En måndag

Hå hå igår var ingen rolig dag att vakna till. Inte för att jag var bakfull utan mer av andra orsaker.
Tror inte att jag blev människa igen förrän Cajsa lämnade bilen vid halv sju på kvällen.

Sen pratade jag med Adam och nu känns allt bättre. Inte för att han hade nånting med mitt dåliga mående att göra, men han kunde få allt att kännas lite bättre i alla fall. För mig åtminstone, fick reda på vad som tryckte honom i lördags och fan det är ingen rolig grej. Ska inte outa honom här, så jag låter det vara så.
Precis som så många andra så verkar han känna förtroende för mig och för en gångs skull känns det inte som en börda. Eller för en gångs skull kanske är fel uttryck. Oftast uppskattar jag att folk vill prata om grejer med mig, men jag vill gärna hjälpa till och det är inte alltid det går.

Hur som helst så sa jag till honom att jag ska släppa lördagen och det tror jag att jag har gjort. Nu kan jag faktiskt till och med se en och annan positiv sida av det. På nåt sätt måste det ju ge mig pluspoäng. Jag vill se det så i alla fall :)

Idag är jag instängd på biblioteket med Ida. Ska försöka ta mig upp till expen innan tolv och hämta ut en kamera så jag kan få till de där satans stilleben..-en? Vad heter stilleben i bestämd form plural? :P Ja ja, det är dem jag ska fixa i alla fall.

Nu börjar nedräkningen till Göteborg. Fint som snus!
/J

Tonårsliv del 4

Bokstavligt talat haha. Vilken ångest!

Gårdagen blev inte som jag tänkt mig på en enda punkt, tror jag. La mina sista surt förvärvade pengar på en ny outfit till kvällens gräsmattehäng. Som blev inställt på grund av regn. Självklart liksom :)

Så jag blev plötsligt av med mitt kårensällskap och jag funderade länge och väl på hur jag skulle göra. Sen påminde Cajsa (som skulle vara hemma) om att man måste vara vid kåren redan vid nio för att ha chans att komma in. Kom överens om att hon skulle skjutsa ner mig till stan och sen ha bilen hos sig tills idag. Jag åkte till henne och hon bjöd på cider (en mycket speciell upplevelse måste jag säga). Sen tänkte jag "screw you people, jag går själv!". Sagt och gjort.

Hamnade i världshistoriens längsta kö, fick syn på Cajsas sambo Martin ett par steg längre fram i kön och lyckades ta mig fram till honom och hans sällskap. Sen kom Adam och hans klasskompis hm... Alexandra tror jag hon heter :) Men de försvann igen ganska snabbt.
Sen bjöd Martin på vin.
Sen kom vi in på kåren och han bjöd på Black Russian.
Sen bjöd jag tillbaka med Jack Daniels.
Sen bjöd han på tequila.
Sen fick vi ta konsekvenserna av detta blandande.

Jag, Martin och Patrik (plus Patriks flickvän och lite annat löst folk ibland) dansade mer än jag någonsin dansat förut. Löjligt bra.
Sen spårade det ur och blev... inte alls bra. De sista 50 minuterna kan vi ju bara radera ur minnet. Jag och Martin tappade bort varandra ett tag och träffades sen igen utanför där han hade ångest över en borttappad tröja med affektionsvärde. Verkar som att garderobspersonalen lyckats ge hans tröja till någon annan. Bra där!
Vi övertalade Cajsa att komma och hämta oss och bestämde oss för att värma oss på den nattöppna pizzerian en bit bort medan vi väntade på henne. Där satt Adam och han vinkade bort mig till deras bord. Han spädde på min ångest lite till. Tack för det haha. Sen sa han att han hade problem själv också. Han ville inte säga vad det var där bland allt folk, men jag ska försöka klura ut vad det är idag.

Idag ska jag även tvätta ur ett kilo sand ur hårbotten, skrubba fötterna och göra en konsekvensanalys av gårdagen.
Är det nu man brukar säga "aldrig mer"?
/J

Veckovill

Har jag varit hela veckan. I tisdags trodde jag att det var fredag. Helt förvirrat.

Det blev en slapp dag idag, har inte fått särskilt mycket gjort. Kom till slut ihåg att köpa solkräm till tatueringarna, så nu vågar jag äntligen vara ute i solen i T-shirt längre stunder. Ska bli mycket skönt och jag hoppas att det blir fint väder imorgon för då blir det nog gräsmattehäng med Adam och hans vänner.
Jag tog mig ut i spåret idag också. Tanken var att jag skulle intervallspringa i en timme, men det blev inte riktigt så. Intervallsprang första halvtimmen, sen ringde John och pratade bort hela den andra halvtimmen så det blev bara rask promenad då. Men jag har hört att det är bra att prata eller sjunga medan man tränar så vi får väl hoppas att det stämmer ;)

Mårten kom förbi och hämta 1D:n i förmiddags. Det var tråkigt för jag har fortfarande inte kommit på en stillebenidé så kameraväskan har stått orörd här på golvet och gett mig dåligt samvete. När jag skulle åka och hämta ut en 350 istället så hade expen stängt. Jag blir så trött på deras anarkistiska tidspassning. Nu får jag vänta ända till måndag innan jag kan få en kamera.

Alltså ärligt talat så måste jag ha de finaste vännerna i hela världen. Katarina är en mästare på att peppa och få mig på bättre humör trots att hon är 35 mil bort och bästa Johanna skrev såhär förut idag;

"och så kommer den ständiga frågan, när ska du flytta till stockholm då?
om du gjorde det vore mitt liv nästintill komplett, känn på den du!"

Hur kan man inte vara lycklig med såna vänner?
Och det är bara de som inte finns i stan, har några riktiga pärlor här också ;)  Just nu känns livet fantastiskt bra.
Synd bara att allt verkar ordna upp sig sista veckan, precis som vanligt. Men jag tar tacksamt emot allt som ges mig! Nästa vecka blir det förhoppningsvis tenta och sen parkhäng med int.sam.-klassen. Yay!
/J


Farväl you!

Jösses alltså. Det var inte en bra grej att springa och bli så varm igår och sen gå omkring i iskallt regn. Som grädde på moset glömde jag stretcha efteråt också. Har inte träningsvärk idag, men är stel som en 100-åring.

Skulle promenera med Lina idag också, men mitt under föreläsningen kom jag på att jag lovat att ta en sista fika med Johannes innan han flyttar till Halmstad. Så promenaden blev avbokad och hela fikaplaneringen blev jättekonstig. Jag fick sluta redan vid elvatiden och Johannes räknade med att fika vid halv ett. Så jag tog en shoppingtur med Cajsa under tiden. Minns knappt när jag köpte kläder senast så det var verkligen på tiden. Cajsa hittade en snygg klänning på Indiska som jag köpte och sen ett skärp att ha till den på New Yorker. Jag har klagat massor över att pengarna kom i tisdags och redan är slut. Så därför la jag 1000 spänn på ett par nya jeans :)
Var inne hos Kalmarhem också och sa upp kontraktet på studentrummet. Så j ä v l a skönt!

Hur som helst så blev det ingen fika utan pizza på gamla hederliga Viktoria. Det var inte det godaste jag ätit, men helt okej. Sen stapplade Cajsa och jag tillbaka till parkeringen och åkte hem. Jag hade ont i ena smalbenet och var som sagt stel som en pinne, Cajsa hade träningsvärk och fotbollsskador ungefär överallt. Har nog aldrig hört två människor klaga så mycket över att behöva gå så kort sträcka. Patetiskt :)

Nu ska jag antingen läsa om multikulturalism eller komma på ett snyggt stilleben. Förslag på det sistnämnda mottages tacksamt!

PS. Jag kommer till Göteborg ganska snart.
/J


Friluftsliv

Upptäckte i morse att jag glömt anmäla mig till nästa veckas tenta. Skit också!
Men jag har ändå varit väldigt glad och det känns gött. För att väga upp för förra gångens springtur så gav jag mig ut och sprang av glädje idag istället. Det blev inte lika fanatiskt som förra gången, men lagom skönt. Det var grått och svalt väder när jag började men när jag vände så blev det plötsligt sommar och jag svettades som en gris när jag väl kom hem 34 minuter senare. Satt fortfarande och flåsade när Lina ringde och föreslog en promenad och jag tyckte att jag lika gärna kunde fortsätta när jag väl börjat, så vi var ute i nästan exakt en timme. Det var skönt att få frisk luft, men det började regna som tusan efter en stund och min hud var kall som is när vi satte oss i bilen igen.

Efter promenaden vankades det torra kläder och fika hos Lina. Ett par koppar te satt riktigt fint efter den kyliga promenaden. Jag tror att jag lyckades tjöta hål i huvudet på henne idag också haha. Och hon är för bra på att analysera hemliga saker ;)

Imorgon ska jag försöka komma ihåg att säga upp rummet och så känns det som att jag borde göra nåt mer, men kan inte komma på vad. Extremt jobbigt.
Nu blir det lite sömn, tror jag.
/J

Fantastic!

Igår var det inlämning av två fotouppgifter; Hushållsnära och Mode.
Precis som förra gången blev vi indelade i mindre grupper för att opponera på varandras modebilder. Jag hamnade med Matilda och Karin som sa många bra saker och hade jättefina bilder.
Adam hamnade med Maritta, Jonas... och Joakim. Grattis :)

När gruppdiskussionerna var klara skulle vi kolla på allas hushållsnärabilder och välja en bild från varje person och den bilden ska vara med i vår trycksak som kommer ordnas nästa vecka. Jag var ganska missnöjd med min egen insats på hushållsnära, men folk skrattade och tyckte de var bra så då får jag väl vara nöjd :) Här är den som de valde ut:



Jag satt med Adam hela kvällen och Joakim satt i andra änden av lokalen typ. Adam berättade att Joakim i opponeringsgrupperna hade vänt sig mot sin egen grupps (alltså mina och Adams) bilder, sagt att han inte tyckte bilderna var bra och att en av modellerna gjorde ett dåligt jobb (vem vet jag inte, men det kanske är lika bra). Jag har kunnat släppa mina aggressioner kring allt det som var, men jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta igår. Han är en tragisk person, den där Joakim. Ska jag tycka synd om honom eller vad ska jag göra?

Jag mejlade Mårten om det som hänt långt innan fotograferingen, men fick inget svar så jag och Adam tog ett kort samtal med honom efter föreläsningen. Han sa att det inte var så mycket han kunde göra åt det, Joakim var ju ändå med på fotograferingen. Han tillade dock att Joakim inte lämnat in en enda uppgift hittills, så han kommer förmodligen inte få något slutbetyg. Men han sa också att gruppen får VG på uppgiften, att våra bilder är klart jämförbara med de allra bästa från höstens upplaga av kursen och att Adam och jag är jäkligt duktiga fotografer båda två. Det betyder väldigt mycket för mig och jag blev så glad att jag höll Adam vaken halva natten. Tror att han har tenta imorgon eller på fredag, så det kanske inte var så bra egentligen :)

Adam är en väldigt bra människa och det känns riktigt kul att ha gått från mitt största frustrationsobjekt till bff:s på en vecka :)

Jag är glad, glad, glad, glad!
/J

Snart är det juni!

Jag är helt kluven idag. Ena halvan av mig vill bara gå på bio och slappa resten av kvällen, den andra är helt uppe i varv eftersom jag måste fixa mina tre Hushållsnära-bilder.
Tycker i alla fall att det är skönt med sommar, trots att vädret tar mycket av min uppmärksamhet och jag egentligen borde sitta med näsan i böckerna.

Efter överläggning med Adam togs de här bilderna bort från vårt slutgiltiga urval.


(Foto: Adam Larsson)


(Foto: jag)

Jag har fan ångest över det där valet. Men nu är det som det är.
Och nu du Katarina är alla tvättrådslappar borta ;)

En intressant grej har hänt. Sen jag flyttade till Kalmar har jag blivit 9 år yngre.
När jag bodde i Lindome kände jag mig som 45 och folk på jobbet trodde att jag var runt 27.
När jag flyttade till Kalmar började jag känna mig som 20 igen. Jag har åkt buss här 4 gånger sen i januari och hälften av gångerna har jag åkt på barnbiljett, sjukt. Det måste innebära att chauffören tror att jag är 18-19 (eftersom man bara får åka på barnbiljett tills man fyller 19).
Från 27 till 18 på fyra månader. Inte illa!

/J

Banana Fudge Sunday!

Vilken alldeles alldeles lagom söndag. Väcktes av mamma vid tio, men hon fattade grejen och skulle ringa senare.
Ett lagom antal timmar därefter tog jag bussen ner till stan för att hämta bilen som parkerades vid centralen igår. Sen åkte jag till hemtrakterna, tog en promenad med pappa och farmor, åt lunch med pappa, K och K:s dotter med familj. Sen sitta i solen en stund tills tvätten torkat så jag kunde åka hem.

Igår tillbringades den tidiga kvällen med Johannes, Lennart, Johan, Lena, Magnus, ett par rådjur och två engångsgrillar vid slottet. Det var lite kyligt mot slutet, men ändå mycket mycket fint.
Den sena kvällen tillbringades i samma sällskap minus rådjur, grillar och Johan men plus Micke och Byttans uteservering. Jag och Lennart drack farligt god mojito och kriminellt äckliga varianter av samma drink. Slutet av kvällen tillbringades hemma hos Johannes och Lennart som hade ägnat sig åt home staging (stageing? hm... det där ordet iaf).

Dejten med Adam varade i ungefär fem minuter (om ens det) eftersom våra scheman inte klaffade så bra, han skulle också iväg till slottet och grilla sen. Så det blir nytt dejtförsök imorgon bitti istället. Jag fick iaf alla våra bilder på usb så jag kollade igenom dem mellan kvart i tre och fyra inatt när jag kom hem :) Har lyckats välja ut 47 och Adam har ungefär 100 tänkbara kandidater, så vi ligger ju bra till där.

När jag kom hem idag gjorde jag årets godaste middag till mig själv helt på känn. Kickass!



Okej inte kickass bild, kanske ska ta hjälp av Lennart för lite food staging :) Det är i alla fall quinoa tricolore, färska champinjoner, paprika, zucchini, körsbärstomater, färsk babyspenat och soltorkade tomater. Kryddat med lite salt, basilika och vitlökspulver (har kommit fram till att det är färsk vitlök som ger mig bizarro magvärk och pulver funkar för mig, annars är nog färsk att föredra). That was goohohood!

Nu ska jag kurera min huvudvärk med ett par liter vatten. Imorgon vill jag shoppa nya solglasögon (blää) och kanske nåt somrigt plagg som jag kan visa upp i Göteborg sen. Någon som vill göra mig sällskap?
/J

Hej då fredag

Då var dagen D över :)
Skulle hämta Joakim på centralen vid elva och innan dess sprang jag in till vår butik och hämtade första outfitrundan. Jeez vad mycket grejer, var helt fullastad med påsar när jag kom ut därifrån! Sen tog vi oss till vår location; Nova Boxningsklubb.

Där tillbringade vi sedan de följande 5,5 timmarna tills allas energi och idéer tog slut.
Vi var sjukt produktiva och tog en hel hiskelig massa bilder :)

Bjuder som vanligt på ett par (helt oredigerade, som ni ser) ur skräpbildshögen:


Fantastiskt vackra och duktiga Louice. Tack Lina för världens
bästa tips! (Foto: Adam Larsson)


En spontanbild med dålig komposition som
varken gör Louice eller Ida rättvisa, men snygga som
få är de i alla fall. (Foto: jag)

Av den andra bilden finns det mycket bättre versioner, men jag vill hålla lite på de bästa bilderna tills vi valt ut våra favoriter och lämnat in dem. Sen lär det bli bildkavalkad ;)

Adam förklarade idag att han haft sjukt mycket att göra den här veckan och visst tycker jag att han kunde sagt det tidigare, men jag är i alla fall inte sur på honom längre.
Däremot var Joakim helt off idag, både Adam och jag undrade vad han höll på med. Han satt mest på en stol och glodde, tog kanske 30-40 bilder sammanlagt under dagen.
Efteråt skulle vi ner till stan igen. Vi hade två bilar, modellerna åkte med mig och killarna tog den andra bilen. Tjejerna undrade varför Joakim var som han var idag, det var jäkligt pinsamt. Visst kan alla ha en dålig dag, men man får ju ändå bete sig proffsigt mot dem man arbetar med.
Trots detta hade jag riktigt roligt idag (Adam också, verkar det som) och tjejerna var sjukt lätta att ha att göra med, gillar dem som fan!

Adam, jag och Louice avslutade dagen med pizza, mycket trevligt. Adam föreslog att jag skulle komma hem till honom imorgon så vi kan gå igenom alla bilder tillsammans (Joakim orkar inte åka hit från Växjö så han överlämnar beslutsfattandet åt oss, surprise). Jag har bara kopior på knappt hälften av bilderna här så det ska bli riktigt kul att se resten, tror att många av de bästa finns bland de andra.
Sen fick jag en inbjudan till en grillfest som han ska på imorgon, nice. Efter det råkade jag träffa Johannes och Lennart som bjöd in mig till nåt annat samkväm, även det imorgon kväll. Får väl se vad jag bestämmer mig för. Var och handlade tidigare ikväll och Cajsa råkade nog skriva nåt roligt på sms för jag gick omkring och log för mig själv. Folk kollade lite konstigt. När jag kom hem kom jag dessutom på att jag glömde ta bort sminket innan jag duschade efter fotograferingen så jag var säkert helt svart runt ögonen när jag var på Maxi, folk måste trott att jag var en dåre eller nåt.

Och just det, vi tog 850 bilder idag.
Det lär ta en stund att arbeta sig igenom dem imorgon :)

Vill slutligen skicka ett stooooort tack till Intersport som lånade ut skor och 12 olika outfits av träningskläder till oss. Ni är underbara!

Läget...

är som följer:

- Modell 1 inbokad
- Modell 1 blir matförgiftad och tvingas avboka
- Modell 2 säger nej pga jobb
- Make up-artist 1 säger nej pga resor
- Make up-artist 2 inbokad
- Make up-artist 2 tvingas avboka pga annat jobb
- Make up-artist 3 inbokad
- Modell 3 inbokad
- Modell 4 inbokad
- Modell 5 inbokad

...eller var i alla fall fram tills jag kom hem från fikan, då läget istället var såhär:

- Modell 3 tvingas avboka pga sjukdom
- Make up-artist 3 tvingas avboka pga annat jobb

Fan och en lång rad andra svordomar! Jag visste att det var nåt som var fel när jag plötsligt hade tid att fika och gå på stan.
Tårarna brände bakom ögonlocken när jag återigen började leta efter en make up-artist. Jag mejlade två personer, sen bytte jag om och sprang en runda för att undvika att bryta ihop helt. Jag sprang och sprang tills jag var tvungen att stanna och sätta huvudet mellan knäna för att inte kräkas. Då gick jag hem.

Provade klänningar på stan förut och kände mig som en ogräddad jävla vetebulle. När jag skulle duscha efter motionsrundan såg jag att jag tydligen brände mig på armen när jag satt på uteserveringen med Cajsa, så nu ser jag ut som en randig ogräddad jävla vetebulle.
Skitliv!

En bra dag

Som började med föreläsning som aldrig ville ta slut. Helt vansinniga diskussioner mellan rabiata människor. Vi på vår kant funderade på att ta med popcorn till nästa gång och göra det till en helkväll.

Sen hem och slappa en stund innan en fika med Cajsa bokades in. Kollade lite på hennes kamera eftersom jag funderar på att köpa en när jag lyckats jobba ihop lite pengar. Skolan kör Canon och Cajsa har en Nikon, det var därför jag ville kolla på hennes. Men jag blev inte så mycket klokare. Får fråga någon kameraexpert.

Sen strosade vi och slappade på en bänk innan vi tog ett varv inne på Indiska. Jag fick prova en massa plagg men kom ut därifrån med ett par solglasögon. Och nu är jag hemma igen.

Det var sån kontrast mot resten av veckan att jag sa typ femton gånger om att "det känns som att jag har glömt något viktigt som jag måste fixa".
Vädret är helt lovely och jag är glad. Finfint.

Kat: haha nä det hade de nog inte. Den bilden är i princip oredigerad och är inte den vi ska använda. På den riktiga bilden ska jag nog lyckas få till en blöja som är mer i 50-talsstil, hoppas jag :)

/J

Rubriken...

...på förra inlägget var ovanligt huvudet på spiken.
Sen det skrevs så har jag lyckats boka inte mindre än tre modeller till fredagens fotografering.
Min klasskompis, en tjej från Högsby och så Linas tips.
Så långt allt bra, men har inte hört nåt från make up-artisten på hela dagen så nu börjar jag oroa mig för det istället. Neverending story :)

Men sen jag bockade av modeller från listan har jag kunnat slappna av lite och då kom huvudvärken som på beställning. Ja ja, det är väl inte så konstigt kanske.

Igår var vi ju hos Johan och Maria. Fick låna deras barn till min bild på tema Hushållsnära och när vi ändå hade släpat dit fond och blixtar och allt så undrade de om jag hade lust att ta några "studiobilder" på bara barnen när vi var klara. Det hade jag självklart och det var en stor utmaning. En kille på 1,5 år och två killar på 7,5 månader. Inte mina mest stillsamma och nöjda modeller haha. Tror inte jag fick till en enda bild med alla tre där inte någon arm eller något huvud är i oskärpa. Men det kanske finns singelbilder på alla i alla fall. Såhär blev två av dem (ska gå att klicka på dem) :




Och lite spyor får man väl räkna med när det finns barn med i bilden?

Det var roligt att göra nåt annat, men jag tror inte att det är min starkaste sida. Får väl låna nån bebis ibland och öva kanske :)
Efter helgen ska jag försöka låta bli att prata om foto ett tag, börjar bli rätt trött på mig själv nu.

Tack Lina och Kat för hjälp och stöd!
Lina: jag kommer på fika när du minst anar det! Orkade inte ens promenera, kraschade helt när jag kom hem :)
Kat: jag ska åka till gbg och slappa i en vecka när kurserna är slut, det känns som att det skulle behövas!

/J

Känslomässig karusell

Vaknade av ett sms i morse.
Det var vår inbokade modell som kom hem från Turkiet idag. Med magsjuka.
Vad ända in i glödhetaste helvete har jag gjort för att förtjäna all skit?
Tog tag i saken och mejlade en potentiell modell.

Skulle iväg med Adam och kolla på vår location idag "nån gång på eftermiddagen". När han inte hörde av sig skickade jag ett sms och frågade vilken tid han hade tänkt sig. Då hade han plötsligt "glömt" att han lovat några andra att hjälpa till med nåt idag och undrade hur vi skulle lösa det. Jag blev så satans arg att jag inte varit så arg sen jag skällde ut Staffan om Matilda, tror jag.
Skickade ett sms som dröp av illa dold sarkasm. Tur för honom att vi inte hade ett fysiskt möte för jävlar vad han hade fått höra då. Åkte till vår location ensam och var så fruktansvärt arg att jag skakade i hela kroppen.

Kollade på lokalen som kommer bli great. Sen körde jag ner till butiken för att bekräfta vår deal om kläder. På vägen dit pratade jag med Mårten eftersom butiken bett om telefonnummer till ansvarig lärare. Mårten visste inget om vår idé men blev eld och lågor när han fick höra. Jag älskar fan Mårten när jag slipper vara beroende av honom!
Fick sjukt mycket feedback, han ville veta allt om idén och när jag hade så raka (och tydligen bra) svar på alla frågor så fick jag så mycket beröm att jag hade rodnat om jag inte redan varit röd i ansiktet sen innan. Det lyfte upp mig ur rännstenen. Dock ville han se minst 2 olika modeller hmm...

Pratade med butikschefen som avsatte en tjej för outfit-ihopsättande på fredag. Älskar fan dem också!

Kom hem och mejlade ytterligare en potentiell tjej (en tjej från min int.sam-klass som jag aldrig pratat med, det är en mycket skum känsla, vilken bekantskapsnivå ska man skriva mejlet på?).

Underbaraste Lina smsade och frågade hur hon kunde hjälpa mig. Hon tipsade om en tjej och ska kolla med henne sen. Tack, du är grym!!

Fick svar från tjejen jag mejlade i morse som kanske kan vara med och sen kom ett svar från int.sam-tjejen som jättegärna ville vara med! Pouh!
Nu har vi i alla fall en modell igen efter 178 turer fram och tillbaka. Och jag har pratat med Mårten om situationen i gruppen, får se vad det leder till.

Jag kommer vara ett vrak på lördag. Någon som vill försöka pussla ihop spillrorna då?
/J

Lovade ju en gladare dag

Nu är klockan kvart över ett och jag har
1) mejlat make up-artist som jag blev tipsad om
2) hängt på föreläsning
3) fått svar från make up-tjejen och hon var jättepå (thank god!)
4) bokat in Johannes för modellande i eftermiddag
5) bekräftat fototid hos Johan
6) ätit lunch

Nu ska jag
1) åka till skolan och baxa ut fond och stativ till bilen
2) hämta Johannes
3) köra hela vägen hem till Johan och Maria
4) fota där
5) köra hela vägen hem till Kalmar igen
6) försöka hinna in till locationförslag 1 och snacka med ansvarig personal där
7) sova sött

Inget gnäll idag var det ju. Adam har bokat studio och kamera till fredagen. Joakim har skickat pitchningsmejl till Mårten och Marcus.
Jag är glad och nöjd.
/J

Som en cirkel

Gnället fortsätter.
Fick tag på en stylist som kunde fixa både hår och smink och hon var jätteintresserad och en sten lyftes från mina axlar. Ett par timmar senare mejlar hon igen och säger att hon missat att hon har ett annat uppdrag på fredag. Fan fan fan fan.

Fortsatte den härliga smskonversationen med mina små älsklingar i gruppen. Sa ju till Adam att han skulle ringa location 1 och att jag kontaktar location 2. Gissa vad det lilla aset svarar! Just precis.
"Kolla vad dom säger där först. Frågan är om det inte är lättare att vara i studion istället".
MEN KOM ÖVER DIN SOCIALA FOBI JÄVLIGT SNART OCH SÄTT DIN RÖV I ARBETE GAAAAAAAAAAAAAH var vad jag ville svara. Det gjorde jag inte. Men det var inga vackra tankar som tänktes de följande 20 minuterna.

Sen ringde finaste John och undrade vad som hände igår när jag bara försvann och han fick höra både det ena och det andra. Sen berättade han en rolig historia om en vän till honom som är mer än måttligt märklig, enligt det intryck jag fått av honom. Efter det kändes det lite bättre.

Jag var på skolan och Eureka! Någon grupp hade lämnat in sitt blixtkit och jag kunde hämta ut det. Fick även Tobbe och Simon att titta på varandra och låta ööööööh i sann neandertalarstil en stund innan de kom överens om att jag kunde få låna hem den vita fonden och stativen. Yes!
Men den utrustningen är apstor så jag fick göra ett emergency call till min pappa och sen åka de sex milen till honom för att byta bil. Blev bjuden på middag hos mor och fick en exklusiv inbjudan till samkväm i skogen med Lina.
Och ja, jag kände mig lite off, sorry för det tråkiga sällskapet. Men skogsluften och en glad Lutte förbättrade mitt humör avsevärt (så du kan ju tänka mig hur rolig jag var en timme tidigare).

Och alldeles nyss fick jag ett sms från Johannes som är på svensk mark igen. Uppstått har Jesus, hurra hurra som Malin Wollin brukar säga.

Imorgon blir det inget gnäll. Imorgon ska jag vara glad och nöjd.
/J

Fy fan för en dag

Jag är så stressad att jag snart kryper ur mitt eget skinn.
Vaknade återigen med världens allergiförkylning och ögon som var svullna, röda och allmänt vidriga.
Var helt mosig i huvudet och bestämde mig för att skippa dagens föreläsning. Som återigen visade sig vara ett seminarium de struntat i att skriva ut i schemat, fan fan fan. Nu måste jag skriva ihop nåt om det och tiden, TIDEN.

Börjar få ångest inför morgondagens fotografering. Kommer Johannes och Lennart hem från Edinburgh idag? Kommer jag få tag på ett blixtkit? Många frågor, inga svar.

Jobbar vidare med fredagens fotografering. Detektivar efter ett blixtkit och jagar stylister.
Smsade Adam och Joakim om att det vore bra om gruppen träffas ganska snart.
Fick svar från Adam "Ja. Har du pratat med Mårten och Marcus om vi kan få pitcha i veckan?"
Från Joakim; inget svar.
Ringde Mårten. Fick tid halv tolv imorgon. Då har jag föreläsning, men kan tänka mig att gå tidigare för att få pitchningen avklarad. Smsade Adam och Joakim om detta.
Fick svar från Adam "Okej, det kan tyvärr inte jag. Kunde han inte senare?".
Svarade att jag inte kan senare den dagen så då får han och Joakim fixa det själva och passade på att upplysa om att jag tagit kontakt med make up-artisten vi skulle ha och att hon inte kan hjälpa oss trots löften.
Fick svar "Fråga Joakim om han kan halv tolv. Har vi någonstans att vara då?".
Ungefär här började jag bli irriterad på riktigt.
Svarade att jag inte får svar från Joakim och att jag har svårt att hinna med allt. Berättade att jag har mejlat andra stylister och ska ta kontakt med vårt ena location-förslag, frågade om han kunde ringa det andra (det var ursprungligen hans uppgift). Inget svar.
Fick svar från Joakim "Nej tyvärr då är jag på väg till Växjö. Men ni kan väl berätta lite kort om vår tanke med uppgiften. Går det bra med allting på fredag då?"

(här sprängdes mitt huvud i miljoner bitar)

Svarade Joakim; "Problemet är att inte heller Adam hinner då och ärligt talat känns upplägget inte helt rättvist just nu. Jag pratade med butiken, fixade modell, jobbar på ny make up-artist, ska ringa båda våra locations och tydligen fixa pitchningen själv".
Joakim svarade att han trodde Adam skulle fixa location, att vi inte behöver någon make up-artist "om det bara behövs en foundation så klarar vi det själva" och att han kan mejla Marcus om pitchningen.

Jo tjena en foundation är allt vi behöver, det är därför jag har försökt få tag på en s t y l i s t. Ena loctionfixet är med varm hand överlämnat till Adam (nu är det upp till honom), Joakim mejlar Mårten. Jag åker till skolan och fixar, sen åker jag hem och bryter ihop en stund. Just nu vill jag gråta en skvätt och jag är arg, arg på mig själv.
/J

Jag är en softis

Åkte till pappa igår, slappade lite och tog sedan en promenad. Gick nästan hela vägen till Ruda och tillbaka igen, tror att det blev sammanlagt 8 kilometer och det var riktigt skönt att rensa tankarna. Jag tänker aldrig så bra tankar som när jag är ute och promenerar eller spelar tetris. Det är märkligt det där, jag behöver bara starta en omgång tetris så sätter tankarna igång. Men promenaderna ligger liksom bättre till på samvetskontot.

Tog tillfället i akt att slappa idag också och avslutade sedan dagen med ytterligare en promenad. Den funkade bra tankemässigt, men efter en stund började jag se allt i fotografier och då blev jag tvungen att gå hem och hämta kameran.


Sånt här som Lina och jag drömmer om och som ger Katarina ångest :)


Jag kan se maskrosor!

Den här helgen var precis vad jag behövde, jag har lyckats sova 9-11 timmar per natt och det var väldigt längesen jag gjorde det sist och nu är jag nästan redo för kommande vecka som förutom tre föreläsningar även innehåller två omfattande fotograferingar.
Den ena uppgiften kräver inte jättemycket arbete för själva fotot, men det är långa resor till och från platsen och minimänniskor med varierande humör som ska vara med. Den andra fotograferingen ska bli riktigt intressant, den kommer kräva mycket både rent tekniskt och med allt runtomkring; smink, hår, kläder etc. och ska resultera i hela 15 bilder.
Vi har en kickass modell (som jag har fixat) och en överenskommelse (som jag har fixat) med en butik nere på stan om kläder, nu behöver vi bara en ny make up-artist (som jag mejlat en förfrågan till) och en location (som jag ska ringa om imorgon). Vad mer? Jo jag ska försöka få tag i de där andra i gruppen och få dem att arbeta lite. Roligt att båda två mejlade/smsade mig och frågade hur det gick på pitchningen. Tur för dem att jag gärna organiserar, men pitchningen får de fan ta lite ansvar för.

Nu: sömn
/J

Sommaren i city 1990

Kommer ni ihåg den?
Sommaren 1990 var jag, mamma, pappa och bror D i Eskilstuna på Parken Zoo. Bror D var sex år, jag var fyra.
Vi brukade alltid åka iväg till något sådant ställe på somrarna. Ibland blev det Liseberg, nån gång var vi på Gröna Lund och vissa somrar var det Parken Zoo som gällde. Ibland var det bara vi fyra (senare fem), ibland åkte vi med en av mina mostrar och hennes familj. När vi blev lite äldre fick vi ta med varsin kompis och lyckan var gjord när jag och Lina fick gå ensamma på Liseberg. Resten av familjen var självklart inne på området, men vi var stora nog att få gå runt ensamma. Vi började med att åka Kållerado 3-4 gånger på raken och blev dyngsura. Vi fick söka upp mamma och pappa som inte blev så glada över att behöva följa med oss hem och fixa torra kläder precis när vi kommit dit.

Hur som helst. 1990. Sommaren då jag höll på att orsaka starten av mammas tredje förlossning. Det var juli och hon var gravid i åttonde månaden. Det var ovanligt varmt och hon plågades säkert, men i så fall visade hon det inte.
Pappa hade gått iväg för att ordna något och mamma skulle hjälpa bror D in i Fantomenland, det mest spännande på hela Parken Zoo. Hon släppte min hand för en sekund och när hon vände sig om hade jag försvunnit. Men jag var inte så långt borta. När hon fick syn på mig satt jag tillsammans med en av djurskötarna och gosade med parkens boaorm som hade en omkrets lika stor som min egen. Mamma fick panik och det var nog ren tur att min lillebror inte föddes där och då.
Av detta minns jag inte särskilt mycket. Jag minns hur ormens skinn kändes mot min hand, men resten har jag fått återberättat för mig av mor och far. Det finns en del sådana historier och de brukar gilla att dra upp det, helst när det finns gäster i närheten.


Fantomengrottan. Inte ett barn jag känner. Bild lånad av
fotograf Adlercreutz

1990 har spelat en avgörande roll i mitt liv, om boaormsincidenten har någon del i det vet jag inte men det var ett fint år.

Dimmigt

Ännu en soft ledig dag och sovmorgonen förstördes av mamma som ringde och väckte mig med en fråga om jag ville fika med henne tre timmar senare. Jag tror att hon känner mig, den där mamman. Jag kom nämligen tio minuter försent trots att hon gav mig tre timmar. Men jag vill skylla på den massiva samlingen av människor som tydligen var lika lediga som jag idag och som tog varenda parkeringsplats i stan.


Mamma filosoferade på Kullzénska.
Och vi är fortfarande inte lika! ;)


Sen tröttnade hon på mig och gömde sig.

Igår snackade jag med Josse på msn. Det är ganska nice att ha tagit upp den kontakten igen. Som brukligt är så pratade vi om bra musik och gamla killar från tonårstiden (man skulle kunna tro att det borde vara snabbt avklarat, men det tar sin lilla tid). Josse vägrar facebook så jag fick snoka reda på våra killar där och skicka bilder till henne. Fan så folk har sett ut alltså!
Och idag när jag loggade in på fejsan så hade jag passande nog fått en friend suggestion på en kille vars namn kändes oroväckande bekant och visst var det Arvid. En extremt kortlivad sommarflirt från sommaren... 2003? 2004? Då nån gång i alla fall och jag hade helst varit utan de minnesbilderna. Hur som helst så radade vi upp männen i Josses liv.


Tobias, David och Peter. Vi tror att det finns en gemensam nämnare.
Som ni kanske förstår är det här bara ett urval.

Jag gillar att Josse längtar efter solsemester. Känns som att hon kanske borde gått på en annan linje i val av sambo...

Anyhow. Jag tog mig en liten promenad för ett par timmar sen, tänkte gå ner mot Berga Centrum men måste ha gått världens omväg för efter 14 minuter kom jag ut på vägen bredvid Linas väg och det tar i vanliga fall 3-4 minuter att gå från mitt hus till hennes. Jag gick vilse bland alla villor sen, trevligt. Och Lina skrämde livet ur mig när jag var på väg hem. Väl hemma en timme senare såg jag mig i spegeln och vi kan väl säga som så att dimma och annan futktig luft inte har en positiv inverkan på mitt hår. Jeez.


Kat: Hon är så söt, så. Tycker hon ser ut som en klok gumma som sover middag på den första bilden :)


Imorgon blir det nog ett besök hos den gamla pappan. Skönt med miljöbyte.
/J

Ett glatt inlägg

Idag är det 13:e maj. För ett halvår och en dag sedan smsade jag med min Kat. Jag var i Kalmar, minns jag. Detta var en torsdag och jag och Kat bokade in en fika nästkommande tisdag.
Dagen efter satt jag hemma hos pappa. Jag hade precis skickat ett grattis-sms till Håkan som fyllde år. La ifrån mig telefonen i hallen innan jag satte mig vid datorn igen. Jag hörde ett pip och gick för att kolla vad jag trodde var ett svar från Håkan. Istället var det den här bilden på finaste barnet i stan.



Jag blev så paff att jag var tvungen att sätta mig ner. Allt hade gått bra och en Maj-Linn hade kommit till världen.
Första gången jag fick träffa henne var hon två veckor gammal och så liten, så liten. Jag fick hålla henne och hon var lätt som en fågelunge.
Sist jag träffade henne var förra veckan och då var hon lång och ståtlig, skrattade och ville ha uppmärksamhet. Fantastiskt.
Idag blir hon ett halvår.


6 månader äldre men fortfarande lika trött :)

Det går alldeles för långt mellan gångerna vi hinner ses, Kat och jag. Men det är alltid lika spännande att se utvecklingen hos Maj-Linn (som för övrigt måste vara ett av de finaste namnen jag vet).
Och Kat är världens coolaste mamma. När jag blir stor vill jag bli som du!


Ett stort grattis till Maj-Linn! Idag missar jag kalaset men om ett halvår är jag definitivt där!



/J

 


Ett trist inlägg

Jag är ledig, åh vad jag är ledig idag! Som jag har längtat!
Jag har ju haft en del att göra de senaste 2,5 veckorna. Kanske inte jättemycket, kanske klagar jag över vad andra skulle kalla normal arbetsmängd. Men alla obekväma tider plus den förbannade pollenallergin som tar kål på mig gör att det har känts som att jag jobbat 80-timmarsveckor.

Jag känner mig helt väck idag. Tog sovmorgon och vaknade strax efter tio. Jag gick i och för sig inte och la mig förrän klockan ett så det blir ju "bara" nio timmars sömn, men det var riktigt välbehövligt. Ögonen kliar och näsan är helt igenbommad och jag nyser hela tiden. Fy fan vad tröttsamt det är. Ge mig en riktig förkylning som man kan bli av med efter en vecka, det här kan ju hålla på hur länge som helst. Bläää är nog det ord som passar bäst.

Igår var jag ju inne och bokade studion, fick 12-16 som jag ville ha. Men när vi kom dit var det några Video 1-människor där och fixade till sin animerade film. De satt och målade inne i studion. Trevligt. Sen försvann de på lunch och lämnade nymålade grejer där som luktade fan. Sådär så man nästan blir yr i huvudet till slut. Då blev jag lite sur. Men de kom tillbaka och var skittrevliga sen, så jag var inte sur så länge men jag tyckte att det var lite respektlöst när jag ändå gett dem tillåtelse att jobba där på min tid. Jag kunde ju lika gärna ha kört ut dem (och fyi så fanns det gott om utrymme i korridoren och verkstaden där grejerna kunde ligga och torka).

Sen krabbade allting i ungefär en och en halv timme. Först upp med fonden och sen försöka få till rätt ljus. Fonden lossnade från rullen hela tiden så vi fick köra ett kilo silvertejp på den. Sen blev inte ljuset som vi ville ha det. Sen sprang vi på Ackel och frågade om tips. Vi körde på det han sa och det blev mycket bättre. Det känns som att nånting är fel när två 800-wattslampor rakt i ansiktet inte är tillräckligt med ljus :)
Fan vad off att jag har använt de där ljusväskorna i 3,5 år och aldrig har sett att det ligger paraplyer i dem haha. Ja ja...


Johannes behind the scenes-bild. Lennart ser ganska MQ-reklamig ut, tycker jag.



Lennarts behind the scenes-bild
. Många clementiner blev det.

Jag tror att de här bilderna blev lite bättre ljusmässigt, annars ger jag fan upp! Nu åker kidsen till Brighton och när de kommer hem ska vi försöka få till den tredje bilden och sen ska jag lägga fullt fokus på modereportaget.
/J


Ur mitt liv

Ännu en lång dag till ända.
Först en morgonsväng till SV/IKD/IMJ för att boka tv-studion för imorgon. Receptionen har den högst studentovänliga öppettiden 8.30-12.00. Hur många har tid då? Sen vanliga förmiddagsföreläsningen och efter det var tanken att jag och Adam skulle få tag på Marcus men se det gick inte. Hur många blev förvånade?

Så jag åkte hem och åt lunch och försökte få ihop planeringen för resten av dagen. Klockan två infann jag mig på Falken för gästföreläsning med Dilsa Demirbag Sten som var extremt principfast. Jag gillart!
Jag har så roliga klasskamrater. De är nog smarta egentligen men med sina korkade frågor lyckades de nästan få Dilsa förbannad. Till slut sa hon till Nils "jag vänder mig häråt och tittar på nån annan så du inte ska känna dig träffad". Så fort hon mötte Nils blick tyckte han att han ville dra upp samma fråga som han redan dragit upp 345 gånger. Sjukt tröttsamt och folk började gå hem när han tog till orda.

Sen upp till SV/IKD/IMJ igen för att återigen försöka få tag på Marcus (hade till och med ringt och fått halv fem-tiden bekräftad), men jag hittade honom inte den här gången heller och kände inte för att pitcha idén utan resten av min lazy ass-grupp, så jag orkade inte ringa honom utan åkte hem igen. Lyckades sova en halvtimme och sen var det dags för stan igen och studentspex. Ida och karaktären Kay var föreställningens stora behållningar. Den nätta lilla showen höll på i 3,5 timmar eftersom folk roade sig med att komma på allehanda omstarter.

Imorgon ska jag försöka hinna med en föreläsning innan det roliga börjar.
Fick mms från Johannes som var ute på "nomadisk jättevandring" idag!



Hur glad kan man bli när man hör vem som var med på P3 Live tidigare ikväll?! I LOVE IT!
Tror att den här länken ska funka. Ska lyssna mig till sömns nu! Hörs imorgon!
/J

Så festar skåningar

Hittade en video från lördagens spelning. Stämningen var radical och skaderisken stor.
Här ser ni också de totalt livsfarliga stage diven folk ägnade sig åt. Björn dyker upp vid 3:58 och fick tydligen näsan sönderslagen utanför entrén efteråt. Det känns mer och mer som att min nykterhet var ett mycket bra val den kvällen!
Jag stod nog ganska exakt nedanför filmaren, borde nästan skymta förbi i vimlet men lyckades nog hålla mig undan.



I AM fail

Vaknade i morse och såg att vi hade föreläsning 10.15. Halv tio satt jag i bilen och påbörjade resan mot Kalmar. Efter diverse vägomläggningar och parkeringsbiljettsköer så kom jag instressandes i skolan. Slet upp klassrumsdörren och stövlade rakt in i ett seminarium jag inte visste att vi skulle ha idag. Dessutom var det inte ens min grupp som var där. Jag blev så ställd att jag andfådd och förvirrad försökte svamla fram någon vettig förklaring till mitt plötsliga uppdykande. Jag fick hur som helst vara med på deras seminarium och slapp på så sätt vänta utanför i trekvart och sen komma in i rätt grupp.
Jag hade som sagt ingen aning om att det var seminarium idag och hade därför ingen koll på ämnet som skulle dryftas heller, så jag gjorde mig så osynlig som man kan bli efter en sådan storstilad entré. Det var en spännande grupp och nu förstår jag varför Ida & Ida alltid kommer ut därifrån med frustration och ilska ångandes ur öronen.

Fick mejl igår från min modereportagegrupp i fotokursen och mötte dem i skolan vid fyra. Jag kände lite ångest för det eftersom jag helt har kopplat bort allt vad kurserna heter nu under veckan som jag var borta. Det är hur som helst jag, Adam och Joakim i min grupp. Spännande. Adam var med i min opponeringsgrupp i tisdags och han är hysteriskt duktig på ljussättning så det känns riktigt bra att ha honom i gruppen. Joakim har jag ärligt talat inte fått så bra intryck av än. Han ser extremt dryg ut och säger inte jättemycket. Men det blev lite konstig stämning idag. Jag fick typ starta alla samtalsämnen och om jag gjorde det där journalistiska tricket med att i tystnad vänta ut folk så blev stämningen så tryckt att det var riktigt obehagligt. Joakim försökte skämta med Adam men det gick liksom aldrig hem. Jag skämtade också med Adam och det verkade funka, så det känns ju som att det är nån beef mellan dem som varken jag eller de har koll på egentligen.

Vi krystade fram någon slags fotoidé som känns rätt manlig haha. Jag fick av någon anledning ledarrollen och kommenderade Adam att skjutsa ner oss till Baronen, sen dealade jag med en butikschef om att få låna själva modet. Efter det bort till simhallen för att boka location (som inte blir simhallen men kanske en av de övriga lokalerna där). Grabbarna grus tog tre steg bakåt hela tiden och gav mig komplimanger för att jag var så bra på att förhandla så nu ska jag tydligen pitcha idén för Marcus och Mårten imorgon samt kolla på en reservlocation härute i Norrliden.

Marcus och Mårten alltså. Jag lutar mig tillbaka, ler lite hånfullt och skakar lätt på huvudet.
I lördags hade de tydligen lagt ut information på lärplattformen. Istället för att pitcha på tisdag eftermiddag innan föreläsningen så fick vi timmarna mellan 09.00 och 11.00 imorgon och sen ställde de in föreläsningen för att vi skulle få mer tid till grupparbetet. Låt mig uttrycka mig försiktigt och säga att de fick en rätt förbannad klass efter sig för detta. Folk protesterar vilt på forumet mot att en kvällskurs på halvfart kräver idépitchningar på förmiddagen, att informationen kommer på en lördag 2,5 dagar innan, att de drar ner på föreläsningstimmarna (som ärligt talat inte varit särskilt många hittills) till förmån för ett grupparbete som vi ändå har två veckor på oss att fixa.
Bra jobbat killar!
/J

En rundtur i Sverige

6 dagar och 122 mil senare är jag tillbaka i Småland igen.
Det har varit en bisarrt intensiv vecka. Skulle behöva sova i två dygn nu för att komma ikapp.

Blev indelade i opponeringsgrupper på fotokursen i tisdags och fick kolla på de andras bilder och det kändes inte helt okej att bara sticka mitt i alltihop så jag stannade ända till 20.00 för att inte missa så mycket, sen iväg till Göteborg.

Kom fram vid midnatt, pumpade upp luftmadrassen och somnade. Tog sovmorgon på onsdagen eftersom jag inte började förrän klockan ett, sen iväg till jobbet. Slutade halv fem och plockade upp John för middag klockan fem.


John gillade "min" kamera och fotade allt han såg.

Kom hem från middagen vid nio-halv tio. Sen sova igen. Upp för att börja jobba 07.30 på torsdagen. Hos Kat och fikade 14.00, sen promenad i Slottsskogen och sen hem till Kat för fika nummer två. Snackade med sambon en stund och jag fick hålla den vackraste (Maj-Linn alltså, inte sambon).


Katarina på slottsskogspromenad.

Var hemma hos Ida klockan åtta och då blev det torsdagsmys med pizza och Lyxfällan. Sen sova för att orka börja 07.30 på fredagen också. Slutade 13.15 för att de är så jävla snåla. Hem och packa ihop våra grejer. Sen hämta Ida på jobbet och sen var det Halland som gällde.


Lilla E på torsdagens utflykt på jobbet,
"Jennica Jennica jag har plockat blommor till dig
".
Behöver jag säga att hon är en av favoriterna :)


Tog ett shoppingstopp i Varberg och hittade en t-shirt att ha på lördagens spelning. Sen blomsterfix och sen lämna Ida i Falkenberg vid halv sju innan jag fortsatte mot Malmö.

Hittade bror efter att ha kört vilse på varenda gata i Malmö, var hemma hos honom runt nio. Han undrade om jag skulle med och ta en öl, men jag ville bara sova så han gick själv.
Sov bort halva lördagen och pallrade oss sedan bort till Entré. Hittade en hoody (även den tänkt för spelningen). Sen hem och sova en stund till innan förfesten som började redan 17.00. När vi kom dit kom vi på att jag inte hade ätit på hela dagen (bror träffade Frank på Entré och åt med honom medan jag shoppade). Så jag lämnade den halvtrista förfesten med massa skräniga tjejer och tog mig till ett falafelställe ett par kvarter därifrån (håller med dig Kat, den är helt klart överskattad). Sen tillbaka till förfesten och jag var osocial som aldrig förr. Fick en halv drink utspilld över mig, vodka och apelsinjuice med fruktkött så mina svarta byxor blev gulprickiga. Hett!

Klockan åtta rörde vi oss mot KB. Jag hookade upp med Sara som var astrevlig och Ola som funderade på en framtida karriär som säljare av sig själv (man skulle få hyra honom en hel dag och han gjorde allt man bad honom om). Jag var nykter och påpekade nackdelarna med idén och förstörde på så sätt hela hans framtid. Sorry.

Sen spelningarna då. Det var sjukt mycket folk så jag tappade bort bror D typ 134 gånger. Hängde gäng med Sara, Ellen och Johan en stund och sen gick jag för att ta en cider. Big mistake, en liten oskyldig cider på i det närmaste tom mage är ej att rekommendera. Blev inte full men mådde jävligt illa i ett par timmar efteråt. Råkade på Håkan utanför toaletterna två gånger och såg obehagligt många västerviksbor vars existens jag helt glömt bort. Hälsade på Elias och såg Silvester skymta i folkmassorna. Hälsade på Håkans bror Björn som ägnade sig åt en ansenlig mängd under age drinking (han är bara 16, det lilla livet).
Förutom Sista Sekunden som hade releasefest så var det fem band som spelade. Eftersom jag började krokna lite mot slutet av kvällen försökte jag hålla mig i närheten av brodern och det slutade med att jag såg Sista Sekunden från en plats ungefär femton centimeter från scenen. Aj aj i örat och i resten av kroppen. Folk tycker att det är så roligt med snake pits och som om det inte räckte med det så var det helt legitimt att klättra upp på scenen och stage divea (hur skriver man det på svenska?) och folk tog helt klart chansen. Eller som Patte sa efteråt: "Björn var på scenen mer än alla banden tillsammans". Min bror fick ett fylleryck, hoppade upp på scenen och slängde sig ut i ett försök att publiksurfa. Det gick inte så bra. Han for rätt i stengolvet haha. Han hade rätt ont idag. Hur som helst så blev jag knuffad både hit och dit och har en del trevliga blåmärken idag.
Vid halv två gav vi upp. Då kändes det som att vi hade festat i 12 timmar. Att börja klockan fem är inte en bra grej, så mycket är klart. Jag drack ju ingenting förutom den där cidern och ungefär 3 liter vatten så det kanske också gjorde att jag inte orkade hålla igång som de andra. Efter lite nattamat kom vi så hem vid halv tre och slocknade direkt. Jag drömde helt sjuka drömmar och vaknade inte särskilt utvilad i morse. Bror och jag blev ivägbjudna på pizzalunch idag men jag orkade inte vara social så jag packade ihop och åkte hem.

Tog en extratur till pappa för att fixa rena kläder till nästa vecka. Och jag borde gå och lägga mig nu.
/J

Låt alltid koppen rinna över

Fy för en bra dag!
Började med att vakna upp med ett huvud som kändes som att det vägde 500 kg. För lite sömn + för mycket att göra + för mycket tid framför datorskärm + pollenallergi = ögon som ser ut som att jag bott i en jordkällare de senaste 15 åren och en huvudvärk som inte är av denna världen.

Fortsatte med föreläsning och tillbakalämnande av torsdagens tenta. I NAILED IT, BABY!
Godkänt som genom ett mirakel från en gud jag inte tror på. Jag var 99% säker på att jag kuggade den, men det här satt ju som en smäck!

Sedan hem och luncha och vila (ja jag är 78 år gammal). Sen plocka upp Johannes, lämna tillbaka blixtkitet (som för er information väger mer än 25 kg enligt Tobbe) och hämta ut en Lastolite. Sen till Djurängen/Funkabo och plocka upp Dima. Sen ut till Norrlidsbadet och en sjukligt effektiv fotostund. Tror vi var där max en halvtimme och jag fick nog sammanlagt 160 bilder. Fick radera några på plats och när jag kom hem väntade det svåra arbetet med att få ner antalet till något mer acceptabla 22. Efter att ha rådfrågat Erik, Johannes, Lennart och Katarina så har jag nu kommit ner till 6 bilder. Jag ska lämna in 5 bilder imorgon eftermiddag så jag ska höra med Dima vad hon tycker.


Två av dagens bilder, som vanligt är det inte bilderna
på bloggen som ska lämnas in imorgon

Imorgon blir det föreläsning 10.15-12.00, hem för lunch och packning, feedback på bilderna runt kl 14.00, sen hem och kolla igenom packningen en sista gång innan jag åker tillbaka för föreläsning 17:00-19:00. Får helt enkelt missa 2 timmar om jag inte ska komma till Göteborg långt efter midnatt.
På onsdag kan det bli lunch med John och på torsdag blir det definitivt fika med Kat som jag längtar mig tokig efter!
Nånstans ska jag klämma in några timmars arbete och häng med Ida. Det här blir fint som snus!
/J

Du måste veta hur att hålla huvudet kallt

Wicked helg for sure!
Helt kalasbra, jag är så nöjd så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Spelningen i fredags alltså, mmm!

Igår började jag dagen med lunch hos mamma och B och sen åkte jag hem till pappa. Var helt sinnessjukt sliten efter fredagen och hade det varit längre till pappa så hade jag fått stanna och sova i bilen en timme. Istället kraschade jag direkt när jag kom dit och sov bort halva kvällen.
Idag blev det födelsedagsfirande med pappa, K och farmor. Först fancy middag och sen fika i vårsolen. Perfekt. Nu ska jag dock inte fika mer förrän jag träffar Kat. Sockerchockarna har varit totala den här veckan!



Popfarmor och den vita tårtan



Cajsa under fredagens fika på Kullzénska.


Efter fikan med farmor fick jag stressa ihjäl mig för att hinna tillbaka till Kalmar till fem och sen hittade vi inte till vår photo location så vi kom en kvart försent. Det var lite pinsamt, men lugnt för de andra eftersom vi skulle vara hemma hos dem. Dagens bild fick stressas fram på grund av gråt och ovilja att vara stilla så jag är inte lika nöjd med den som med de andra, men nu är den tagen i alla fall.
Sen kom jag hem och hade fått mejl från vackraste Dima som jättegärna hjälper till med sista bildserien (thank god!). Hade sjuk ångest för att jag inte ens påbörjat den och deadline är på tisdag, men med lite tur så hinner vi fixa det imorgon.
Efter det kändes det som att jag var tillbaka på rätt spår igen och så kollade jag lärplattformen. Där har Marcus och Mårten lagt ut följande information: "Vi har bestämt att ge er extra tid för deluppgiften hushållsnära.
Vi vill gärna att era bilder ska bli så bra som möjligt eftersom det är tänkt att göra en trycksak av dem i slutet på kursen. Därför har vi bestämt att ni får på er ända till den 25 maj.
"
Gaah jag kommer få magsår på de där två! Hur kan de inte förstå att 90% av klassen förmodligen är klara med bilderna två dagar innan deadline? I den ursprungliga informationen om vilka teman det handlar om osv så står det att varje bildserie ska motsvara 20 timmars arbete för idé, fotografering och efterbearbetning så man kan ju tänka sig att många började för längesen. Schysst att spara framflyttningen till idag klockan 14:39. Hade de talat om det i måndags så hade jag kunnat lägga mycket mer tid på tentaplugget. Men men, då kan jag ju kanske få redigeringstips av dem på tisdag i alla fall.
Nu ska jag ta ett par huvudvärkstabletter och krypa ner under täcket.
/J

Softa ner och snurra karusellen runt

Hemma igen efter ytterligare en lång dag. Den började med en 3,5-timmars fotosession hos Cajsa som resulterade i en nätt liten bildserie på tema förvandling. Sen fortsatte den med fika på stan med Cajsa, Martin och Johannes (Cajsa födelsedagsbjöd mig på fikan, massor av tack!). Sen blev klockan jättemycket och vi åkte hem. Jag skulle äta lite och sova en stund eftersom fotografgrejen är sjukt utmattande (det kan man inte tro, men så är det).
Men eftersom vi alla vet vid det här laget att jag är en förvirrad person, så förvånar det väl ingen att jag glömde både maten och sömnen till förmån för bildgenomgång och bearbetning. Fixade dock mat i sista sekunden, men fick klara mig utan sömn.

Vid nio var jag nere hos Lennart och Johannes. Vi spelade Fia med shots en liten stund och sen promenerade vi till Söderport. Först blev jag lite besviken på att Governor Andy (som var den jag peppat upp för) körde sound system och inte konsert, men jag var nog inte ensam om det för han fick förklara sig och sen ändå varva sound system-grejen (länk här om någon undrar vad det är) med mer konsertliknande inslag. Musiken var helt underbar, människorna där var underbara, stämningen i lokalen var underbar. Johannes började snacka musik med en kille som stod och hängde vid vårt bord och fick förklara att det var jag som hade släpat dit honom. Så killen undrade om jag gillade Governor Andy (han själv var tydligen ett stooort fan) vilket jag givetvis svarade jakande på och som svar på det fick jag kommentaren "I love you like fatties love cookies". That guy for the win, helt klart haha. Han var stekare, popsnöre och reggaemänniska i ett. Jättekonstig kombo som funkade förvånansvärt bra.



Reggae-Johannes. Tagna på Söderport med min mobil, ingen redigering alls.
Roligt :)

Efter prat med varandra och andra människor (en klasskompis från int.sam.studier var där. Inte för att jag pratade med honom men han var där iaf) så avslutade vi kvällen med en timmes dans en halvmeter från ena högtalaren så jag är i princip döv på högerörat nu. Gov Andy var ute och gick i publiken hela tiden (scenen är typ 25 cm hög) så det blev en helt grym känsla av det och sen kunde alla sjunga med i texterna. Nä underbart är definitivt ordet för kvällen! Mina förväntningar överträffades ett par gånger om och det här kan jag leva på ett tag. Yay!
Nu ska jag försöka sova en timme eller två.
/J

RSS 2.0