2012

När 2011 blev 2012 stod jag med Magnus och Bosse på Limhamns torg. Vi tittade på fyrverkerierna och de champagnefyllda tonåringarna som skränade gott nytt år åt höger och vänster. Det kändes som att jag hade ett bra år framför mig. 
 
Januari kom och jag tog det ganska lugnt. Umgicks mycket med Bosse. Februari innehöll ett möte med Jimmy och Mårten, definitivt en av årets höjdpunkter. Februari var också månaden då Katten flyttade till stan och livade upp tillvaron. I samma veva påbörjade någon en personlighetsförvandling till det sämre.
Mars var en energidipp jag aldrig mer vill uppleva. April kom med löprundor och långa funderarpromenader. April kom också med födelsedag och en bra punkspelning.
 
Maj firades i vanlig ordning in med första maj-tåg i sällskap av Bosse och storebror. Bosse och jag åkte till Göteborg och hade det fint med Kat och M-L. Jag träffade en M på en buss och inledde en vänskap som skulle leda till oanade grejor. Maj var också besvikelse och nya insikter.
I juni snubblade jag över Mattias-Bosse som jag träffade en gång i Nyköping och som är en fantastisk människa. I juni åkte jag också på en väldigt spontan tysklandsresa med en annan helt fantastisk människa; Erik.
 
Juli hade med sig några varma sommardagar. Juli var kreativitet och inspiration, men också då problemen på jobbet började. Jag åkte hem till Småland och vilade upp mig några dagar. Luktade på bebis och slappade med Lina. 
Kom hem till Malmö och min första dejt med S.
Sommaren i stort var alldeles för mycket jobb och alldeles för lite tid för annat.
 
September och oktober var underbar tid med S och samtidigt ett helvete på jobbet. Fick en ordentlig kniv i ryggen av en jobbperson, eller förmodligen två stycken i en härlig konspiration. Sa fuck you till det och hejsan hejsan till att jobba 27% och fundera över det där med att överleva utan pengar. November var en tid att packa och säga hej då till Limhamn.
 
December hade med sig en ny lägenhet och ett samboskap. Vi har det himla fint här på alla sätt just nu, S och jag. Vi har båda haft ett riktigt skitår och det enda vi önskar oss inför 2013 är lugn och ro. Och kanske lite tur.
Det senaste året har jag varken orkat eller haft tid för dem som betyder allra mest och det känns inte alls bra. Jag hoppas hinna träffa alla oftare nästa år och alla är mer än välkomna hit till oss.
 
Gott nytt år!
 
 

Mellandag

I torsdags fyllde älskade ungen hela fyra år. Hon börjar bli stor. 
Vi firade med litet kalas med mig, Magnus och Bosses mamma hemma hos mamman. Bosse var överlycklig.
 
 
 
 
 
 
I söndags åkte jag och S hem till min pappa. Julafton började lugnt för mig och S med en tur ut i skogen för lite fotografering. Det var så himla fint med all snö och riktigt skönt att slippa den mördande isiga blåsten här i Malmö.
 
 
Vi tog massa fina bilder, men internet får nöja sig med den här. När vi kom tillbaka till pappa anslöt båda bröderna som befunnit sig på annat håll. På eftermiddagen for vi till min moster där vi firade resten av julaftonen tillsammans med henne, mamma och morfar. Trevligt värre.
 
Vi kom tillbaka till Malmö i onsdags och jag åkte till jobbet nästan direkt. Efter det har jag haft ett gäng lediga dagar. Är ledig ända fram till tisdag faktiskt och det är fint. Igår promenerade vi till Pildammsparken och fotograferade lite till. Sen promenerade vi hem igen. Jag tog mig till Möllan för lite afterwork med världens bästa arbetsgrupp. Sen mötte jag upp Katten och hade hemmamys med henne och S resten av kvällen. Om det inte vore för att jag har 22 kronor kvar på kontot så vore det här den bästa tiden på det här året. Men vad gör det, vi har det rätt bra ändå. 
Vägde mig förresten på julafton också. Just nu -11 kg sen i somras. Känns riktigt bra, även om jag inte direkt behövt slita särskilt mycket. Inte märks det så mycket skillnad rent visuellt heller, men som sagt så känns det väldigt bra och det är huvudsaken för mig.
 

Exakt så!

Kräftan som följer mig.
Minus cancern. Plus det där andra.

Ett bra dagsverke

 
Hyfsat effektiv förmiddag och några tomma lådor till att äntligen kasta ut. Bara resten kvar då...
Kära vänner, påminn mig om att aldrig någonsin flytta igen. 
 
 

När katten är borta

går jag och köper duschdraperi. 
Efter en vecka av en duschposition som innebar sittande på huk i badkaret för att undvika översvämning på badrumsgolvet, fick det igår vara nog. 
Och hur kan jag bara gå förbi ugglor utan att köpa dem? Omöjligt. Jag lovade den där sambon att han skulle få vara med och välja, men om han är i skolan och ugglor dyker upp så... Vad ska jag göra? Som tur är gillade han det, i övrigt har han resignerat över min dåliga smak he he. 
 
 
Förstår att det känns sjukt bra för er att få se något så spännande som ett duschdraperi. Nån gång kanske det till och med kommer inredningsbilder från andra delar av lägenheten, vem vet...
 
Igår lämnade vi också över vår första fotobok till det nygifta paret vars bröllop S fotograferade för ett par veckor sen. Jag tror att jag ådrog mig en permanent hörselskada när vi var hos dem igår. När det gäller ljudnivån i deras samtal så kan jag bekräfta alla fördomar som finns. Men jag börjar vänja mig och nu känns det inte längre som att de är två sekunder från att yxmörda varandra. 
 
Veckorna går ju för övrigt läskigt fort just nu, tycker att det mest bara är måndag och fredag. Den här helgen innebär lite vanligt jobb, ett nytt fotojobb och så "Hallongrottans julmarknad och seriesöndag" med Katerinan vars existens vi ibland betvivlar. 
Nu ska jag gå och rota lite i lådorna här. Gud vad kul det är...

Vi har flyttat!

Helt underbart! Och igår fick vi äntligen igång the internetz också, så nu är jag tillbaka med full kraft. Innan veckan är slut hoppas jag att vi har fått alla grejer på plats. Är rätt klar med att bo i flyttkaos.
 
Spännande saker är på gång på jobbet också. Känns kul att få vara med om förändringar som kan komma att bli prejudicerande för hela branschen, även om orsaken till förändringarna inte har varit så trevliga att tampas med. Det kommer i alla fall innebära många förbättringar i arbetssäkerhet för oss i personalen, och det är väl inte en dag för tidigt.
I tisdags blev jag skickad på kurs i sondmatning. Some scary shit alltså! Nån gång de närmaste veckorna kommer jag få delegering i detta och därefter har jag rätt att ge folk mat via sond om det skulle behövas. Läskigt, men det ska nog gå bra. 
 
Så lägesrapport för vecka 49: det går bra nu!

RSS 2.0