Bästa dagen

Det har varit segt den senaste tiden, av många anledningar, men så igår fick jag erbjudande från Kat att gnälla av mig lite. Sen fick jag rådet att fokusera på att göra saker som jag mår bra av och skita i resten. Så det har jag gjort idag och wow vilken skillnad i energi!
Jag tog sovmorgon tills jag självvaknade (vid nio, men det var helt okej). Jag softade runt hela förmiddagen, kollade ifatt alla serier och stickade ett par varv på min sjal.
Sen tog jag med mig stickningen ut, satte mig i hammocken nere i trädgården och njöt av att kunna sitta ute i t-shirt och tunn kjol och känna solen bränna genom strumpbyxorna.


Vid tre hämtade jag frivilligt Bosse från förskolan och sen satt vi i hammocken en stund till och åt glass.


Hammocken fick vi av tidigare hyresgäster. Den är sliten och har inga dynor kvar. Men det gör inte så mycket om en tar med sig en kudde att sitta på. Vi ska fixa till den ordentligt nån helg.
När Bosse tappat halva sin glass på gräsmattan och på sig själv och varit sur en stund så gick vi in och bytte om. Sen satt vi vid grinden och inväntade pappan.


När han kom tog vi en cykeltur/promenad till lekplatsen.



Där fick vi en kompis. Bosse var avvaktande först, men det andra barnet bestämde sig för att jag var okej och så tog hen min hand och balanserade längs kanten på sandlådan. Sen ville hen bara vara med mig och då blev nog Bosse lite revirpinkande och ville att jag skulle vara med henne istället. Efter en stund cyklade vi hem igen och i samma harmoniska anda lagade vi middag. Tillsammans, hela lilla familjen.
Bosse var en ängel och en jäkel på att knäcka ägg och vispa.



Sen blev hon i vanlig ordning sur för att jag fotograferade.



Men det gick över fort och maten blev klar.



Improviserad spenat- och broccolipaj som vi åt i lugn och ro med tända ljus som enda belysning. Myspys på högsta nivå. Nu har ungen varit sur för att hon ska sova, precis som vanligt, men det kan jag stå ut med efter en sån här göddig dag.

Obekväma situationer

För nästan två veckor sen var jag ute på punkspelning. Jag mötte upp min bror på stället där spelningen var och sen träffade jag alla hans vänner där också under kvällen. Varje gång jag är ute med brorsan presenterar han mig för minst en ny person. Jag är allt som oftast spiknykter och har därtill ett ganska fenomenalt ansikts- och namnminne. Men det verkar funka sådär när jag är ute med just min bror.
Som till exempel den där fredagen. Daniel (brorsan) stod och pratatde med en tjej som han enligt osäkra källor är lite betuttad i. Jag har hört hennes namn i olika situationer men jag kan svära på att vi aldrig har träffats. När min bror ett par minuter senare ursäktade sig och gick till baren för påfyllning så stod vi kvar. Då smekte hon min arm och frågade hur det var, som om vi känt varandra länge. Jag svarade bra och i samma sekund hälsade hon på nån hon kände en bit bort och när hon var klar med det var det liksom försent att fråga hur det var med henne. Och jag kom inte på ett endaste dugg att säga till henne, så där stod vi som två fån och räknade sekunderna tills min bror skulle komma tillbaka. Det var låååånga sekunder, vill jag lova.

Eller förra året när vi var på en annan spelning. Jag gick ett par steg bakom brorsan när han plöjde genom folkhavet och stannade varannan meter för att hälsa på nån. Så stannade han och pratade med en tjej och när hon fick syn på mig slängde hon sig runt min hals och vrålade hur kuuuuul det var att ses igen. Jag har aldrig träffat människan innan. Senare skulle det visa sig att hon är lillsyrra till en tjej som jag hade en beef med för många herrans år sen. Eller snarare hade hon en beef med mig för att hennes pojkvän råkade prata med mig en gång. Men det tror jag inte att lillsyrran hade koll på. Kanske lika bra.

Sen finns det såklart folk jag minns. Ellen till exempel. Kanske en av de roligaste jag någonsin träffat. Hon är som Teskedsgumman på uppåttjack.
Jag träffar inte brorsans vänner särskilt ofta. Ett medvetet val eftersom jag inte vill vara den där syrran som flyttar till samma stad och plötsligt börjar umgås med samma folk. Men de där vännerna han har är fina, de ser mig som en vän för att brorsan är en vän. Och oftast är det ett gäng andra syskon med. Det blir en fin familj av det.

Orkar inte

skriva. Har inget att skriva om eftersom det inte händer nåt. Och för att jag är sur. Hela. Tiden.
All energi går åt till att vilja mörda folk. Varenda eftermiddag när Magnus kommer hem med gapig och tjatig unge känner jag mig mentalsjuk. Lägg sen till att hon är inne i 3-årstrots deluxe och skriker för minsta lilla motgång och jag är redo för institution.

Jag är jävligt sugen på en helg någon annanstans. Men jag är svinfattig för att de planerar mitt jobbschema som rövhattar så att jag knappt får ut en lön som går att leva på. Och så kan jag ändå inte bestämma mig för vart jag helst vill åka. Jag vill ha en helg på 18 dagar så jag hinner vara i Göteborg och Borås och Kalmar och sen vila upp mig hemma hos pappa och ta långa löprundor i skogen och inte ha annat sällskap än katten.

Och så är jag sur på mig själv för att jag dras till idioter. Jag borde säga nej till en del människor och klippa banden en gång för alla, men det finns tydligen nåt uppdämt behov i mig att vänta och bli besviken. Loves it!

Fab Friday

Jag hade ledig dag med Bosse och vi hängde i simhallen





Nu börjar hon bli kaxigare. När vi kom in i simhallen vågade hon knappt gå ner i bassängen, men när vi åkte hem hade hon både dykt och tagit sig från ena änden av bassängen (den stora, inte den på översta bilden) till den andra för egen maskin.

Senare på kvällen svidade jag om för fredagsöl på Nya Tröls. När det finns finsmakare i sällskapet passar det ju bra att tillbringa aftonen på ett ställe med över 300 ölsorter.


Nykomlingen i gänget Marcus till vänster och så Gustav och Katta



Jag och Johannes...



Ja till och med Magnus var med

En helt fantastisk kväll. Både jag och Magnus satt i taxin på vägen hem och kände liksom i hela kroppen hur mycket vi hade behövt en vuxen kväll ute utan barn och utan alla bråk. Jag hoppas vi får möjlighet att göra om det snart.

Helgknorr

Är nu mitt uppe i jobbehelg, som de säger härnere. Men det har ju aldrig hindrat nån. Så efter jobbet igår hämtade jag upp Bosse (som ska vara hos oss den här helgen också, surprise surprise) och åkte till stan för fika på Glassfabriken med Katta. Där var också genus-Emma, ett kärt återseende.
Efter en halvtimme eller så började Bosse prata. Alla liksom rycker till första gången hon säger nåt, för hon är alltid tyst så folk tror nästan att hon är stum.

När vi hade fikat klart åkte jag hem och gjorde mig vacker för andra och sen mötte jag upp min bror på Debaser. Ett fint punkband med småländska rötter var ett av banden som spelade och jävlar i min låda vad mycket småländskt folk det var där! Under min första halvtimme blev jag uppraggad av två skåningar (I´m on a roll!) och så hann jag prata med Elias, Bödde, Taket, Ellen, Matilda, Martin och Bajt. Såg även Mentorn på håll, men vågade inte hälsa. Gamla härliga blomstermålakaraktärer jag inte sett på över tio år.

Bandet finns på Spotify här om nån vill höra.


Friskusvecka

I fredags tog jag med Bosse till simhallen. Det gick lite bättre än förra gången, nu fattade hon i alla fall vad som skulle hända. Men hon är en fegis, ville helst sitta i babypoolen. Jag trivdes inte i en pool där vattnet knappt täckte fötterna på mig, så vi hängde mest i barnpoolen. Eller jag hängde där, Bosse hittade en flytmadrass som hon klättrade upp på. Sen satt hon på den och pekade vart jag skulle simma med henne.

I tisdags hängde jag istället med den hurtigaste människan i världen. Hon som förra veckan sprang 5 km, gick hem och duschade, fixade sig för ölkväll med oss, fick samtal från sitt gym, cyklade dit och höll ett spinningpass, cyklade hem och piffade om sig för ölkväll och var pigg som en lärka hela kvällen. Crazy person!

I alla fall. I tisdags morse cyklade jag med Bossen därbak till förskolan och lämnade henne och sen därifrån till hurt-Katerina i stan. Sen cyklade vi från Sofielund till Bulltofta, "intervallsprang" (hon joggade hela tiden, jag sprang en stund här och där när jag inte höll på att kräkas) 5 km, sen cyklade vi tillbaka till stan, käkade falafel och sen cyklade jag hem igen.
Mätte rundan med hjälp av karta nu. Jag cyklade 14 km till fucking Bulltofta, lallade runt 5 km och cyklade sedan 14 km hem igen.
Jag har inte tränat på riktigt på över ett halvår, så mina lår höll på att dö chockdöden. Men jag vill ju inte vara sämre än nån annan så några timmar senare piffade jag mig för ölkväll och drack sedan upp all nytta som träningen eventuellt hade gjort. Det liksom kröp i musklerna hela kvällen så jag kunde inte sitta stilla, ganska jobbigt.
Eftersom jag är så himla snäll så bjuder jag på en pedagogisk bild på min fina stad.



1 är där vi bor. 2 är där förskolan är. 3 är där Katerina bor. 4 är där Bulltoftaparken är.
Nu kan hon i alla fall inte klaga på att jag inte visat henne stan!

Idag fick jag sms om att hon skulle springa 4 km till gymmet, hålla spinningpass och sen springa 4 km hem igen. Skitmänniska, tänkte jag och sen drog jag till simhallen. Simmade 1000 m tillsammans med hundra pensionärer. Av artighet simmade jag så långsamt att jag höll på att drunkna och ändå varvade jag dem tre gånger.

Vi var för övrigt på ett nytt ställe i tisdags, efter tips från min broder. Southern Kitchen, amerikansk pub med lite käk och quiz. Temat för kvällens quiz var sex och det kunde ju inte bli bättre eftersom vi hade en blivande sexolog i vårt lag. Vi slutade på sjunde plats, så det gick ju bra...

Semester

Tredje lediga dagen And I Am Enjoying It!
Igår traskade vi runt i Bokskogen och hade det gött. Idag är det ju så jävla fint väder att det är skam att vara inomhus!
Jag och Bosselito har vårpreppat henne nu under förmiddagen, så nu är vi redo.





Jag har rotat fram en tunnare jacka, det får väl vara min vårpreparation dårå.

Arbetarklasshjälten

Vad jag gjorde på mitt gamla jobb i Göteborg



Vad jag gör på mitt nya jobb i Malmö/Lund



Bekvämlighetsnivån har höjts nu, men i övrigt verkar det vara samma arbetsuppgifter.
De ville att jag skulle ta ett extra pass idag, men jag kunde inte. Jag var för trött.

Mitt intressanta liv

Okej nu är det officiellt. Jag överlevde förra veckan + igår. Klapp på axeln till mig.
Idag är det ledig tisdag as usual och dagen har tillbringats med telefonluren fasklistrad mot örat.
Vårdcentralen, arbetsledare, lönekontor, kundkontakter. Borde egentligen ringa ett vårdrelaterat samtal till men det pallar jag inte. Jag hatar som bekant att prata i telefon, så det där kan väl räcka för en dag.

I förmiddags ägnade jag en halvtimme åt att vattna mina nyinköpta blommor. Raketforskning, I tell you! Inte min roligaste halvtimme här i livet. Sen var jag tvungen att förmiddagsvila.
Snart ska jag ta mig upp ur min eftermiddagsvila, som den pensionär jag är, och piffa mig för en kväll av klackar i taket. Tjo och tjim.


Lite ditt och lite datt

Ni vet sådär när det är söndag och en har jobbat sex dagar den senaste veckan och vet att det är måndag imorgon och en helt ny och fräsch arbetsvecka börjar och känslan i kroppen är allt annat än ny och fräsch? Yes I´m lovin it!

Nåja, det är ju inte bara skit och elände. Till exempel så var det conversepremiär idag. Med raggsockor och exakt en månad senare än förra årets premiär, men ändå.



Och igår var jag, Le Kid och Katerina på feministisk Pepp Upp-festival. Bosse skaffade nya vänner direkt.



När bilden togs hängde vi på en dragking-workshop. Just då fick vi lära oss hur vi fixar skäggstubb. Det såg jävligt äkta ut, coolt!
Ungen till vänster var sjukt social. Hen smet in i salen när vi hade fikapaus och satte sig helt sonika med oss och deklarerade att hen var en tiger. Bosse ägnade hela workshoptimmen åt att samla ihop paljetter som låg här och var på golvet. Vi andra gick runt i salen, bredbent och med kylskåpsbärar-armar och tränade på att "äga rummet".
Funderar på om jag kanske ska försöka få med jobbet på nån demo på torsdag kanske. Borde ju hända en del i stan då.

App-premiär

Testar att mobilblogga, så om det här blir helt skevt så är det därför.
Jag har tillbringat veckan med att vabba på dagarna och jobba på kvällarna.
Sjuklingen och jag passade på att bygga och fixa.



Idag var pappan hemma och vabbade med oss och dagen gick åt till att städa. Jag vårpiffade mitt rum, men i samma sekund som jag var klar så fick jag skynda mig till jobbet. Men det verkar som att det finns andra som njuter frukterna av piffet....

 

 


RSS 2.0