tjej 1: ameh asså hur stort e Luxemburg?
Tjej 2: hm...ah...asså hur ska jag förklara? Okej jag kan säga såhär; det finns bara ETT H&M i Luxemburg city, då kanske du fattar ungefär.
Tjej 1: asså ere SANT???
Tjej 2: aaah helt SJUKT!


En stund senare...

Tjej 2: asså jag gillar Stockholm. Gamla stan e ju skiiitfint å så. Men asså jag skulle inte vilja bo där.
Tjej 1: nä asså jag fattar preciiiiis. Man kan gå på stan där, se en H&M-butik å gå in där, sen kommer man ut å går typ bah en meter å så ser man en till H&M-butik å så säger man "ameh dit måste vi ju gå" å så går man in där. Å så har man redan varit där! Det finns bah för många H&M i Stockholm asså.

Ungefär så i tre timmar. När den ungerska kvinnan skulle av talade hon om för tjejerna hur respektlöst det var av dem att prata så högt och att ingen annan på bussen var intresserad av att höra om deras liv.
Tjejerna blev "helt chockade asså", pratade lika högt om den galna tanten och sen flyttade de sig till sätena bakom mig istället. Vad nu det skulle vara bra för, alla i bussen hörde dem tillräckligt bra där de satt från början.

Vid nästa hållplats fick jag nytt sällskap i form av två högstadietjejer. De diskuterade Kärlek samt klassisk litteratur. De gav mig hoppet tillbaka. Tack!

Anyroad. Jag kom till Nyköping klockan sex på kvällen. Efter en promenad och ett par öl gick jag, Joel och Bosse ner till stan för att se Syster Sol och Kapten Röd. Satan så bra det var!
Vi fick sällskap av Dennis och några timmar senare efterfestade vi vuxenstyle hemma hos honom. Det vill säga vi satt ordentligt i vardagsrummet, hade ölprovning, lyssnade på musik på lagom volym och diskuterade livets svårigheter.
Jag tror inte att jag somnade förrän klockan sju på lördagsmorgonen, inte Joel och Bosse heller för den delen. Sålunda blev det en lugn lördag som avslutades med filmkväll.
Helgen har varit fantastiskt trevlig! Kommer kunna leva på detta ett bra tag, fint som snus.

Nu är jag ledig några dagar, sen blir det en hektisk helg med bland annat modellplåtning. Ska bli roligt!
/J

Sitter på en buss

Och är på väg hem. Från Nyköping.

Och sen blev det helg

Långhelg sitter inte alls fel nu!
Det har varit riktigt roligt att jobba de här dagarna. Trodde det skulle bli tungt efter ledigheten och av min omotivation, men riktigt roligt som sagt. Med viss omstrukturering i personalstyrkan så har det blivit ett gött gäng där.

Nu vet jag inte när jag ska jobba nästa gång. Kommer förmodligen tillbaka till Smålandet på söndag och nästa vecka står en fika med Lina extremt högt upp på listan, bara så du vet!

Sitter ensam i Idas lägenhet eftersom både hon och Mattias jobbar. Jag borde göra en massa saker och borde verkligen komma igång med det nu, men jag är lika seg som vanligt. Kanske ska mjukstarta med frukost.

Det här blir en fin helg, det har jag bestämt.
/J


Ännu ett

Jag gör ett försök att hinna ikapp fröken Bringholtz då.

Inte mycket av intresse har hänt. Jag har träningsvärk i armvecket och har jobbat min näst sista dag för den här veckan. En 9 till 5-dag som blev en 9 till 6-dag plus shopping så jag var inte hemma förrän tjugo över åtta. Är det okej att man är trött då?
Till sex på mitt jobb innebär att man är den sista som är kvar, jag fick alltså det stora förtroendet att ensam ansvara för 6 barn samt låsa och larma. Jag tror att jag lyckades låsa alla hundratusen dörrar inom tidsramen. Det lär jag väl få höra imorgon när jag kommer dit. Klockan 12:00, känn på den! Gött som fan!
Inatt var nämligen första natten den här veckan som jag faktiskt har sovit. De andra nätterna bestod av tio minuters sömn, vrida och vända, fem minuters sömn, vrida och vända, gå upp och börja jobba. En riktig höjdare!

Imorgon ska jag lyckas med ett riktigt konststycke. Jag ska få med mig all min packning till jobbet och sen från jobbet till centralen och hela vägen till Borås. En packning som krävde att pappa hjälpte mig att komma på tåget i Kalmar och att Charlie mötte mig på centralen när jag kom till Göteborg. Det är fem väskor som väger ungefär 30-35 kg tillsammans. Woho!

Nähä middag kanske vore nåt att fundera på?
/J


Det senaste

Nej jag är inte så bra på att uppdatera bloggen just nu, men jag är bättre än Lina i alla fall!

Har jobbat onsdag, torsdag och fredag den här veckan. Riktigt skönt att vara tillbaka på jobbet och riktigt skönt med mjukstart. När jag kom dit i onsdags var vi tre pedagoger på fyra barn.
Sen kom visserligen alla sju inskolningarna i ett par timmar och då var det plötsligt inte lika lugnt, men gött ändå. Och det fortsatte vara fem-sex barn (borträknat inskolningarna då) på torsdagen och fredagen. Sista timmarna på fredagen var vi två pedagoger på två barn. Då arbetar man inte ihjäl sig direkt.
Men imorgon väntar allvaret, då kommer i princip alla barn tillbaka från sommarlov och vi blir istället 30-40 barn på 6 pedagoger. Sömn är inbokat när jag kommer hem.

I torsdags hann jag med en eftermiddagsdejt med Kat, Hoi-Man och Maj-Linn också. Härligt med hagapromenad.
Och i fredags drog jag till Borås för helghäng med Ida och Mattias. God mat och mycket slappande är vad den här helgen har handlat om och det var välbehövligt. Tack för gästfriheten!

Den här veckan blir det jobb i fyra dagar och sen tar jag långhelg. Nu börjar livet snurra igång.
/J

Tillbaka

Andra dagen i Göteborg.
Gårdagen tillbringades med promenad genom Vasastan, ner till Gröna Boden för en koll av deras sortiment. Senare på eftermiddagen träffade jag John för en fika på vårt gamla Condeco. Så otroligt skönt med ny input och vi diskuterade allt från kärlek och etik till iPhone 4 och hårddiskbackuper.



Jag hoppas ju på att få jobba men hörde inget från jobbet varken igår eller idag. Så det blev en ganska avslappnad dag idag också. Styrketränade livet ur mig medan jag väntade på att Charlie skulle komma hem och promenera med mig. Andra planer för hans del gjorde att promenaden inskränktes till en vandring förbi Avenyn och ett lån av fax på Park Avenue, men det var fint att se staden igen. Kulturkalaset pågår för fullt och om jag inte hörde alldeles fel så var det José Gonzales som hade konsert på Götaplatsen när vi gick förbi.

Imorgon blir det äntligen jobb och heldag dessutom. Ska bli intressant att se hur trött jag kommer vara efteråt. Men pengarna är väldigt efterlängtade nu, så jag jobbar med glädje.
Ska försöka styra upp en dejt med Kat den här veckan och så ska jag hinna med ett besök hos optikern innan jag drar till Borås över helgen. Ser fram emot två dagar med Ida och Mattias, ska bli trevligt. Med lite tur hinner jag träffa Johannes också.

Nästa vecka blir det förhoppninsgvis jobb måndag-torsdag och sen kan det bli en finfin långhelg med finfina människor.

Efter några dagar av riktigt pissigt humör tycker jag nu att livet börjar hämta upp igen.
/J

Som om

Skrev nyss ett långt inlägg. Raderade när jag var klar. Det var för ärligt. Och sårbar får jag inte vara.
Jag viker ihop det, lägger tillbaka det i fickan och traskar vidare som om inget har hänt.

Uppdatering

Kalmar igår. Slog ihjäl tiden mellan tolv och sju med att fönstershoppa och halvsova på en soffa i en lägenhet.
Sen KM. Konsert med Slagsmålsklubben utanför kåren. Lisa var där, kul att se henne igen efter nästan två års bortavaro.
Åkte hem vid elva-halv tolv.

Regn idag. Ingen göteborgsresa, ändrade planer.

En dag av skit samma.

Koka soppa på en spik

Idag har jag
1) tagit sovmorgon till 11, för att jag kan
2) putsat mina fönster
3) installerat en ny taklampa i mitt sovrum
4) uppdaterat pappas förenings hemsida med ny header

Det är precis så mycket som händer här alltså. På riktigt. Utöver ovanstående har jag funderat på att ta en långpromenad, funderat på att höja sadeln på min cykel samt ätit frukost, lunch och middag. Där har ni det. Där är anledningen till att den här bloggen uppdateras så sällan.

Imorgon ska jag lämna storebror på centralen i Kalmar, slå ihjäl ett stort antal timmar tills klockan blir nitton noll noll och Johannes och jag intar KM precis som förr i tiden. Jag gissar att det kommer några till och jag gissar att det blir en trevlig afton.
På lördag drar jag nog västerut. Östkusten har inte mer att erbjuda mig för tillfället, men Ida öppnar sin dörr och sitt gästrum för mig, faller ner på sina bara knän och ber mig hålla henne sällskap på lördag. Hur ska jag kunna tacka nej?
När jag är klar där så blir det göteborgsluft i ett par veckor. Sen sjösätts planer eller så stannar jag i Göteborg eller så åker jag tillbaka hit och skrumpnar igen. Det är inte precis struktur och långsiktiga planer som utmärker mitt liv just nu.

Nämnda Ida tyckte det var dåligt med bilder här på bloggen. Jag tycker att första delen av det här inlägget förklarar frånvaron av bilder också. Men ett besök på Cajsas blogg idag gav mig lite pepp igen och jag tog mig an ytterligare ett par Louice-bilder. Inte de som kommer ge mig Hasselbladspriset direkt, men bilder är det i alla fall.





/JL

Ospännande

3 ynka km löpning i lördags, 3 tattiga km i söndags och vad som var tänkt som 4,3 km men som blev pissiga 2,2 km igår. Det räckte för att benen skulle ge upp igen. Fick hem från min vändpunkt på 4,3-rundan för att det värkte utav bara fan. Kunde knappt gå ens och jag ville mest skrika av frustration hela vägen (tur att jag inte gjorde det för jag mötte en hög med barn som cyklade hem från badplatsen och råkade skrämma dem bara genom att dyka upp bakom krönet, så vrålet i vildmarken kom från dem).
Nu kan jag inte springa mer på några dagar så istället blir det cykel. Cyklade ungefär en mil nu ikväll. Det gick på en halvtimme och var himla bra.

Well well. Ta en titt på det här istället.
/J

Briefing

Nu är man allt bra veckovill. Har varit ledig i ungefär 8 veckor. Välförtjänt förstås, men inte desto mindre halvtråkigt nu mot slutet.

Igår tillbringades dagen i Hultsfred tillsammans med pappa, K, farmor och morfar. Vi skulle till någon slags parkträdgård och kolla. Det låter inte särskilt upphetsande och det var det inte heller, men farmor har alltid varit naturintresserad och morfar ägde blomsteraffär efter att han pensionerade sig, så det var väl mest för deras skull.
Idagdagen tillbringades med att försöka skapa struktur i mitt nya flyttkaos, ensamhäng hos mamma och besök hos farmor tillsammans med storebror. Och så gick den dagen också.

Gårdagen avslutades med en 2-timmarschatt med en av de finaste. Sjukt hur synkad man kan vara med en annan person. Jag tänkte skriva en grej, men ångrade mig och skrev nåt annat. Hans svar på det blev precis det jag hade tänkt skriva och det var inte ens upplagt för det. Det är inte ofta man klickar med folk på det sättet. Vi har helt klart samma typ av torra humor med en härlig twist av ironi.

En annan av de finaste är den där Erik. Han var ute på dejt i fredags och jag ville inte störa, men det var oväntat svårt att låta bli att skicka sms när vi i vanliga fall skickar minst tio om dagen. Man vänjer sig väldigt lätt vid dem som alltid finns där.

Nu ska jag hoppa i skorna och ta en nypa frisk luft innan vi stänger fabriken för idag.
/J

RSS 2.0