Om idiotin i det hela

Kat: Det är aldrig dåligt med respekten.
Barn får inte som de vill om de skriker åt mig, det hoppas jag att de lär sig förbaskat fort. Saknar dig också, får väl komma upp och kolla när du springer Göteborgsvarvet ;)



Det finns få saker jag ogillar så mycket som kedjestatusuppdateringar. "Kopiera och sätt på din status om du håller med". Oftast oskyldiga små vidriga saker som

"Idag är det
♥♥♥hundarnas♥♥♥
dag.
Sätt det här på din status om du har en hund som du tycker är
♥♥♥bäst i världen♥♥♥"


Men med jämna mellanrum dyker det upp några riktiga katastrofer. Den här veckans verkar vara:

"Skadestånd för mordet på Engla: 75.000 kr.
Skadestånd för våldtäkt på 14-årig flicka: 50.000 kr.
Skadestånd för Pirate Bay: 46 miljoner kronor...
Kopiera detta om ni tycker: Svenska rättssystemet är korrupt och idiotiskt"

Folk verkar läsa igenom det halvnoga, eldar upp sig över "samhällets orättvisor" och hjälper sedan till att sprida sån här skit. För fan, gör det ont att tänka ett steg längre?
Ja, det går att mäta förlusten i pengar när det gäller skadad/stulen egendom.
Nej, det går inte att mäta förlusten av en människa i pengar.
Och så vill i alla fall jag ha det. Jag skulle inte vilja vara den som bestämmer priset på en död människa. Hur gör man ens det? Och varför ska skadeståndet vid mord vara proportionerligt till vad människan är värd? Cyniskt och iskallt.
Vi kanske borde sluta fundera över det där med fängelsestraff och vård överhuvudtaget, låt oss bestraffa och belöna uteslutande med pengar! What a wonderful world, som Louis Armstrong sa.

Låt oss göra en deal. Ni får ett rakt igenom monetärt påföljdsregister och jag slipper idiotiska statuskedjebrev. Win-win!

Lördagsnöjen

I vanlig ordning tänkte vi ta en såndär lång och jobbig promenad idag när det är lördag och allt. Men snön förstör allt.
Vi tog istället bilen till stan och gick bara runt och in på Triangeln en sväng. Jag skulle uppskatta vår totala utomhustid till 20 minuter, men fan som jag frös. Jag tänker inte gå ut igen förrän i april.

Dessutom blev barnet argt på mig inne på Net on Net och la upp ett sånt vrål att jag blev temporärt döv på båda öronen. Hon var förbannad på mig under hela bilfärden hem och jag blev ännu mer säker på att barnavlande inte är en grej jag vill ägna mig åt de närmaste åren. Sen somnade hon en liten stund och när hon vaknade så var hon en liten ängel och nu är vi vänner igen.
Kat: min respekt för dig har precis ökat med ungefär 300 % ;)

Jag borde styra upp en öl med en vän snart. Jag har ju tid över, så att säga.

November

Husmorssysslor är vad som har upptagit min tid de senaste dygnen. Sanerade mitt rum igår. Sen sökte jag tre jobb och tvättade två maskiner tvätt. Jag är glad att folk slapp träffa mig igår.
Idag vaknade jag och var rastlös och orkeslös på samma gång. Så jag drog på mig två lager kläder, en tjock jacka och en ännu tjockare halsduk. Sen tog jag en promenad till Mobilia och hem igen. Satans jävlar vad kallt det var!
När jag kom hem sökte jag ett jobb till och registrerade mitt CV på ett annat ställe. Lika bra att passa på när man känner känslan.

Om det är någon som är sugen på att kolla på film så rekommenderar jag The Social Network för er som inte sett den än. Den handlar om grundandet av Facebook och känns som en intressant bit av vår samtidshistoria.

Well well, fredag och tacos igen då. Om inte barnet har ätit upp alla våra avokadosar, risken finns. Och det är ju gott, så varför inte...

Häromdagen kom snön till Malmö. Jag gillar inte snö, men tog ändå tillfället i akt att rota fram mina termobrallor och springa ut och vältra mig i det. Med mig hade jag mina ständiga vapendragare Magnus och barnet.



Imorgon är det lördag och det ska banne mig bli skönt!
/J

Uppdatering i bilder


Jag och fina sambon i uv-ljus.


En vanlig lussekatt från veckans bak.
Ganska fin, om jag får säga det själv.


Magnus lussesnigel med spår. Innovativt.


På väg till Algarve för en vegangyrospizza. Magnus likes his girls fury.


Uppdatering igen

Livet rullar på härnere. Helgen blev lugn och innehöll många och långa samtal med bästa sambon. Gårdagen avslutades med en sen promenad till Limhamn. 5 kilometer i regn lyckades vi skrapa ihop och vi var lagom frusna när vi kom hem vid elva.
I morse vaknade jag vid nio och trodde att någon höll på att råna oss. Magnus går till jobbet långt innan jag vaknar, så det är alltid tyst när jag går upp. Men inte idag. När jag väl vågade mig ut från mitt rum visade det sig att Magnus sjukskrivit sig. Tydligen hade jag sovit mig igenom hans storstädning av dotterns rum (vägg i vägg med mitt) och hans borrande och uppsättande av rullgardin i detsamma. Jösses, jag måste sova djupt.

Igår besökte vi ikea borta i Svågertorp. Där köpte vi nämnda rullgardin och lite småplock. Och rekade inför kommande storinvesteringar. Mysigt med söndagsshopping tillsammans med hela Malmös småbarnsfamiljsbefolkning. Trängsel och barnskrik är det bästa jag vet.

Apropå det så är barnet tillbaka för en ny vecka här. Det är fint.
/J

Saturday night live

Kat: meningslösa relationer är så...meningslösa. Jag blir nog aldrig bra på att mingla.
Men du är den coolaste jag vet, trots att du är morsa ;) Ska kolla upp boken!

Igår firade vi in helgen med findrycker med namn som Hell, Hardcore och Green Goblin. Rekommenderar ingen av dessa. Vi fick så småningom sällskap av Dennis och senare under kvällen även av Dennis sambo Malin. Vi satt på balkongen i en timme. Och sen vaknade jag fint med nackspärr i morse.

Magnus är en sån där rastlös person som alltid måste ha nåt att göra. Så han har storstädat hela lägenheten idag. Jag kurerade min nackspärr med disk och matlagning. Sen en tur genom stan till hans arbetsplats innan vi intog Entré för lite eftermiddagsbio. Vi såg Himlen är oskyldigt blå. Ganska tidigt i filmen började jag irritera mig på scenografin. Filmen ska utspela sig på 70-talet och allt är därför tidsenligt. Utom en massa små detaljer som retade mig sjukt mycket. Till exempel moderna strömbrytare, en munkjacka som såg ut att vara köpt på H&M igår och ett par bilar från 2007-2008. Så små grejer som hade varit så lätta att undvika. Man behöver ju inte nödvändigtvis ha en dialog mellan huvudrollerna precis framför en strömbrytare och en kabellist. Men jag kanske störde mig extra mycket på det för att filmen i sig inte fångade mig så värst mycket. Helt okej lördagsfilm på fyran, men kanske inget jag hade velat betala 100 spänn för att se på bio egentligen. Men det var trevligt att göra nånting i alla fall.
Nu är vi hemma igen och kvällen blir nog rätt lugn. Vi softar och ser vad som händer.

/J

Good news

Cajsa: Du är undantaget som bekräftar regeln :)

Är det bara mig facebook beter sig underligt mot? Enda sidan jag har problem med, så de får ta och fixa det där.
Igår skrev en vän och berättade att han med stor sannolikhet flyttar till Helsingborg innan årsskiftet. Yay to that! Det ligger otroligt mycket skit bakom beslutet att flytta, skit som jag delvis kände till sen innan, och jag känner mig hedrad över att han ville snacka med mig om det eftersom vi inte har känt varandra särskilt länge och egentligen inte har en egen vänrelation utan känner varandra via en gemensam vän/släkting. Överraskande, men trevligt helt enkelt och det blir kul att ha honom i krokarna.

Och så fick jag bästa smset från Kat igår. Hon läste någon bok om nån som var osocial och kom att tänka på mig. Tack för det ;)

Nu ska jag försöka klura ut hur den här fredagskvällen skall tillbringas. Over and out.
/J



Turnarounds

Blev ingen besiktning på grund av en viss diskrepans mellan Bilprovningen, min far och mig. Nåväl, bara att ställa sig i kö igen då och hoppas på en tid innan nyår.
Men det blev i alla fall häng med brorsan och vi kom överens om att göra torsdagarnas veckohandling till en rutin. Magnus opponerade sig lite eftersom han nyss upptäckt tjusningen med självscanning. Så nu ska jag handla två gånger i veckan, för att Magnus ska få scanna varorna själv.

Annars så bestämde jag mig för att hemgjorda linsburgare skulle passa bra som middag idag. Magnus hjälpte till att mixa det som skulle bli "färsen"/smeten till burgarna. Han såg ytterst tveksam ut och nästan lite äcklad över den orangeröda sörjan i bunken. Jag erbjöd mig att tina hans köttiga hamburgare, men han sa att han ville prova linsburgarna.
Så vi satte oss vid bordet och högg in. Magnus mycket misstänksamma ansiktsuttryck byttes snart mot en häpen min och han såg totalt överraskad ut när han sedan sa "men....det var ju faktiskt godare än vanliga hamburgare". Den minen är svårslagen. Han är för söt, den där.
Men om till och med Ida tycker om linsburgarna så måste de ju vara ganska okej, faktiskt.

Well well, nu blir det lite TBBT-maraton igen. Vi har mycket att ta igen.
/J

Att spela gitarr

Jag börjar inse att jag har för korta fingrar (eller kanske bara för oböjliga) för att kunna spela Nothing else matters, men jag lyckades ändå imponera på Magnus eftersom jag hade kommit längre än han. Som tröst för att jag inte kunde fixa Metallica så lärde jag mig Lilla snigel och Blinka lilla stjärna.

Och den här dagen bjuder på besiktning av Stella. Hur jag ska hitta till Bilprovningen vet jag icke, men jag har ju en timme på mig så det löser sig säkert. Efter det ska jag hänga med storebror, det blir trevligt.

Och Håkan överraskade med sms igår. Han är hemma från USA nu. Wäe, som han skulle ha sagt.
Annars bjuder nog helgen kanske på trevligheter. De har förmodligen inget med Håkan att göra, men man vet ju aldrig.

Nähä, mot Bilprovningen då.
/J

Tiden går fort

när man har roligt. Och roligt det har vi nästan jämt.
Igår tog vi en spontantripp till Burlöv där vi köpte blacklight och gitarrstämmare. Jag ska tydligen lära mig att plocka Nothing else matters tills Magnus kommer hem från jobbet.
Med hans blacklight så CSI-kollade vi köket igår. Ett normalrent kök, men fy fan så äckligt. Sjukt mycket man inte ser med blotta ögat. Tror det blir sanering där nu.
Sen lattjade vi vidare med ljuset en stund, tills vi kom på att det är skadligt för ögonen. Och så lagade vi asgod mat tillsammans medan vi sjöng En helt ny värld så vackert vi kunde. Under en lång period har jag hatat matlagning, mathandling och matplanering, men nu är jag tillbaka i att gilla att fixa och dona. Det är mycket som har förändrats på ett år.

John smsade och uppdaterade mig om läget i Göteborg. Det rör på sig, kan man ju säga.

Och jag tror inte att jag ska fortsätta spela Deadrising efter gårdagens drömmar där jag var en tv-spelsfigur som träffade en annan tv-spelsfigur som var Magnus och Staffan i en och samma person. En tredje tv-spelsperson dök upp med en fjärrstyrd svan som högg mig i ryggen med näbben. Det gjorde sjukt ont och jag kunde känna hur den smärtan kändes även när jag vaknade sen.

Annars känns det obeskrivligt bra att vara här med just Magnus. Jag har känt mig ganska historielös de senaste åren, vilket förmodligen beror på att de flesta av mina vänner är relativt nya och att de flesta av människorna från förr är ute ur bilden av olika anledningar.
Det är enormt befriande att kunna prata om min tid i Västervik med någon som faktiskt var där, någon som vet vilka människor jag pratar om och som kan fylla på med detaljer jag glömt. Det är svårt att förklara, men ibland har jag känt mig avskuren från allt som hände innan jag började i Kalmar. Säkert mer så efter det som hände med Martin eftersom hela den perioden blev ganska infekterad, på nåt sätt nertystad och svår att hantera då. Jag vet dock inte om Magnus och mina samtal till två-tre på nätterna är så bra för hans insats på jobbet, men förbaskat trevligt är det i alla fall.
Nu tycker jag bara att folk ska pallra sig ner hit och hälsa på!
/J

Teeny

Vardag igen alltså.
Helgen har varit riktigt bra, om än mer familjär än vad jag hade planerat att livet skulle bli härnere. Efter lördagens långpromenad slappade vi och snackade om den gamla goda tiden tills klockan blev halv fyra på morgonen. Jag är inte avundsjuk på snubben som fick gå upp och ta hand om sitt barn vid sju på söndagsmorgonen.

Annars har helgen mest handlat om att avancera i tv-spelet Deadrising 2. Jag kommer bli grym på det där när jag lär mig att vinkla kameran rätt och att inte låta zombiesarna äta upp mig.

Under kvällen har vi (mest Magnus) haft besök av Filip och Madde. De där tre har en konstig vänskapsrelation, men någon gång kommer jag väl underfund med hur de funkar. Jag fick i alla fall chans att glänsa genom att svara rätt på massa svåra frågor och motbevisa Magnus om hans egen professions historia, det vill säga var de första avloppsystemen byggdes. I win!

Nu blir det The Big Bang Theory-maraton.
/J

Malmölördag

Jag ska aldrig skaffa egna barn. Att väckas klockan sju på en lördag är helt enkelt okristligt.
Tur att barnet har en far som underhöll henne så att jag kunde sova i två timmar till.

Sen skulle nämnda far besiktiga sin bil så jag fick vara barnvakt. Nervöst, men det gick bra. Inte med besiktningen, men med barnet i alla fall.
Efter besiktningsdebaclet klädde vi på oss för en promenad. En promenad genom hela fina Malmö och vi var hemma igen fyra timmar senare. Härligt soligt och mycket bra.

Familjära som vi är så bakade vi hallonpaj när vi kom hem. Och så har vi sjungit alla upptänkliga barnsånger och jag har nu världens sötaste film på när världens sötaste unge gör rörelserna till I ett hus vid skogens slut.

Det är mycket barn här nu, men snart blir han barnlös igen och då ska vi nog lyckas hitta på nåt sköj.
/J

Och en torsdag

Jag börjar komma in i vissa rutiner här, vet inte om det är bra eller dåligt.

Igår hämtade vi barnet tillsammans igen och tog sedan en barnvagnspromenad in till Mobilia för lite shopping. Lyckades få ihop en hel outfit till barnet, sen var Magnus så stressad att han inte kunde fokusera. Jag vet inte om mina skills som jag skaffade mig under åren i Göteborg när det gäller att koppla bort barnskrik är bra att ha när man är och shoppar. Det kan ju hända att andra människor är lite känsligare för just barnskrik än vad jag är. Det var i alla fall en mycket trevlig promenad trots regn och det var kul att komma ut och se stan lite mer.

När vi kom hem fixade Magnus middag och jag underhöll barnet. Vi läste Illustrerad Vetenskap, hon och jag.


Hon blev väldigt upprörd över Påsköns kollaps.
Idag ska vi ta itu med tvådimensionella streckkoder och skogslevande delfiner.
/J


En onsdag

I stil med de andra dagarna den här veckan. Lugnt och skönt. Kanske ska ägna mig åt lite jobbsök innan människorna kommer hem. Då blir det stan och lite onsdagsshopping. Great!

Såhär tillbringar jag mina eftermiddagar numera.



Jag, barnet och Pingu. Och Magnus som fotograf då förstås.

Cajsa: Den filmen är det bästa jag gjort, är riktigt spänd och förväntansfull inför fullängdaren som borde komma när som helst! Kommer du ner på exklusiv filmpremiär då? :) Magnus är en av mina gamla gymnasiebästisar och numera min hyresvärd. Barnet och jag chillar, vi sätter inte etiketter på saker och ting, vi bara softar och gaddar ihop oss mot Magnus. Igår fick han en sked i magen och blev påkörd av barnets Bobby Car, vi är rätt nöjda med dagen.

Uppdatering

Tredje dagen i Malmö och jag har faktiskt knappt sett nåt av staden än. Jag är för trött.

Igår hade jag en dag för mig själv när Magnus var på jobbet. När han kom hem fixade vi lite och sen gick vi tillsammans till förskolan och hämtade lilla barnet. Skönt att bo precis bredvid förskolan!
Inte helt oväntat så hade barnet glömt bort mig, så vi fick lära känna varandra igen. Men det gick bra och vi lekte alla tre hela eftermiddagen och kvällen igår. Promenaden struntade vi i.
Det var rätt skönt med sovmorgon idag faktiskt, även om jag fortfarande känner av nattens sömnbrist som berodde på vaket och oroligt barn i rummet intill. Ska ta mig i kragen ordentligt om en liten stund och sen åka in till brorsan.

Så som ni ser så händer det än så länge inte mycket här, men jag lovar att hålla er uppdaterade.

Cajsa: jag skulle väl aldrig mobba dialekten ;) Men det kommer nog ta ett tag att vänja sig vid den. Som uppladdning kollade Magnus och jag på piloten till dokumentären jag jobbade med förra vintern, grövre än så kan väl inte skånskan bli? :)
/J

Svarar

Ida: Den lila färgen syns lite halvdåligt på bilden, ser mer vinrött ut eller nåt. Ska ta en bild i dagsljus bara för din skull!

Cajsa igen (tror jag): Jag har berättat för alla som har frågat ;)

Happyface

Cajsa: Jag har flyttat till Malmö. Utöver flytten har jag inga konkreta planer. Ska väl skaffa mig ett jobb nån dag, hade jag tänkt :)

Dag två i min nya stad och jag har inte skrattat såhär mycket på väldigt länge. Jag mår bra!
Idag har vi varit och storhandlat, jag och min värd. Det var fint. Utöver det har vi mest lagat mat, umgåtts och kollat på film.
Imorgon kommer barnet tillbaka hit. Det ska bli intressant att se hur hon reagerar på att jag är här. Planerna för morgondagen är, förutom jobbsök, en stilla promenad genom stan. Det kan behövas, jag är fortfarande lite vilsen här.


Well well, life is good!
/J

Hallelujah moment!

Nu är jag på plats i min nya stad och jag är nästan lite nykär. Pappa och jag packade släpet sjukt fort i förmiddags, sen var resan jävligt seg, men sen lastade jag och mina little helpers av släpet rekordsnabbt.

Min nya lya








Och min nya värd



Ser du den lila väggen, Ida? Den ska bort, bort, bort. Kanske. Vi börjar faktiskt gilla den. Ambivalens, javisst!

Lina: Det kanske är så :) Men han är ju fin, så det kunde ju varit värre!
/J

Nu jävlar

Nä jag orkade inte packa garderoben igår, ett nätt 2,5-timmarssamtal med Magnus tog all min energi. Sen sov jag till elva idag då jag väldigt bryskt blev väckt av min far som tyckte att om jag skulle hinna göra nånting alls idag så var det nog bäst att jag gick upp. Äsch.

Så jag gick upp. Och har sedan klockan tolv bytt däck, fixat lufttrycket, kollat oljan, fyllt på spolarvätska och städat insidan av bilen. Nu ska jag googla fram ett bra sätt att snabbt få rena säten eftersom en viss fröken Johansen spillde ett par liter blomvatten i passagerarsätet en gång för hundra år sen och jag aldrig orkade fixa det då. Men nu är det dags.
Sen ska jag bara fixa allting annat. Tjohej effektivitet är en häftig grej!
/J

Weeeeey

Ännu en dag snart till ända. Kan inte bestämma mig för om det går fort eller långsamt. Kanske både och, samtidigt. Jag vill att allt ska vara klart, men jag vill inte behöva göra klart själv. Jobbiga problem.

Har i alla fall använt dagen till att strukturera och så har jag passat på att tvätta jobbiga saker som täcke och kudde, nu när jag har tillgång till både tvättmaskin och torktumlare. Känner mig som en lite bättre människa nu faktiskt.
Sen farmorbesök, friserade henne lite (och klippte mig i fingret så blodet sprutade, starkt jobbat) och veckohandlade det hon behövde. Eftersom jag är inne i något mystiskt effektivitetsstim så passade jag även på att tvätta bilen när jag ändå var i Högsby. Det var på tiden, to say the least! Nu är det bara nya torkarblad och vinterdäck kvar att fixa.

Imorgon, eller kanske till och med ikväll för jag har så mycket energi över, så ska jag packa ihop min garderob. På lördag runt lunch drar jag wihiiie. Inte ens det ordet sagt med så mycket bubblande glädje man kan uppbringa räcker för att beskriva hur peppad jag är. Och med lite tur lyckades jag dessutom fixa resesällskap igår. Blir det så, så blir jag ännu ett snäpp lyckligare som människa. Och om det blir så, så har jag dessutom hunnit med konststycket att hinna träffa 99% av människorna jag tycker bäst om i hela vida världen under de här 10 dagarna.
Eller ja, själva resesällskapet är ju en rolig människa i och för sig, men hans bror är en stor personlig favorit så om han fortfarande är i Sverige när vi kommer fram på lördag, så blir jag lycklig på riktigt!

Jag brukar vara neurotiskt överförsiktig med att ta ut glada saker i förskott, men just idag känns det som att inget kan få mig på dåligt humör. Det kommer säkert hända skit på vägen men vi korsar den bron när vi kommer till den, som engelsmännen säger.

Och så har jag av oklar anledning kommit på mig själv med att tänka på Mike ungefär 10 gånger om dagen sen i tisdags. Lina, vad har du gjort med mig??
/J

Yes

Lina, du har så rätt!

Tiden, tiden

Folk som tror att en ledig vecka i Småland är en ledig vecka i Småland har fel, fel, fel.
Jag kom hem i söndags kväll. Då blev det ett 2-timmarsbesök hos mamma. I måndags blev det ett 2-timmarsbesök hos farmor, igår ett 5-timmarsbesök hos Lina i Kalmar. Idag ska det tydligen bli besök hos morfar och sen måste jag tillbaka till farmor för att hjälpa henne med lite grejer. Jag kanske hinner få en helt ledig dag den här veckan.

Jag tror att det är lite synd om Lina varje gång vi ses. Eller så är det mig det är synd om, hon kanske har dålig inverkan på mig. I vilket fall som helst så spårar jag alltid ur litegrann när vi ses. Men jag är nöjd med gårdagen ändå.

Idag borde jag ringa ett par samtal och styra upp inför helgen. Jag borde organisera saker och ting så att jag kan känna att jag har koll på läget. Men jag är så trött, det känns som att jag inte har sovit på en vecka. Vilket inte är så väldigt långt från sanningen. Två jobbdagar förra veckan med knappt någon sömn alls på nätterna, en intensiv helg med ett sömnminimum och nu tre nätter hemma där den här morgonen är den enda då mamma inte har ringt och väckt mig.
Men jag ska nog inte klaga för mycket, snart kommer jag ha all tid i världen att sova.

Efter det där halvgnällandet blev jag plötsligt oväntat effektiv. På fem minuter har jag lyckats fixa vagn, månadsfakturering hos Telia och fått prata med Telias dryga tech support. Jag kände mig lätt dum i huvudet efter supportsamtalet, men nu har jag kollat upp felet i alla fall.
/J

Småland Punx

Nu är jag hemma hemma. Och måndag utan måndagsångest, bättre kan det ju inte bli. Nu förbereder jag mig på att Lina ska ringa kl 16:00.

Helgen var mycket mycket bra!
Jobbade i fredags, mardrömsdag. Jag hade knappt sovit alls på två dygn och gick till jobbet osminkad. Väl där var det kaosartat. Två ordinare, en extrainkallad från köket och tre vikarier. När ordinarie-Robin kom vid halv tio så hälsade han på mig, ryggade sen tillbaka lite och frågade hur det var med mig. "Lite trött, men annars bra", svarade jag. En stund senare råkade jag kolla i spegeln på toaletten och fy helvete så jag såg ut. Likblek med svartblå ringar under ögonen och psykopatstirrig blick. Kul!
Robin skickade hem mig 20 minuter tidigare sen och sa att jag såg ut att behöva det. Ja, tack då!

Jag åkte hem och piffade till mig så att jag nästan såg normal ut och sen drog jag ner till Resecentrum för att möta mitt Finfredagsbesök, för att uttrycka det i Morgonpasset-termer.
Sen drog vi hem och chillade. Soffhäng, tv-tittande och pizza. Lite Idol-recenserande, lite Skavlan och lite film. En bra fredag.
Sen tog vi sovmorgon till 14:00 på lördagen. Det är fint med människor som har samma dygnsrytm som jag!
På eftermiddagen blev det Göteborg. Lite turistigt spårvagnsåkande och en promenad upp till Avenyn. Sen ringde jag och rådfrågade expert-Kat om matställen.
Det blev middag på Kelly´s och sen åkte vi hem till Borås igen på grund av trötthet. Kollade på psykologisk thriller eller nåt till midnatt, sen rasade vi samman.
Söndagen började med tidspanik. Jävla tidändrardagar! Sen insåg vi att vi kunde ta det lugnt en timme till. Så för andra gången i mitt liv (och den helgen) åt jag ordentlig frukost vid Idas köksbord (det du, Ida!). Sen söndagssoftade vi i sängen som sig bör och diskuterade viktiga saker så som musik och nackdelarna med de olika syskonrollerna.
Sen tillbaka med Besöket till Resecentrum och ett fint farväl för den här gången.

Jag drog tillbaka till Idas och packade ihop mitt liv. Ställde mig på vågen en sista gång för skojs skull och jag hade gått ner 1,5 kg sen i torsdags. Precis som förra gången jag träffade Besöket, fast den här gången åt vi ju fyra gånger så mycket mat som då. Om det funkar såhär varje gång, så borde vi definitivt ses oftare!

Hur som helst så drog jag hem till Småland sen. Hade Magnus som telefonsällskap en stor del av resan, han skulle återigen köra från Småland till Skåne. Efter en timme eller två kom vi fram till att båda skulle köra via Växjö, så Magnus och barnet stannade vid McDonald´s och väntade in mig. Men vilket sött barn, jag tror att jag dog lite!
Vi lekte vid McDonald´s rutschkana och först var hon lite reserverad (det var första gången vi träffades) och höll sig nära pappsen. Men efter en stund valde hon mig framför Magnus, moaha.
Magnus bad henne om en puss, men fick ingen. Så vi lekte vidare istället. Bad om en puss igen, men fick ingen. Sen var det dags att åka, så Magnus skulle sätta lilltjejen i bilbarnstolen. Innan han gjorde det frågade han om hon skulle ge mig en hej då-kram och hon sträckte ut armarna mot mig. Jag dog lite igen. Jag kramades och sen sa jag på skämt "får jag en puss också?" och fick världens blötaste puss. Magnus bad också om en puss, men fick ingen då heller. Av ren sympati fick han en kram av mig istället. Kanske inte lika bra, men jag försökte ju i alla fall.
En bra avslutning på en grym helg!

Den här veckan ska jag skaffa lite struktur, hade jag tänkt mig. Får väl se hur det går...
/J

RSS 2.0