Those crazy nights in Calmare

Jag var på spelning igår. Den började vid halv tolv. Vid fem i halv kastade jag mig av bussen och in på The Rock lagom tills Up to the Wrist började spela. Mycket bra. Sen en drink, kallprat, en tjej raggade på mig med mordisk fylleblick och sen började Steve i Beverly Hills spela. Det gick åt helvete för dem haha. Viktor (basist? Gitarrist?) var full och snubblade så alla sladdar drogs ut. En dam i 50-årsåldern trodde hon var 25 och försökte hångla upp majoriteten av bandet samt publiken närmast scenen. Ofräscht och ovälkommet.
Sen dystert eftersnack med bandet, Håkan var skitsur och de andra besvikna, sen två cider och sen var det klippt för mig. Kalle Lööw var där. Han hade klippt av håret, kände knappt igen honom. Sen spelade några andra band som vi inte lyssnade på. Sen fyllekäk på Café Corner. Sen taxi till Blomstermåla. Sen mellanlandning hos Bertilsson. Jag och Björn pallade inte, lämnade Håkan där och gick hem till Sebbe. Där var Patte (Kejtsson), Patte (som Johannes och jag turade med i höstas) och Björns band Up to the Wrist. Patte (K) underhöll med sitt fantastiska gitarrspelande och små visor som bådar gott inför fredag. Sen kom Håkan. Sen gick Björn och hans band hem. Fan jag tror jag är kär i Björn. Om det inte vore för det faktum att han är 16 och jag gammal nog att vara hans mormor, så ;) Nädå, skämt åsido, charmigare människa får man leta efter!
Kvällen slutade i epic failure när lillebror hämtade mig och skjutsade hem mig till Kalmar igen. Kom hem nu vid halv nio. Lagom lång efterfest, kände jag. Notera att jag drack en fyra jäger/red bull samt 2 päroncider och blev så hysteriskt full att jag fortfarande är onykter. Jag sov med ögonen öppna i bilen på vägen hem, orkade inte blunda. Fan vad jag är gammal!

Det här är vad jag fick ut av kvällen, tjockt nice:


Aj aj på armbågen!

Nu ska jag sova bort den här dagen och hoppas på att jag mår bättre ikväll.
/J

I Kalmar igen

Vaknade med grus i ögonen i morse och insåg att jag inte hade den minsta lust att tillbringa en enda natt till i samma rum som två snarkande bröder.

När vi kom hem till pappa hann jag knappt ta två steg innanför dörren innan farmor ringde och ville ha besök. Så det var bara att dra på skorna igen och åka. Satt hos henne ett par timmar innan jag höll på att kollapsa av sömnbrist. Hem till pappa och packa ihop alla grejer och sen in i dimman. Helt sjukt, såg nästan ingenting.

Igår var vi på bio. Såg Fares nya film Farsan. Den var precis lagom, precis vad vi orkade med. Innan bion tog storebror med oss på sightseeing i stan. Det var inte mycket att se. Jag gillar mest bara krubbet.

Imorgon blir det spelning. All by myself, thanks to jävla Johannes som är kvar i Skåne. Om inte Lina hänger på, förstås... ;)

/J

En dag i Malmö

Resan till Malmö gick bra, men det var långt.
Storebror fyllde år och blev överraskningsbjuden på konsert i Köpenhamn igår kväll så jag och lillebror fick underhålla oss själva med hjälp av Kunskapskanalen. Det blev firande i morse istället innan storebror gick till skolan. Sen var det bara jag och lillebror igen, men vi lyckades hitta på grejer idag också. När storebror slutade åkte vi och åt pizza. Vegansk kebabpizza med vegansk tzatziki, jag gillar den här stan!

Nu är vi hemma och slappar, om en timme blir det bio. Vi åker hem imorgon eller på lördag, det beror på om vi kan få tag på Johannes nån gång...

Men so far so good!
/J

Vi drar till Malmö

Om 2,5 timmar. Jag har inte packat än. Jag har inte gått upp än. Jag ska åka nästan en timmes bilfärd norrut och hämta lillebror innan vi åker till Malmö. Jag är stressad.

Fast jag var ovanligt pedagogisk och strukturerad för att vara jag igår. Jag skrev en lista på saker jag ska ha med mig. Så teoretiskt sett borde det inte ta så lång tid att packa. Det är bara det att jag måste gå upp först. Oviljan att gå upp skyller jag helt på Erik som höll mig vaken till två inatt. Räknas det som otrevligt och ohyfsat om jag sover hela bilfärden ner till Malmö? Cajsa?

Vi kommer förhoppningsvis tillbaka på fredag kväll eller lördag eftermiddag.
Grattis storebror som fyller 26 idag! Nu ska jag packa.

/J

En dag

Yay utvecklingsteorier stod på dagordningen idag och jag fortsätter att gilla föreläsaren, trots att han inte är lika hands on som de i Göteborg. Intressant kursinnehåll, nevertheless. Mindre intressant är att vi ska göra ett grupparbete. Oh no!
Jag hittade två vilsna själar från kurskursen (till skillnad från programkursen) att göra skiten med. Man kan säga att efter fail-arbetet i gbg så tog jag kommandot direkt idag. Känns helt okej so far.

Efter föreläsningen var jag olidligt hungrig och trött men ett shopping-sms från Cajsa satte stopp för mat-och sovplanerna även idag. Jag tog mig ut till Modehuset (fruktansvärt fantasilöst namn på en galleria by the way) och spenderade en massa pengar. Eller nej, jag passade på att använda ett presentkort som jag fick en gång. Kändes rätt bra med gratisgrejer. Fixade även en sladd så inom en snar framtid borde jag kunna få till en taklampa här. Framsteg.

Men jag har också fått sms med en sur ton i och jag blir oproportionerligt sur varje gång jag läser dem eller tänker på dem. Det handlade om ett enkelt missförstånd som typ är utrett nu och som verkligen inte var särskilt allvarligt, så jag förstår inte varför jag blir så sur. Stackars Cajsa fick stå ut med mitt sura tjat under hela ikeavistelsen. Men det är fan jobbigt när man blir så där explosivt sur på bara två sekunder och sen känner man ilskan ligga och skvalpa under ytan resten av dagen.

Jag ska jobba på glädjen nu istället.
/J

Another Monday morning

Ny vecka, ny delkurs. Tråkigare föreläsare, men mer korrekt föreläsare. Mycket intressantare ämne.
Nationalism var inte riktigt min grej. Men idag handlade det om Nilen och länderna runtomkring. Mycket mer min grej.

Dagen började med ett kort samtal med lille Erik, sen ett gymbesök som var mycket tillfredsställande, sen föreläsning. I början av föreläsningen ett efterföreläsningenshoppingpepp. I slutet av föreläsningen not so much. Peppet byttes ut mot en hunger och en trötthet och jag satte mig i bilen för att åka hem och åtgärda. Men då skickade fröken Kjellsson sms och undrade om en runda på stan kunde passa mig. Och det kunde det ju egentligen. Jag shoppade en trist t-shirt på H&M och sista delen i en bokserie jag håller på att beta av, Cajsa köpte pyssel pyssel pyssel. Och en laminator. Jag köpte tejp.
Sen hämtade vi Johannes, lämnade Johannes, handlade mat, hämtade Johannes, kom på att vi hade glömt handla en viktig ingrediens, fick åka världens omväg, sen hungerbråkade vi alla med varandra en stund. Sen hem till Cajsa och Martin för middag som Johannes firade med att bli skyldig Försäkringskassan en hel drös med pengar. Skönt att jag inte är ensam om det.
Sen damhockey och sen åkte jag hem. Och här är jag nu.

Imorgon är det föreläsning igen. Jag har inget emot vintern, men kan det inte sluta snöa? Vi har väl så det räcker?
/J

Lazy Sunday afternoon

Söndag igen, helgerna bara rusar förbi. Och det har i princip snöat oavbrutet sen jag kom hit.


Gravida pappan var ute och plogade med traktorn, jag är glad att jag
inte är brevbärare samt kolla vilken jädra snöhög det är bakom mig!


Det kan ju vara fint med snö också, fast jag är lite trött på att behöva
gräva ut bilen varje morgon.

Igår blev det melodifestivalen tillsammans med pappa och Kristina. Så himla oförutsägbart det var igår, verkligen...
Idag har jag hängt hos farmor hela förmiddagen. Jag tror banne mig att hon är en av mina största förebilder här i livet.


Popfrillefarmor med sin karakteristiska tvekande, sarkastiska min.
Och min fina självporträttspose, "om jag böjer huvudet bakåt, kommer jag längre från kameran då?"


Underbara envisa jädra tant!

Jag fick i uppdrag att toppa håret på henne sen och så skulle jag trimma nackhåret. Vi diskuterade om vi skulle köra skinheadstyle och ta 7 mm all over. Hon tyckte det kunde vara skönt att slippa klippa sig på ett tag men vi kom överens om att vi inte ville chocka pappa så svårt. Sen var hon inget stort fan av skinnskallar heller, sa hon.
Vi snackade lite skit och sen åkte jag hit till pappa igen för att packa ihop mina grejer. Snart bär det av till Kalmar igen. Ny delkurs börjar imorgon, det ser jag fram emot!
/J

News flash

Hemma hos pappa igen (kan vi det här nu?). Han börjar knorra om ockupationen av tvättmaskinen och jag börjar känna mig som mitt gymnasieself då jag också var hemma och tvättade varje helg. Skillnaden mellan då och nu är att då var jag och Josse ute och gjorde Oskarshamn osäkert minst två kvällar varje helg. Nu är jag för gammal för sånt.

Igår fick jag äntligen träffa Johannes efter hans långa period i ide. Tog en fika med honom och Cajsa på Kullzénska innan han lämnade oss för tidningsjobb. Cajsa och jag satt kvar och avhandlade en hel rad mer eller mindre seriösa samtalsämnen. Sen åkte jag hem till mig för att packa alla överflödiga grejer som står och skräpar. Men jag orkade inte. Allt mitt pepp dog när jag klev innanför dörren. Jag fick ihop två sopsäckar med diverse textilier, det fick räcka.
Såhär roligt har vi när vi fikar.




Tillbringade sedan kvällen i mammas lägenhet (nej inte hemma den här gången heller, hon är aldrig hemma på helgerna vilket är dåligt tajmat av oss). Kollade Ola Svensson Superstar. Precis lagom svår för att passa mig, I like. Sen kom storebror från Malmö och kollade herrhockeyn. Jag fann detta ointressant och åkte hem till pappa och sov helt fruktansvärt länge. Tror att jag nästan fick ihop tolv timmars sömn inatt. Det är ju helt sjukt. Jag gör ju inget annat än sover och slappar, hur kan jag då behöva sova i 12 timmar?

Hamnade här för ett par timmar sen och har haft finaste Jonas (Björne) som sällskap. Har knappt pratat med honom sen jag flyttade från Västervik. Gotta love him! Underbart när saker är som de brukar och man bara faller in i sitt vanliga gnabb.

Ikväll ska jag nog vara så osvensk att jag kollar på melodifestivalen. Om jag verkligen känner peppet kanske jag fixar tacos till.


Min nya stora kärlek. Flaskan (50 cl) är där för att man ska
kunna se hur liten han är. Men han väger ändå närmare 3 kg.

Så är det. Nu ska jag vika tvätt.
/J

Jag anar ugglor i mossen

Eller nej, det var inte sant. Jag ser dem överfreakingallt!

Efter att ha stått vid dörren och inspekterat rummet, med ena handen vid hakan och den andra på höften, vägande på än det ena än det andra benet, lagt huvudet på sned, hummat, puffat till en kudde, bytt ut en annan, gått tillbaka till ursprungspositionen vid dörren och suckat djupt och dramatiskt en stund så tog mig ner till stan igår.
Cajsas shoppinghysteri tillhör smittklass 1. Som tur är fyller ju storebror år snart så jag har ju nåt att skylla på. Eftersom jag inte fick nog ringde jag lillebror och far och erbjöd mig att fixa deras presenter också. De gick med på det och jag fick tillbringa ytterligare en timme på stan, all by myself.
Eller nä, det var inte heller sant. Jag hittade en vän och jag tror jag blev kär! Han är rolig, vacker, tung, ödmjuk och romantiskt beskyddande, han har allt. Han var det första jag såg när jag slog upp mina blå (grå? gröna?) i morse, hoppsan! *rodnar lätt*

När jag kom hem från stan la jag mig på sängen en stund och funderade över livet och kartongbitarna över min dörr.
Sent omsider fick jag svar på smset jag skickat till Cajsa på morgonkvisten. Hon satt helt ensam och verkade inte ha nåt emot lite sällskap, så jag tog min burk med hårfärg och en påse äckligt godis till henne och åkte.
Fröken Kjellsson var helt till sig i trasorna när jag kom. Inte för att jag kom (tråkigt nog) utan för att Anja tydligen hade drämt i backen ordentligt. Sen fick hon (Cajsa) sitt godis och ett glas Loka och lugnade ner sig lite. Vi (Cajsa) färgade mitt hår som nu tydligen ska gå i nyansen chokladbrun. Detta är inte med verkligheten överensstämmande. Det går snarare i en graderad skala från gråbrunt, via rött, ljusbrunt och mörkbrunt till svart. Förhoppningsvis är det mest jag själv som ser det när jag står i badrummet och råglor. Eller som Markus sa; vem blir inte ful i 60-wattsljus? Jag är ändå nöjd med resultatet och tackar Cajsa för hjälpen.
Cajsa som ägnade stor uppmärksamhet åt tuppar. Och man kan nog säga att någon i godisfabriken antingen aldrig har varit på landet eller har en morbid humor. Check this out:


Det är en tupp...

Och för den som är nyfiken så var nog tuppen menad att se ut såhär:


Jag gillar E som jag bor med. Om någon så mycket som viskar ett ont ord om min dygnsrytm ska jag genast referera till honom. Han är oftast borta på eftermiddagarna, kommer hem framåt elva-ett och slänger in ett lass pommes (som det finns en annan historia kring som jag ska berätta nån dag) i ugnen och lyckas låta som att han går loss på köket med köttyxa och slägga. Sen somnar jag. Och nu (när jag skriver detta är klockan ungefär kvart över tre, dvs 15:15) ringer hans väckarklocka.

Lina: jag var på konsum igår och mötte en svartklädd man med mössa nerdragen över halva ansiktet. Han tittade konstigt på mig, men jag såg inte vem det var. Kom på att det kunde varit Dennis efter en stund men det var lite sent då. Och ni får hemskt gärna komma hit. Jag tror att de har byggt upp ett fantastiskt immunförsvar medan de har bott här, så det är nog lugnt.

/J

Bildkavalkad!

Varning på förhand: Det här är kanske världens längsta inlägg.
Fy bubblan så nöjd jag är med att ha tillgång till internet direkt från sängen. Det är dock inte en snygg grej. Ser ut ungefär såhär:



Varför kan man inte sätta en sån grej nere vid golvlisten? R har tydligen sitt uttag bredvid tv-uttaget i sitt rum och ja tack, ge mig det!
Igår hade jag träningsvärken från helvetet i mina armar, axlar och skuldror. Åkte bort till Cajsa för att lämna tillbaka hennes dator och hade äran att titta på medan hon städade. Skönt att jag slapp :)
När hon var klar åkte vi till stan, kollade på en klocka och fikade. När vi kände oss klara med det åkte vi vidare till Ikea. Jag skulle köpa mattan jag har kollat på ett tag och Cajsa skulle vara med som sällskap...
Det slutade med att hon gick in i det värsta shopping mode jag har sett i mitt liv! Tänk alla stereotypa amerikanska shoppinggalningar ni har sett på film så har ni en rätt bra bild av Cajsa. Jag kom ut från varuhuset efter ungefär fem gånger så lång tid som det skulle ha tagit. Under ena armen bar jag den otympliga mattan och i den andra handen hade jag en ministrykbräda. Cajsa hade fullt sjå med sina 3 mattor, 3 lampskärmar, 2 lampfötter, 1 upphäng till kökslampa, 1 korg fylld med småsaker....herregud var det bara det? Kändes som att det var minst lika mycket till.
Nåväl, allt utom bärandet av min matta var roligt. Vi avrundade shoppingsessionen med en runda inne på maxi, sen åkte jag hem och lagade en himla god middag till mig själv. Mycket bra!

Jag och Cajsa pratade inredning för ett tag sen (kan ni tänka er det?). Hur som helst så sa jag att jag vill få in en mer ruff, lite industriaktig känsla hos mig. Man kan nog säga att jag misslyckades rätt rejält.

Min lilla stökiga sovrumshörna (nej det är inte bibeln)
och fåtöljen (vars klädsel jag måste rätta till, ser jag nu).

Bokskåpet som jag undrade hur jag skulle lyckas fylla
och min "matsalsdel". Jobbigt motljus jag vet.

Jag körde myspysstilen till min ensliga middag igår. Och så min trälåda som nog
står för det enda ruffa inslaget här (än så länge, märk väl).
Den ska nog fyllas på ett bättre sätt, tror jag.


Finaste mattan. Går att borra ner tårna sådär gött i den.


Och så hörnen som gud glömde... Jag mår lite dåligt när jag ser dem, får nog
packa in skiten i bilen och köra hem den till pappa.

Sorry för de dåliga bilderna. Mobilen igen och det känns som att man sitter i ett akvarium och tittar ut när man ser bilderna.

Nästa vecka fyller storebror år och jag ska ner till honom. Frågade igår vad han önskade sig. Inget särskilt, blev svaret. För ett par timmar sen smsade han och skrev "Önskar mig en väckarklocka i födelsedagspresent hehe. Försov mig idag". Inte lätt alla gånger :)

Uppdatering 5 minuter senare: har bytt ut de ljusgrå kuddarna mot mina chokladbruna. Mycket bättre! Stod inte ut med det kräksputtinuttiga, ska se om jag kan komma på nåt mer under dagen. Har jag sagt att jag gillar inredning?
Här är länken till Cajsas blogg om man vill se hennes inköp.

Och kolla vad Charlie skickade nyss:

Jag tror att jag dog litegrann... Detta måste vara himmelriket!
/J

Yay

Jag börjar gilla livet mer och mer. Och med det så gillar jag även mina små pojkar mer. Jag har ju haft problem med anslutningen här, hittar inget uttag till nätverkskabeln så igår när Rikard kom hem haffade jag honom och frågade hur det funkade. Han nästan sprang in i mitt rum för att hjälpa till, men vi kom bara fram till att det var väldigt märkligt att det inte fanns nåt uttag hos mig. Senare på kvällen satt jag på sängen och fixade med nåt, dörren till mitt rum stod öppen. Då kom E (som alltså inte heter Mehmeti, utan E) förbi. Han tittade in och sa ”wow vad fint du har det härinne! Säg bara till om du vill ha hjälp med att få upp taklampan eller nåt annat som är krångligt att göra ensam, jag hjälper gärna till!”. De är så fina, mina pojkar. Och jag hade fel, fel, fel om R. Han är inte alls osympatisk, kanske lite blyg ibland bara. Och söt som en liten sockerbit. Det är de i och för sig båda två. Alltså inte söta på ett jag-vill-ha-dig-här-och-nu-sätt utan bara söta. Det är snarare så att jag känner mig som Mamma Mu här, gammal som gatan och fixar ordning här och där.

På elgiganten går en vecka hysteriskt fort. Igår fick jag komma och hämta den lilla fina och nu är den åter i tryggt förvar. Den är så tyst, det är nästan skrämmande. Som lugnet före stormen. Men sen kan man ju tänka sig att det inte var helt normalt hur den lät innan och jag har ju haft äran att låna Cajsas dator, vars fläkt inte heller är helt tyst. Dock inte i närheten av skramlet som var i min, men ändå.

I förrgår var jag på kalas hos Lina. Mycket bra. Nästan hela släkten var där. Och jag lovar att jag inte ska vara kvar så länge nästa gång :)

Igår var jag på gymmet. Friskis & Svettis. Jag vill minnas att Cajsa och jag fixade månadskort där en gång för hundra år sen, tränade en månad och sen sa tack och hej. Men igår var jag alltså tillbaka och jag förstår att vi sa tack och hej. Jag kan inte sätta fingret på vad som inte kändes bra, men nånting var det. Folk var jädrigt giriga, det finns kanske 6-7 löpband där och det var samma människor som använde dem hela tiden. Jag gick från styrkemaskinerna till banden en gång var femte minut för att kolla om något hade blivit ledigt. Till slut ställde jag mig ganska demonstrativt vid banden för att de skulle fatta att det kanske var dags att dela med sig lite. Jag stod där i freaking 10 minuter innan nån jävel behagade ta sin feta röv därifrån. Sånt gillar jag icke. Kan ju tillägga att jag hade varit på gymmet i 40 minuter innan jag ställde mig där, så det var inte så att det var synd om människorna på banden som fick träna så kort stund för att jag skulle ha ett löpband. Nåväl, idag har jag träningsvärk toppad med lite skön huvudvärk.

Och idag är en annan 2-årsdag i mitt liv. Jag ska tänka lite extra på finaste lilla mormor idag.
/J

Allt

Det är lördag. Lördag = tvättdag = jag är hemma hos pappa.
Sitter här mitt ute i skogen och kollar på skymningen som gör snön lila.

Innan jag åkte hit för några timmar sen så kom mamma och B förbi för att kolla på mitt nya boende. De tyckte att mitt rum var stort och bra men att resten av lägenheten inte såg så kul ut och att det kanske kunde vara läge att städa lite där.
Igår kom Cajsa tillbaka från Skåne med bananbilen. Hon kom då upp till mig för första gången och kollade på mitt nya boende. Hon tyckte det såg skabbigt ut.
Ja vad ska jag säga? Jag kan inte göra så mycket åt resten av lägenheten. Känner kanske inte riktigt att prio ett är att sätta igång och städa de gemensamma utrymmena innan jag ens har hunnit använda dem. Sen har jag en svag känsla av att det inte vore ett bra sätt att bygga upp en bra stämning hos killarna jag bor med. Men jag är ganska nöjd med mitt lilla krypin, fick lite mer struktur på alla lådor igår och nu börjar man se att det fanns möbler bakom och under alla prylar och kartonger.
Jag har inte fått upp någon taklampa än och måste fixa och trixa lite med klädförvaringen, men jag har gott hopp om att få till det helt i min stil. Ska försöka lägga upp lite bilder snart.

Fick sms från Elgiganten igår. 12 dagar efter att jag lämnade in datorn kom de tydligen på att det var en bra grej att beställa reservdelar. Reservdelar som levereras inom 6-8 dagar. Yes!

Igår var också dagen för seminarium om bokrapporten vi har ägnat vår dyrbara tid åt. Eller ja, ni känner ju mig vid det här laget. Jag slängde ihop 5 sidor i onsdags (sista dagen och vi skulle skriva minst 6 sidor). När jag 23:58 skulle skicka in rapporten till Urkund så la nätverket av nästan helt. Från 24 Mbit/s ner till 11 och det gick inte att göra ett helvetes skit. Vid halv ett hade jag lyckats skicka iväg skiten men fick tillbaka felmeddelanden från Urkund. Så jag mejlade läraren och förklarade läget och skickade rapporten till honom istället. På seminariet visade det sig att nästan alla hade haft problem med Urkund. Skönt att det inte bara var jag då. Återstår att se om min rapport blir godkänd (har en stark känsla av att den inte blir det). Och satans jävlar vad brighta de är i min klass. Hade sjukt genomtänkta analyser och jag kände mig som byfånen. Men jag gjorde ett par inpass och sen var det klart. Jag åkte hem och sov.

På eftermiddagen/kvällen ringde Lina och jag tog en promenad med henne och lilla vovven som var glad och energisk :)
Fick följa med hem på en kopp te efteråt och sen kom hennes föräldrar och lillasyster. Mycket trevligt att träffa dem. I år har Lina och jag varit vänner i 20 år så man kan väl säga att vi känner varandras familjer ganska väl.
Mamma och jag pratade om det när hon var hos mig förut och hon berättade en grej som jag tänkte skriva här, men det tar vi en annan dag.
/J

2 år

Idag har det gått två år. Så ofattbart lång tid, som ibland känns som en sekund. Eller som att det inte finns en dag att tänka tillbaka på. Inget innan, just då och efteråt. Men ändå en knivskarp linje mellan före och efter.
Mitt i all röra av tid och tankar känns det bra att veta att det alltid finns med mig, utanpå och inuti, vart jag än går. Omöjligt att tvätta bort.

Tack alla som fanns där då. Tack alla som finns här nu.
/J

En kort svängom

Jag är internetlös, så internetlös. Och som om det inte vore nog är jag datorlös också. Men igår kväll fick jag låna Cajsas dator (thank you). Tanken var dock inte att jag skulle blogga, utan att skriva bokrapport. Men allt har sin tid:)

I förrgår var det föreläsning men jag skippade den till förmån för en fika på stan med Cajsa. Vi åkte för att inspektera stolarna vi tittade på förra gången, men de var sålda nu. Aj aj.

Ni vet hur jag skrev att Kalmarhem sa att jag skulle bo med en tjej här? Nåväl, vi vet ju alla att det inte var sant. Jag mötte ju Guldlock i köket när jag kom hit (han heter egentligen Rikard och verkar vara en smula osympatisk). Nu har jag tydligen fått en... sambo, kombo, studbo(?) till. För ett par nätter sen vaknade jag av smäll i dörrar, samtal mellan olika manliga röster och dunsar i golvet. Efter en stund kallade nöden och jag tassade bort till toaletten. På väg tillbaka till mitt rum hamnade jag med ryggen mot en av köksöppningarna och då hoppade han fram och sa hej. Låt oss säga att det var tur att toalettbesöket redan var avklarat. Han hälsade artigt, visade mig köket, småpratade lite om utbildning och annat innan vi sa god natt och gick in till våra respektvie rum. Han verkar bra mycket trevligare än Rikard. Mehmeti (han heter egentligen något helt annat, men jag kan inte komma ihåg vad och jag såg namnet Mehmeti nånstans så nu får han stå ut med att kallas det) hade varit hemma i Malmö, vilket förklarade hans plötsliga uppdykande här. Hittills funkar det rätt bra att bo ihop med dem, men vi håller oss alla på vår kant och träffas sällan. Det enda jobbiga är att vårt badrum infriar alla fördomar som kan tänkas finnas om ungkarlstoaletter. Jag höll på att spy första gången jag gick in där och hade gjort det om det inte var så att det som skulle fått ta emot uppkastningen var det som fick mig att må illa från första början. Men med hjälp av Grumme är det nu hjälpligt rent därinne.
Varför vill män så fruktansvärt gärna ha toalocket uppfällt? Lina?

Nu har jag släppt iväg min lilla bil på ett par dagars semester i Skåneland och jag ska försöka fokusera på de fyra A4-sidor jag har kvar att skriva om nationalism. Två sidor på sex sidor, det går undan det här...

/J





Jag uppdaterar

Jag försvann i bloggdimman igen. Men nu är jag tillbaka.

Jag åkte hem från Göteborg i torsdags. Åkte klockan 14:00 och var i Kalmar 23:30. Det är nog rekord. Men jag blev ett par vinterskor rikare.
Igår var det föreläsning. Gäsp. Jag undrar för hundrade gången vad jag har gett mig in på.
I klassen finns det ett gäng på fyra tjejer, de verkar ganska unga allihop. De sitter och fnissar åt allt under hela föreläsningarna. Extremt irriterande. Föreläsaren anmärkte på det igår, äntligen.

Efter föreläsningen ville jag hem och sova, men det var så himla fint väder så jag shoppade med mamma istället. Sen mötte vi upp Cajsa på stan och tog en fika. Sen reste vi Kalmar runt i jakt på köksstolar till Cajsas lägenhet. Vi hittade några kandidater, men det blev inga inköp och jag släppte av en något missnöjd fröken Kjellsson utanför hennes port ett antal timmar senare. Sen åkte jag faktiskt hem och sov en timme. När jag vaknade fräschade jag upp mig och gjorde mig redo för tacobuffé med samma Cajsa och hennes Martin. Sen åkte Martin hem och Cajsa och jag gick på bio. Såg äntligen Luftslottet som sprängdes och jag måste säga att den överträffade mina förväntningar. I och för sig hade jag ganska låga förväntningar, men ändå.
Efter bion lämnade jag en till synes nöjd fröken Kjellsson utanför hennes port och åkte sedan hem och sov igen.

I morse åkte jag till pappa för att spela badminton och tvätta mina stackars kläder. Jag tror att jag har lyckats lokalisera tvättstugan i mitt område, längst bort i andra änden, men jag hade inte tid att undersöka saken närmare och definitivt inte tid att vänta på en tvättid som skulle kunna befinna sig flera dagar in i framtiden. Så pappas tvättmaskin it is. Badmintonspelandet var inte lika roligt som förra gången, men skönt med motion i alla fall. I eftermiddags blev det ett besök hos farmor och lite detektivjobb. Nu ikväll ska jag unna mig en helkväll i mitt eget sällskap, kanske en salladsrulle från världes bästa pizzeria och kanske en liten treat. Den som lever får se. Apropå pizzeria så stod pizzerian i Blomstermåla i ljusan låga när jag körde förbi i morse. Det brann av bara tusan så det blir nog inga pizzor bakade där på ett tag.
/J

Bra skit

Tillbaka efter två dagar på jobbet. Igår var en kort dag som blev ganska lång ändå.
Snackade genus och familjer med A, 3,5 år. Vi pratade om olika familjekonstellationer.
Jag: men kan man ha 2 mammor då?
A: ja, det kan man
Jag: kan man ha 2 pappor?
A: nej, det kan man inte
Jag: nähä varför inte?
A: för det blir så trångt i köket om det är 2 pappor där samtidigt

Spot on!

Efter denna händelserika dag mötte jag upp John på hans jobb och gled sedan ner till Condeco där Kat väntade. Det blev en kort fika (med våra mått mätt, tror vi var där i en timme max). Sen roadtrippade jag med John tills han skulle till Stockholm. Vi åkte stan runt och hade ett jättebra samtal. Tack för det, alltid lika trevligt!

Även idag har jag jobbat. Hände inte så mycket, någon fick vattkoppor, nån annan fick en glasbit i foten. Efter jobbet mötte jag upp Charlie och gled ner till Condeco :) Jag gillar Condeco. Very nice. Tur att det finns flera ställen i stan så man kan cirkulera. Sen kollade vi på skor, men hittade ínga. Sen åkte jag hem till Ida och fick mms med bilder på skor av Cajsa.
Nu ikväll blir det onsdagsmys med Ida. Sista kvällen i stan. Imorgon har jag tänkt åka hem till mig igen, får väl se hur det går. Ska tydligen komma mer snö. Jag kanske hamnar i Skåne igen.

Hörde en sån där skum radiogrej igår igen. P3 spelade en låt med Swingfly, sen P3 Nyheter där de berättade att en svensk rapartist blivit dömd för mord i USA och sen spelade de en låt med Timbuktu. Var låtvalet en olycklig slump eller en medveten handling för att få igång folks funderingar? Spännande.
/J

En ursäkt

Okej jag råkade tappa bort mitt löfte om att uppdatera en gång om dagen någonstans på vägen tillbaka till Göteborg. Jag lovar bot och bättring.

Efter akut hämtning av Cajsa och Martin på stationen i Kalmar igår (anledningen till detta finns att läsa här), lämning av Cajsa på jobbet, inlämning av MacBooken på Elgiganten samt snabbshopping på Modehuset lämnade jag Kalmar för några dagar i Göteborg. Det tog sjukt lång tid att komma hit, mestadels beroende på att jag råkade köra fel någonstans mellan Växjö och Ljungby. Istället för Simlångsdalen hamnade jag mellan Markaryd och Örkelljunga. Det hela löste sig ganska smidigt till slut, men skånska gränsen var fin.

Idag har jag jobbat. Ida började en halvtimme tidigare än jag, så vi samåkte in till stan. Med tanke på klass 1-varningen för snöfall som kom igår så såg vi till att ha god marginal. Så god marginal att Ida var på jobbet trekvart innan hon började. Jag slösade bort tiden med Morgonpasset i P3 tills jag hade en halvtimme kvar tills jag började. Då gick jag in och blev beordrad att sätta mig i personalrummet tills jag skulle börja (jag hade hoppats på att kunna sluta en halvtimme tidigare istället, men icke). Sen har dagen gått ganska snabbt trots att det var en lång arbetsdag. Jag har åkt rutschkana iklädd vinterjacka och termobrallor, jävlar vad halt det blev mot metallen. Jag och ungen i mitt knä landade en bra bit från slutet av rutschkanan. Men det var uppskattat av barnet i alla fall och jag ska väl erkänna att jag har haft tråkigare :)
Sen fick jag vara inne resten av dagen och har läst samma bok 5 gånger tror jag. Det handlar om en bebis som bor i mammas mage och som kommer ut till slut ("genom snippan kommer dom bäbisarna. dom luktar jätteäckligt då för att dom kommer från snippan" H, 5 år). E, 4 år, följde upp H:s kommentar med "min pappas snopp är lång som en orm".  Trevligt att veta. Tur att det var hennes mamma som hämtade henne sen.

På rasten snackade jag med en tjej som praktiserar i huset fast på en annan avdelning.
Det visade sig att hon kom från Västervik och är född ´85, så vi hade en del gemensamma bekanta. Hur liten får världen bli?? På min avdelning jobbar en oskarshamnare, en kalmarit, en jönköpingsbo, lite annat löst folk och så jag ibland som också är smålänning. Och så nu västervikaren i samma hus. Sjukt.

Mer än så har det inte hänt idag.
Jag lyssnade på kommersiell radio häromdagen. Först låten Hero of war, sen jingeln "vi spelar musik som gör dig glad" och sen 21 guns. Åh ironin! Jag undrar om de har någon slumpad ordning på sina jinglar eller om någon musikläggare satt där för sig själv, lite trött så framåt eftermiddagen och funderade på sätt att testa radiopubliken. They got my attention i alla fall, så det får ju ses som ett lyckat experiment.

Och jag är lite vårförälskad i olika små saker just nu, bland annat Owl City´s Fireflies som går att lyssna på genom ett lätt tryck på playknappen på musikspelaren till höger.
/J

RSS 2.0